Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor nem fog mindent ledobáln...

Mikor nem fog mindent ledobálni, eltörni a lakásban?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 éves. Ha nyűgös vagy elunja magát, elkezdi ütni a tv-t, tépni a függönyt, az üveges szekrényt püfölni, ha bejut másik szobába, ott ledobálja a földre a lámpát stb.

Nem is lehet engedni a lakásban futkozni gyakorlatilag, mert veszélyes mindenre.

Így én sem tudok semmivel haladni, egy mosást sem bepakolni..

Természetesen azonnal raszolunk, de nem érdekli..

Mikor fogja ezt elhagyni és nem rongálni mindent??

2020. jún. 10. 08:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
71%
Mi pld az olyan dolgokat amiket sajnáltunk volna ha összetöri elraktuk. Egyrészt mert anélkül is sok nem szabadot kell hallania, másrészt hogy ő maga se sérüljön.A tv sose ütötte, párszor simogatta,de mondtuk neki hogy ne csinálja,leszokott róla.Egyszer viszont rajzolt a falra zsírkrétával míg az apja vigyázott rá.Megbeszéltuk miért nem lehet onnantól csak papírra rajzolt 😂 Mindent magyarázz meg neki a lehető legegyszerűbb módon.Rengeteg dolgot megertenek már ennyi idős korban.Határozottan, minden alkalommal amikor nekiáll.Azt is megfigyelheted mikor csinálja, hogy nem e figyelmet szeretne.
2020. jún. 10. 09:49
 12/17 anonim ***** válasza:
62%
Pedig igaza van a 6osnak kedves liberális szülők. Az ha 2 évesen üti veri a dolgokat, és nem hallgat a szülőre az már komoly probléma. Lehet neki kérvényt benyújtani, meg légyszives Benettkézni, de valóban csak egyel többi kretén gyerek lesz ebből. Következetesség kell, mert szegény gyerek elvész korlátok nélkül. 1 évesen még oké, hogy ilyeneket csinál, de már nagy fiú.
2020. jún. 10. 09:50
 13/17 anonim ***** válasza:
69%
Aztán majd ezt csinálja az óvodában is, és küldhetik vizsgálatra, mert magatartászavaros. Anyuka meg nem érti majd, hiszen "csak gyerek, élénk".
2020. jún. 10. 09:53
 14/17 anonim ***** válasza:
82%
Ja meg ami eszembe jutott még, nézz rá partnerként.Írod, hogy nem lehet mellette betenni egy mosást.Nálunk ez úgy zajlik, hogy szólok a lányomnak (kb 1.5-2 éves kora óta) hogy jöjjön segítsen bepakolni a gépbe.Ő rakhatja be a szennyest és a színfogó kendőt.Teljesen profin telerakja már a gépet és kifejezetten büszke hogy tud segíteni.De pld most tanulja hogy lehet a mosogatógépbe a koszos tányérokat betenni, a tisztát kiszedni simán kiszedi.Próbáld bevonni őt a ,,házimunkába" csak a maga szintjén, lehet eleinte nem lesz könnyebb, sőt biztos nem, de hosszabb távon megéri szerintem.
2020. jún. 10. 10:06
 15/17 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk az vált be, hogy lekötöm

Nem én rakok be mosást, hanem ő..

Lassabb.. de összességében nem, hiszen mire a kárt elhárítom több idő telik el

2020. jún. 10. 13:17
 16/17 anonim ***** válasza:
80%

Dettó úgy csinálom, ahogy az utolsók. Az ilyen picik mindenben imádnak még segíteni. Én is csak szólok a fiamnak, hogy gyere beteszünk egy mosást és már megy borítja ki a szennyeskosarat. Én adogatom neki mit tegyen be, ő csukja be az ajtót, betolja az öblítős fiókot, aztán ha vége, ő szedi ki és jön segít teregetni. Másfél éves amúgy. Nyilván így macerásabb sokkal, viszont a legtöbb gyerek imadja ha bevonják őket a nagyok dolgába.

Igazi több emberes baba volt, és most is egész nap rajtam csüng, egy percre nem játszik el egyedül. Csak így tudok haladni.

Nagyon sok mindent átvariáltam már, pl krumpli pucoláshoz leülünk a földre egy régi lepedőre és ő adogatja a krumplit, utána ő teszi be a vízbe. Persze úszik minden és jó esély van rá hogy át is kell öltöztetni de megéri, mert így érzi hogy foglalkozom vele.

Az én fiam tipikusan akkor csinál ilyeneket, amit te is mondasz ha érzi rajtam hogy feszült vagyok és nincs kedvem bevonni a dolgaimba hanem inkább haladnék. Hiszen nyilván nálam is vannak ilyen napok. Ami még segíteni szokott ha beteszem csatos hordozóba, persze ahhoz már nagy hogy órákat legyen benne, de sokszor nyerek vele fél órát, ami nagyon sokat lendít abban hogy végezzék a teendőimmel. Nem utolsó sorban pedig vannak napok, mikor nem csinálok semmit csak az övé vagyok. Ez utóbbit úgyis csak addig tehetem meg míg vissza nem megyek dolgozni.

2020. jún. 10. 14:01
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is viszem magammal,főzni ,mosni ,imád bepakolni a gépbe.O nyomja be az indító gombot.Tereget velem stb.Ha valamit nem szabad ,van ,H erélyesen raszolok.En nem hiszek ebben a patyolvassuk és hagyjunk mindent rá a gyerekre.Bartanom kisfia a példa ,H évekig minden rá volt hagyva.Most 11 éves és O parancsol az anyjának.Kiabal vele, belerúgott nem is egyszer,és csúnyán beszél vele.Na nálam itt biztosan elcsattant volna egy füles.De O nem mert jajj gyerek,majd pár év múlva ha megveri akkor is ezt fogja mondani.Kell a szigor is ,H azért tudja ,H felnőttel csúnyán nem beszélünk.
2020. jún. 17. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!