Mi lehet a baja egy 6 éves kislánynak, aki ilyen?
A többség szerint nagyon tehetséges, a rajzai sokkal realisztikusabbak, mint a korosztályának. Sokkal másabb sémákat használ, szépen fest, vág, ragaszt, képregényeket rajzol, ha felnőttekkel kell lennie, akkor fel tud oldódni és szeret beszélgetni, de a gyerekekkel állítása szerint elunja magát és túl zsibongónak tartja őket. Jól kommunikál, érti a vicceket, rámosolyog másokra, de kerüli a szemkontaktust.
Oviban is inkább elül magában és alkot vagy az óvónénik társaságát keresi, a gyerekekkel nem vegyül annyira. Sosem tudták elaltatni sem az oviban és nem is vesz részt semmi ilyen programon. Nagyon ragaszkodik az anyukájához, de mikor otthagyják, nem igazán sír utána. Talán mintha szégyellne sírni. Enni sem szívesen eszik a többiekkel.
Mi lehet a baja ennek a kislánynak? Ha van egyáltalán baja...
Akartam irni, hogy arra akarsz kilyukadni autista es azon belul Aspergeres? Aztan lattam a megjegyzesed.
Ez nehez ugy. Erezheted furanak magad, de ennyi idosen mar ugyse fognak autisztikusnak mondani. En is fura vagyok es sokszor masok is annak latnak, megint masok meg atlagosnak, ujra csak masok zseninek. Minden nezopont kerdese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!