Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elengednéd-e 9 és 11 éves...

Elengednéd-e 9 és 11 éves kislányaidat egyedül vonattal az ország másik végébe?

Figyelt kérdés
Nincs gyerekem.

2020. jún. 11. 18:44
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

"Mellesleg szerintem ha te szülő vagy és ezt megengeded, ne csodálkozz, ha utána a gyámhivatal jogosan a nyakadra jár majd és netán még eljárás is indul ellened kiskorú veszélyeztetése miatt. "

Hahó! Ott van a kérdésem alatt, hogy nincs gyerekem.

És mondjuk ismerős idősebb gyerekkel, aki mondjuk 15-16, elengednétek-e?

2020. jún. 11. 19:11
 12/30 anonim ***** válasza:
93%
A 16 már nagyon határeset. Felelősségteljes, megbízható fiatallal igen, megbízhatatlannal, nyámnyilával, vagy idegennel nem.
2020. jún. 11. 19:15
 13/30 anonim ***** válasza:
89%
Nem engedném el, csakis nagy korúval őket.
2020. jún. 11. 19:18
 14/30 anonim ***** válasza:
93%

Nem, nem engedném.

Igaz, csak 11 éves lányom van. (Plusz két fiú.) Azért sem engedném egyedül, mert fejlettebb a koránál, simán kinéz 14-15 évesnek, agyban meg jobb napokon 11, de hagyjuk. Ami teljesen természetes egyébként, mert minden kiskamasz szétszórt, kétbalkezes, és önfejű.

De nincs az az isten, hogy felelős felnőtt nélkül elengedjem akár csak 50 km-re is. (Pedig 10 km-re jár gimibe, busszal, és megbízok benne.)

Akikben nem bízok, azok a többi ember.

Én sokkal komolyabb voltam a koromnál. 14 évesen engedtek el először, hogy busszal bemenjek a szomszéd városba, ruhát venni. Rossz helyen szálltam le, egy órát gyalogoltam, mire ismerős környékre jutottam. Otthon el se mertem mesélni. :)

2020. jún. 11. 19:40
 15/30 anonim ***** válasza:
57%
15-16 éveset sem, nemhogy ilyen kicsit
2020. jún. 11. 20:41
 16/30 anonim ***** válasza:
89%
Nem.
2020. jún. 11. 20:55
 17/30 anonim ***** válasza:
29%

Szarrá leszek pontozva, de vállalom. Kicsit offolom is a kérdést, ezért előre is elnézést kérek. Illetve nem akarok ítélkezni, az én gyerekem még sokkal fiatalabb szóval ki tudja én hogy állok ugyanehhez a kérdéshez 10 év múlva. Inkább csak egy érdekes egybeesésre mutatnék rá, miszerint:

Most két hasonló kérdés is került ki ebben a témában. És megmondom őszintén engem totál meglepnek a válaszok. A másiknál többen leírták hogy 18 éves kortól engednék a gyereket, itt is volt aki írta hogy 16 évest sem. Eközben tele van ennek a korosztálynak (kb 13-18 éves korig), az ostoba kérdéseivel mikor azon aggódik lehet-e terhes. A szexhez érettek, de egy vonatúthoz nem?

Kérdező, a kérdésed részletei pedig nagyon nem mindegy. Ugyanis nem mindegy hova és miért? Szórakozni nyilván nem enged el senki egy ennyi időst, de a Nagyiékhoz ha ott várják az állomáson és kellően felelősek a gyerekek akkor lehet hogy valaki igen.

2020. jún. 11. 20:58
 18/30 anonim ***** válasza:
89%

Nem

És nem.

Egyrészt gyerek.. eltéved, rossz helyen száll le..

Vagy beszorul a wc-be

Vagy megkörnyékezi valaki

Vagy unatokozik a vonaton és butaságot csinál

Nem és nem

2020. jún. 11. 22:10
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

17-esre

Én is furcsának tartom, hogy ennyire idős gyerekeket sem../ 16-18/

14 évesen kollégista voltam.. onnan 18 évesen mentem egyetemre, szintén nem otthon laktam.../ aztán haza sem költöztem már/

Nyilván egy 8-9-10-11-12 éves még nagyon gyerek

18-as

2020. jún. 11. 22:14
 20/30 anonim ***** válasza:
62%
Nekem már az is fura, hogy valakiben ez felmerül mint kérdés. Én 9 évesen örültem, ha a város másik végébe elmehettem, bicajjal...
2020. jún. 11. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!