Más néven szólítani a gyereket? Ti hagynátok?
Több olyat is ismerek, akiről kiderül nem is úgy hívják, ahogyan szólítani szokták.
A férjem családjában nem egy ilyen van. Azt betudtam annak, hogy apja\anyja nevét kapták a gyerekek, így különböztetik meg.
Most kiderült a gyerekem edzőtársáról, hogy nem is úgy hívják, ahogyan tudtuk.
Anyukája elmondta, hogy mert ő másképpen kezdte nevezni magát, azért mindenki úgy szólítja. Laura a neve és Tinának szólítják 3 éves korától.
A férjem mesélte, hogy a kollégája gyereke is így volt, ott az anyakönyvben is módosították végül.
Csak számomra furcsa ez? Én nem tudnám nem a nevükön szólítani a gyerekeimet.
Magán matektanáromat Tündének hívták, aztán kiderült, hogy Anita. Azt mondta gyerekkorában ragadt rá, mert annyira kis tündéri volt, és az Anitát mindig is utálta. Nekem is fura volt. De ő tudja.
Lányom Ilona akar lenni mindenáron, de nem hívjuk így, maradunk az eredeti nevénél.
Férjem unokatestvére gyerekének a rendes nevét hét év után tudtam meg :D
De felnőttet is ismerek olyat, akit máshogy szólítanak, mint ami a neve, volt kolléganőm, akit Eddának anyakönyvezettek, de mindenki Editnek szólítja.
Van ilyen. Nekem is fura kicsit, de mindenkinek vannak fura dolgai.
Epp most lattam egy hasonlo kerdest 😂
3 evesen en Kellinek hivattam magam (anyaek minden este a rem rendes csaladot neztek)
Aztan nagykoromra en is egy szoke ribi lettem es meg is valtoztattam a nevem halistennek 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!