Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor engedted/engednéd...

Mikor engedted/engednéd gyermeked 5 napos tàborba? Vannak a neten ovisoknak is tàborozàsi ajànlatok 6 évtöl. El lehet nyugodt szivvel engedni egy 6 évest (még ovist)màs pedagogusokkal?

Figyelt kérdés

#tábor #also korhatàr szülöi szemmel
2020. jún. 2. 14:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
27%
És mikor tervezed elkezdeni a nevelését? 6 évesen mehetne iskolába, hogy fogja végigülni így az órákat?
2020. jún. 3. 09:08
 12/22 A kérdező kommentje:

Szerintem a felelösségtudatosság agyi érettség kérdèse, tekintve hogy minden àldott alkalommal mantràzva van minden.

Ezért is volt kérdésem az also korhatàrrol, hogy egy 6 évest màr el lehetne tàborozni engedni elvileg? Csak mert igy van megàllapitva a korhatàr.

Es szülök véleménye érdekelt volna hogy joformàn "felügyelet"nélkül (tehàt nem szük csalàdi környezetben hanem ahol csoportpedagogia van csak), elengednék e nyugodt szivvel az ovodàst ràadàsul 5 napra.

2020. jún. 3. 13:42
 13/22 A kérdező kommentje:
*a tàbor hirdetésében 6 év az also korhatàr. De viszenke elsösöket és 2.osztàlyosokat is es szerintem külön turnusban joval nagyobbakat is.
2020. jún. 3. 13:43
 14/22 A kérdező kommentje:
*visznek
2020. jún. 3. 13:43
 15/22 anonim ***** válasza:

Nákunk ovis nagycsoportos gyerekeket már vittek egy hetes táborba.

Az enyém nem volt már akkor se szeleburdi, amit írsz azokat 3 évesen se csinálta, de táborba pont nem is vágyik. Még napközisbe se, nemhogy ottalvósba.

Gyerekfüggő ez, nyilván Te ismered, hogy milyen. Biztos vigyáznak a gyerekekre, de a helyedben az óvónőtől kérdezném ezt meg, hiszen ő tudja, hogy viselkedik a gyereked csoportban, mennyire szabálykövető.

Újraolvasva a kérdést, idegen pedagógusokkal engednéd táborozni, csak úgy random befizetve? Ez eszembe se jutna, de úgy végképp nem is menne az enyém szerintem.8 éves

Nálunk a suliban is úgy választottak tavaly tábort a gyerekek - akik mentek, hogy melyik táborban lesz a szeretett tanárnéni.

2020. jún. 3. 15:06
 16/22 A kérdező kommentje:

"idegen pedagógusokkal engednéd táborozni, csak úgy random befizetve? "

Igen ezen gondolkodtam, hogy egy 6 éves érett lehet erre? magàt a hirdetést nem èrtettem hogy mièrt 6 a korhatàr. Ekkor kezdtem gondolkodni hogy akkor elvileg mehetne?

Köszi a tanàcsokat is

2020. jún. 3. 18:50
 17/22 anonim ***** válasza:

Nagyon pénz centrikus világban élünk, abban meg hasznos, biztonságos dolgok is szerepelhetnek bár, de avval ellentétesek is. Én inkább szakmai szemmel válaszolnék.

Ha nem elég extrovertált egy gyermek, vagy kifejezetten introvertált, akkor hiányozni fog neki a szülője, még 6-7 évesen is, attól idősebbek esetén viszont már nagyon egyénfüggő.

Ha annyira extrovertált, ahogy írod, akkor meg az a baj, hogy ő esélyesen nagyon szeleburdi még. Függ a csoportlétszámtól, hányan kirándulnak, és az életkoruktól. Pl a helyedben csak akkor mennék bele, ha pedagógusonként max 6 fő jellemző, és az összes legalább 4 éves - bár 6 éves kor alattiak esetén nem értek egyet a táboroztatással. Tehát logikailag bukik az egész, bár tudom, jó biznisz valakinek. Vagy csak felelőtlen, aki szervezi.

"minden àldott alkalommal mantràzva van minden."

Nincs értelme az ismételgetésnek.

Egyfelől: javaslom, akkor és ott magyarázz, amikor arról a dologról van szó, amit magyarázol. Kivétel persze erősíti a szabályt, ha épp indokolt.

Másfelől: önmagában a magyarázat még 5-6 évesen is kevés, bár akar hat éves, akinek önmagában elég lehet, de a szülő-gyerek közti bizalom foka se mindegy, azon is múlik.

Azt mindenképp tartsd szem előtt, hogy az agykéreg még nem érett eléggé, hat évesen. Az agykéreg felel az önkontrollért, például. És tilos hangsúlyozni a fegyelmezést, 7 éves kor alatt , mert akkor túl lenne ingerelve az agykéreg, aminek hatására az alatta levő agyi állomány nem érik meg rendesen, az pedig 6-7 éves korra érik meg annyira, hogy már az agykéreg is ingerelhető (az utóbbi pedig kicsit fokozottabb fegyelmezéssel, tehát kisiskolás kortól).

Magyarán javaslom hanyagolnod a "mantrázást". Mond el neki, mi miért van, akkor és ott, amikor az adott dolog történik, vagyis közvetlen előtte, vagy közvetlen után - hogy melyik, azt a helyzet adja, de a körüli percekben. És javaslom, tartsd szem előtt, hogy esélyesen ez NEM elegendő, hogy meg is tegye, és ne mis szabad, hogy emiatt szót fogadjon, különben gátolnád a kéreg alatti agyi területe fejlődésért, utóbbi viszont nélkülözhetetlen, hoyg megérjen, mert az agykéreg alatti agyi állomány felel az elaborálásért, tehát egy zseniális, ösztönös lelki problémamegoldó képességért, pl amikor kijátssza örömeit, traumáit stb magából az óvodás, valmint a kreativitásért is az agykéreg alatti terület felel. Ezért tévednek, akik azt hiszik, hogy mintha megoldás volna az ismételgetés, vagy a "jól leteremtem az ovisomat, oszt' majd jól megtudja, mit köll tennie és ki az úr!". Látom a jó szándékodat, ne cseszegetésből írom, amit írok, hanem segítségből, hogy jobban átlásd, mit javaslok szakemberként, kedves kérdező. De te döntesz, mit teszel.

