Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet elmondani egy...

Hogyan lehet elmondani egy súlyosan beteg gyermeknek, hogy el fog hunyni?

Figyelt kérdés
Sajnos megtörtént a családban egy ilyen eset (7 éves gyermekkel), de nem mertem rákérdezni a szülőktől, hogy hogyan lehet ezt közölni egy gyermekkel, viszont el sem tudom képzelni, hogy mi ennek a kíméletes kommunikációja. Vajon felfogja-e a gyermek?
2020. márc. 19. 00:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy voltak -e előzmények. Ha egy gyereket évekig kezelnek, és rengeteg időt tölt a kórházban ebben a korban már felfogja, hogy mi történik körülötte. Esetleg látja az elmúlást is maga körül.

Nem feltétlenül kell vele ezt közölni, hiszen normális esetben fogalma sincs arról, hogy mit jelent a betegsége, pláne nem a halál; de mindenképpen válaszolni kell az általa feltett kérdésekre.

2020. márc. 19. 00:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy 7 éves már rájön magától, ő fogja megkérdezni, mikor érzi, hogy nem lesz jobban, és ekkor el kell ismerni neki.
2020. márc. 19. 01:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan gyerekek között dolgoztam,ahol sajnos voltak halálos betegséggel küzdők is. A szülő eldöntheti, hogy elmondja-e, ha igen,akkor hogy? (Nem mindenki akarja).A gyerek egyébként úgy kérdeznek, amikor készenállnak a válaszra, így fokozatosan áll nekik össze a kép. Van egyébként erre protokoll. Nekünk is is úgy volt, hogy nem mondhatjuk meg, ha kérdez, akkor a kérdésére válaszolni kell. De olyan sose volt, hogy konkrétan valaki megkérdezte volna, hogy ő még fog-e halni. Olyan viszont előfordult, hogy másról kérdeztek, hogy x ugye nem fog meghalni? Erre mit lehet mondani? Semmit. Más állapotáról pláne nem adhatsz információt.
2020. márc. 19. 11:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ráfog jönni!

Nagyon sajnálom!

Egyébként megkérdezhetem,hogy mi a betegségeM

?

2020. márc. 19. 19:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Már sajnos elhunyt.

Agydaganat.

2020. márc. 20. 00:10
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem!

Nagyon sajnálom!

2020. márc. 20. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!