Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most akkor hol kell igényelnem...

Most akkor hol kell igényelnem a gyest? Valaki leírná pontosan, mert naponta össze kevernek?

Figyelt kérdés

És ha esetleg le lehet valahonnan tölteni, honnan?Mármint a nyomtatványt.köszi

Kismama bérletet is lehet már venni,ha két évet betölti a gyerkőc?

2010. júl. 25. 14:17
 1/6 anonim ***** válasza:
A kismama bérletről nemtudok semmit.A GYES-t a Magyar Állam Kincstár-ban kell igényelni.Nemtudom hogy lehet-e nyomtatványt letölteni,szerintem csak személyesen adnak.De ha beírod a google-ba hogy MÁK.Kidobja az oldalát.Remélem segítettem.
2010. júl. 25. 14:20
 2/6 A kérdező kommentje:
NEM AZ OEPHEZ TARTOZIK A GYES? EGYÉBKÉNT KÖSZI A VÁLASZT
2010. júl. 25. 14:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

A fiam 13 hós. Mikor megszületett a MÁK-ba kellett bemennem.Ott rögtön adtak néhány papírt amit kitöltöttem.

Következő hónaptól a mai napig küldik a GYES-t és a családit egyben.

2010. júl. 25. 14:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is nemrég igényeltem. A nyomtatványt megtalálod a MÁK-honlapján, én is onnan töltöttem le. Az is megvan, hogy hová kell küldened, tehát megtalálod, hogy területileg hova tartozol. Nekem szűk 3 hét alatt el is bírálták!
2010. júl. 25. 14:41
 5/6 anonim ***** válasza:

MÁK-nál tudod igényelni, én 1 hete intéztem. A formanyomtatványt innen tudod letölteni:

[link]

Az utolsó bekezdésben kattints rá a "Kérelem gyermekgondozási segély megállapítására"

+ ezek közül a papírok közül a rátok vonatkozókat kell bemutatnod.

27. Ezen kérelemhez az alább felsorolt iratokat mutatom be, illetve mellékelem másolatban:

27.1. Személyem azonosításához szükséges irat (a felsoroltak közül csak egy irat bemutatása vagy csatolása szükséges, ezt jelölje „X”-szel!):

□ érvényes személyi igazolvány, személyazonosító igazolvány (régi vagy új, kártya típusú)

□ érvényes kártya típusú gépjárművezetői engedély

□ érvényes útlevél

□ érvényes bevándorlási, letelepedési engedély, magyarországi tartózkodásra jogosító egyéb irat

27.2. A jogosultság elbírálásához szükséges további iratok, amelyeket bemutatok, illetve másolatukat mellékelem (amelyiket bemutatja vagy csatolja, kérjük jelölje „X”-szel):

□ a) kérelmező lakcíméről szóló hatósági igazolvány (állandó lakcím, illetve tartózkodási hely igazolására)

□ b) kérelmező TAJ kártyája

□ c) szülővel együtt élő házastárs kérelme esetén a házassági anyakönyvi kivonat / bejegyzett élettárs kérelme esetén a bejegyzett élettársi viszony fennállását igazoló okirat

□ d) amennyiben a kérelmező leendő örökbefogadó szülő, vagy gyám, vagy nevelőszülő, akkor a jogcímet igazoló gyámhatósági határozat

□ e) együtt élő szülők megállapodásának hiányában a gyámhatóság hozzájárulását tartalmazó irat

□ f) magán-nyugdíjpénztári tagság esetén a záradékolt belépési nyilatkozat

□ g) a gyermek(ek) születési anyakönyvi kivonata

□ h) gyermek(ek) TAJ kártyája

□ i) tartósan beteg, súlyosan fogyatékos gyermek után 3. életévének betöltését követően igényelt ellátás esetén az orvosi igazolás, amennyiben azt korábban nem csatolta, vagy már nem érvényes

□ j) amennyiben ikergyermekek esetén az iskola igazgatója valamely gyermek tankötelezettségét az általánostól eltérően határozza meg, akkor ezen igazgatói döntés

2010. júl. 25. 15:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is az OEP épületében intézik, de a MÁKhoz tartozik.

Neten mindent el tudsz intézni, vagy potán is.

[link]

2010. júl. 25. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!