Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én vagyok, , szaranya, ,?

Csak én vagyok, , szaranya, ,?

Figyelt kérdés

-Akinek 3 évesen nem tud 100-ig számolni a gyereke.

-nem tud egyedül öltözni.

- nem sakkozik, és nem tud társasjátékokat játszani, mert nem érdeklik.

- nem szeret kirakózni, legózni.

- nem tudja az ábécét.

- nem tud többszáz dalt, mondókát.

Tényleg ezeket kell tudnia egy lassan 3 évesnek?

Első gyermekem, de ma egy anyukás csoportban megkaptam, hogy hülye a gyerekem, én pedig szar vagyok, mert nem foglalkozom vele eleget.

Pedig rengeteget foglalkozom vele, szinte mindenbe bevan vonva. Segít főzni, sütni, takarítani. Szoktam neki énekelni, bábozni, rajzolunk, gyurmázunk, testünk.

Sokat olvasunk, és imád szerepjátékozni. Ezt szereti a legjobban, és ezért mindig leginkább ezt játszom vele.

Hiába akarok vele legózni, kirakózni, nem érdekli, otthagy.

Tényleg fejleszteni kellene?

Mindenkinek kis zseni a gyereke manapság?

2020. ápr. 24. 21:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte leszek, pont nem érdekel h más anyák mit össze vergődnek otthon h megfeleljenek a képzeletbeli elvárásoknak. Én azt tanítom a gyerekemnek, ami sztem hasznos és fontos, játszani azt játszunk ami épp érdekli. Próbálom igazán nevelni, ami nem abból áll h séma szerint megyünk bemagolva minden szart, hanem pl köszönöm, kérem, megtanítom neki az illemet, h kell kérni vmit a másiktól, empátiát tanítok neki, az állatok szeretetét, h tartsa tisztán a környezetét, és a példámmal illusztrálom. Nem tud ő sem számolni százig, csak tízig, társasozni nem szoktunk, egyszerűen csak ÉLÜNK. Szóval én pont nem akarok itt tökéletes anya lenni mert az nem menne. Én így jól érzem magam és a gyerek is. Nagyon okos, értelmes kisgyerek, függetlenül attól h az enyém, na de elfogult is vagyok az biztos 😃
2020. ápr. 24. 22:31
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém ennyi idősen még be is szart.

Viccet félretéve ezek teljes felesleges és irreális elvárások egy háromévestől. Lehet, hogy beül első osztályban az iskolapadba, és tudni fogja már az ABCt, de nem fog tudni elkapni egy labdát.

2020. ápr. 25. 05:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém ennyi idősen alig beszélt.

Nem kell tudnia sem az abct,sem 100ig számolni, sem több száz mondokát, az oviban fogja jó részüket megtanulni. Öltöznie kis segítseggel kell tudnia, de sakkoznia, meg társasozni? A agyfiam 5 évesen kezdett érdeklődést mutatni a tarsasok iránt, 4 volt, mikor a 100as kirakót úgy kirakta, hogy az ovonő is csak lesett.

Szerintem lépj ki abbol a nyomorek csopibol, mert ott csak te vagy normális.

2020. ápr. 25. 07:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Amelyik gyerekre rányomták otthon ezt a sok felesleges hülyeséget, az iskolás korára egy teljesítménykényszeres kis szorongáshalmaz lesz, akivel aztán egy rémálom a kamaszkor. Te meg ne hasonlítgasd a gyerekedet másokéhoz, mert azzal is csak rosszat teszel magatoknak. Ezen kívül nem kell mindent elhinni, amit a facebookra kiírnak meg amivel a rokon anyukák büszkélkednek. Akinek a gyerek az élete egyetlen felmutatható teljesítménye, az mindent el fog követni, hogy őrajta keresztül elismerést csikarjon ki saját magának. Nyugi. Nem vagy szaranya, akik pedig ezekkel a dolgokkal dicsekednek, azokkal nem kell érintkezni.
2020. ápr. 25. 12:50
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

4 évesem 20ig számol. 3napja volt státuszon. Egyik kérdés az volt, hogy elszámol-e TÍZIG! Nem százig basszus...

Mondókát rengeteget tud. A Bóbitát kívülről, az egész könyvet, és még azon kívül is. Mert szereti, és megtanulja.

Sakkozni? Meg se érti...

Elkezdte tanulni,kérdezni a betűket,de LEBESZÉLTEM RÓLA. Mondtam neki, hogy majd az iskolában megtanulja.

De jó, hogy nem vagyok rajta a facebookon! :))

2020. ápr. 25. 13:14
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányomat 3 évesen a rajzolgatáson vagy festésen kívül sok más játék nem köti le. És nem, még csak nem is tehetséges, ákom bákom krikszkraksz az egész, csak szerintem imádja, hogy minden színes. Imádja, ha valami színes, színes könyvet kell olvasni, színes ruhákat kell hordani, színes meséket kell nézni. Nem is a tartalom a lényeg, hanem, hogy minden színes legyen.

A fiam meg az ő korában bogarakat hajkurászott a kertben és ha nem figyeltem oda, volt, hogy megette. Ha az apja vigyázott rá, akkor meg a sárban ült órákig és betemette magát és a kutyákat is a legnagyobb nyugalommal. Úgyhogy pacsi, szaranya itt is.

Szerintem azért valahogy ember lesz belőlük.

2020. ápr. 25. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!