Igaz lehet az hogy ha egy gyereknek gyorsabb a mozgásfejlődése, később nehezebben tanul meg pl beszélni?
Kislanyom viszonylag gyorsan (9,5hónaposan) indult meg stabilan menni. Előtte meg volt minden (kúszás, mászás).
Jelenleg 21 hónapos de nem igazán mond értelmes szavakat. Nagyon sokat magyaráz saját nyelvén de össz vissz olyan 8-9 szavat mond, de csak 2-3 szavat használ napi szinten.
El van késve vagy még beindulhat?
Nem igaz.
Mindhárom gyerekem korán elindult, 10-11 hónapos koruk körül már szaladtak. Első 1,5 évesen már beszélt, második 2 éves koráig meg sem nyikkant, a harmadik is korán megszólalt. Még csak a nemekkel sem lehet összefüggésbe hozni, mivel az első fiú, de a 2. és 3. lány.
Kedves Kérdező!
A lányom 10 hónaposan ment mint a golyó, de képes volt megvárni beszéddel azt, hogy betöltse a 3. életévét 😂😂😂
De onnantól mondatokban, folyamatosan nyomja a kiscsaj, lassan 11 éves.
Tény, paráztam, hogy nem-e baj van amiért csak mutogat. Szilveszterkor betöltötte a 3. évét, január 2.-án "Anya kérek kakaót". Azt hittem elájulok.
Kérdező, minden gyerek máshogy fejlődik, ki ebben hamarabb, ki abban.
Azt sajnálom, hogy nem tudom megkérdezni senkitől (már) hogy én mikor kezdtem el beszélni.
a kicsi lányom gyorsan indult el minden mozgása előbb volt mint kellet volna
ellenben 3évesen kezdett beszélni addig 10 szót volt hajlandó kimondani - igazából nem érdekelt a beszéd mert simán megértette magát ha szüksége volt rá - most 9 de be nem áll a szája beszédhibája max fél évig volt
a fiam szinten gyors volt a mozgásfejlődése és a beszéde is 2 évesen összetett mondatokban beszélt - most 15 de alig hallani a szavát (oké tini tudom :D )
a másik lányom nagyon gyors mozgásfejlődés mellet az elvárt beszédfejlődést produkálta
szóval semmi összefüggés sincsen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!