Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet a baja egy 6 éves...

Mi lehet a baja egy 6 éves kislánynak, aki ilyen?

Figyelt kérdés

A többség szerint nagyon tehetséges, a rajzai sokkal realisztikusabbak, mint a korosztályának. Sokkal másabb sémákat használ, szépen fest, vág, ragaszt, képregényeket rajzol, ha felnőttekkel kell lennie, akkor fel tud oldódni és szeret beszélgetni, de a gyerekekkel állítása szerint elunja magát és túl zsibongónak tartja őket. Jól kommunikál, érti a vicceket, rámosolyog másokra, de kerüli a szemkontaktust.

Oviban is inkább elül magában és alkot vagy az óvónénik társaságát keresi, a gyerekekkel nem vegyül annyira. Sosem tudták elaltatni sem az oviban és nem is vesz részt semmi ilyen programon. Nagyon ragaszkodik az anyukájához, de mikor otthagyják, nem igazán sír utána. Talán mintha szégyellne sírni. Enni sem szívesen eszik a többiekkel.

Mi lehet a baja ennek a kislánynak? Ha van egyáltalán baja...

2020. júl. 4. 11:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Aspergert mondanék én is. Én is ilyen voltam, nyilván sose diagnosztizáltak, de a lányomat igen (ő jobban érintett), akkor mondta a szakértő, hogy "családban marad".
2020. júl. 4. 13:04
 12/19 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem semmi baja nincs a leirtakbol.
2020. júl. 4. 13:26
 13/19 anonim ***** válasza:
58%
Nyilvánvalóan semmi baja. Mégis milyennek kellene lennie? Mint Hannácska a szomszédban, vagy a játszótéren az Emmácska? A gyerekek nem egyformák. Amit leírtál, abban semmi nincsen. Boldogtalan a kislány? Nem. Beteges a kislány? Nem. Sírós? Étvágytalan? Magatartászavaros? Ez a kislány önmaga. Ha ő így boldog, akkor hagyni kell ilyennek. Még bőven ideje van változni és meg is fog változni.
2020. júl. 4. 13:51
 14/19 A kérdező kommentje:
7: rám is nagyon jellemző (volt?) az állatok és úgy általában a biológia iránti érdeklődés. Tök érdekes:)
2020. júl. 4. 14:22
 15/19 anonim ***** válasza:
59%
Manapság már mindenkin találnak hibát, ha elvinnéd kivizsgáltatni, valószínűleg találnának valamit. De inkább ne tedd, majd kinövi.
2020. júl. 5. 13:48
 16/19 anonim ***** válasza:
71%
Ennyiből lehet sejteni, hogy nagy baj nincs, de egyébként sanszos a magasan funkcionáló autizmus (az autizmus spektrum zavar skálán az enyhébb fokozaton), eredetibb, sajátosabb gyermek. Nem elvárás, hogy ilyen legyen egy hat éves, de nem is kifejezetten baj, viszont lehetnek kisebb, de számára akár kellemetlen kommunikációs, illetve szociális, beilleszkedési problémái és gyakran meg nem értettnek érzi magát.
2020. júl. 6. 00:10
 17/19 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok és voltam, és még az is felmerült bennem a sorokat olvasva, hogy talán az egyik rokonom írt rólam. Kerülöm a szemkontaktust, és elvagyok magamnak. Viszont az általános iskolai osztályom nagyon kirekesztő volt azzal, aki egy kicsit is más, nem is tudok könnyen barátkozni.
2020. júl. 7. 19:29
 18/19 anonim ***** válasza:

Akartam irni, hogy arra akarsz kilyukadni autista es azon belul Aspergeres? Aztan lattam a megjegyzesed.

Ez nehez ugy. Erezheted furanak magad, de ennyi idosen mar ugyse fognak autisztikusnak mondani. En is fura vagyok es sokszor masok is annak latnak, megint masok meg atlagosnak, ujra csak masok zseninek. Minden nezopont kerdese.

2020. júl. 11. 00:58
 19/19 anonim ***** válasza:
És az a kislány, aki csak egyedül szeret játszani a játszótéren? (Egyedül úgy értem, hogy anyukája, apukája ott van, de nincs más gyerek.)
2020. júl. 14. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!