2020. jún. 4. 00:14
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Akkor túl sokat nem vàrok töle inkàbb még.

Csak pont erre kezdtem tanítgatni, söt, màr követelni elvàrni is, hogy önfegyelem, önkontroll kellene màr legyen benne, tudatosan is gondolkozzon, nézzen elöre, làsson következményeket.

De a súlyàt, komolysàgàt semminek nem érzi, abszolut nem érti, de akkor sem, ha megtörtént a baj is, baleset, siràs rívàs, gyógyulgatàs, aztán ugyanúgy folytat megint mindent.

Újabban màr azt mantràztam, hogy ne higyje màr magàt lassan mindenhatónak, vagy vmi szupermennek, halandók vagyunk. Dehàt ezzel sem mentem semmire.

Mindezzel ellenben rökönyödve nézem, hogy más viszont látótávolságon kívül is meri hagyni a gyermekét(6é), amikor az elszalad, megkerül egy hàztömböt, ami mellesleg autóút mellett van, aztàn visszaszalad. De nem is felelötlennek néz ki a szülö, mint aki pletyizne telefonozna, vagy hasonló, hanem mint akinek ez teljesen természetes dolog lenne, hogy nincs mindig szem elött a gyereke. És nem is egy ilyen hasonlót tapasztalok. Nekem meg kihagyna a szivem kb.

2020. jún. 4. 01:30
 19/22 anonim ***** válasza:

Szia! Jún.4., 0:14-es vagyok. Nem ismételném magam, a lényeg, hogy akikre utalsz, meglátásom szerint az egyik véglet. A te hozzáállásod meg a másik véglet, 6 évesről lévén szó. De te döntesz a gyermeked kapcsán. :) Három éves kortól lehet magyarázni is, de elvárni csak azt lehet, hogy közvetlen veszélyhelyzet esetén mit tegyen és mit ne, az is csak úgy várható el kb 6 éves korig, hogy a rá vigyázó felnőtt ott és akkor rászól és pl ennek hatására nem nyúl a konnektorba, nem lép ki az útestre. Ha mégis, akkor a korosztályához képest is el van maradva a figyelemtartás, és kognitív készségek mint pl figyelem, észlelés terén, tehát esetleg hiperaktív. De ezt távban legfeljebb sejthetem, javaslom, mutasd meg őt a helyi Pedagógiai Szakszolgálaton, ingyenes a vizsgálat, általában játszanak a gyermekekkel és megfigyelik a játékát a pszichológusok ott. De egyáltalán nem biztos, hogy hiper. A leírásod alapján az extrovertáltabb hat évesekre hasonlít a viselkedése.

Javaslom, hogy dicsérd meg abban, amiben jó, főleg a kreativitás terén. Ha viszont valami veszélyes és tényleg nem fogad szót, akkor csak menj oda, fogd meg a kezét kedvesen, de határozottan és mond neki, hogy "nem szabad", és hogy miért nem. De ne várd el, hogy megértse most még! Mégis hatással lesz rá, mire 7-8 éves lesz megérik.

Akkor nem érik meg, ha fegyelmezéssel gátolják az óvodás korú gyermeket. Persze, mint említettem, kivétel erősíti a szabályt: életveszélyes helyzetekben szabad csak fegyelmezni, rászólni, de nem megijeszteni, és nem "lecseszni".

2020. jún. 4. 23:39
 20/22 A kérdező kommentje:

"úgy várható el kb 6 éves korig, hogy a rá vigyázó felnőtt ott és akkor rászól és pl ennek hatására nem nyúl"

Ezen a ponton tartunk.

Hogy ezt szükségesnek tartom mèg nàla.

Es ezèrt is volt kérdés, hogy màs 6 évest simàn el lehetne viszont engedni csak csoportos felügyelettel 5 napra? Mint ahogy a màsik véglet szülök csinàljàk?

Hogy maxon megbizik a gyerekében hogy nem rohan ki.

Szoval egy àtlag 6 éves valojàban hol tart. Hogy en reagàlom e tul vagy màs szülö nyugodtan kötögetne mig a 6 évese 5 napig tàborozik?

Az àtlag erdekelt volna. Àtlag 6 évesek szülei.

Lehet én nem ill nehezen "fejlödök" együtt a gyerekkel, ugy értve, hogy lehet többre képes mint amit hiszek rola, pl bölcsiben is szoltak, hogy ne adjam ra a cipöjét, neki kell tanulnia, ne kezeljem babaként.

Szoval ezt nem tudom, hogy elvileg màr 6 evest nem kellene esetleg ugy vennem, mintha àllando felügyeletet igényelne -most elvonatkoztatva az egyéni érettségtöl-es szoval màs szülö meg elengedné tàborba nyugodt szivvel?

Szoval 6 éves "tökmagok" alapvetöen valoban màr tàborozhatnak szülöi szemmel?

De te is irtad hogy max 6 fö/pedagogus lenne ideàlis.

Szoval igy elvileg nyugodtan "kötögethetne" otthon a szülö.és nyugodtak is a szülök es tàboroztatjàk a 6 évest?

2020. jún. 5. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!