Ebbe a nagy riadalomban (koronavírus) el meritek vinni a gyerekeket játszóházba?
Nem, és nem azért mert attól félek, hogy elkapjuk ott a corona vírust, bár elkaphatjuk pl reptéri dolgozó vagy nővér gyerekétől, hanem mert járványügyi kockázat minden felesleges szociális kontakt, gyorsítja a vìrus szóródását.
A gyerekek ált tünetmentesek és terjesztik. Pl olaszoknál a suli bezárása ellenére összejártak a kamaszok és vitték a kórt.
Minden szociális eseményt kerülni kell, főleg ha zárt térben van, azt is hogy áthívod a tesódat dumcsizni.
Kérlek vki írja meg, mért 0 pontos a 12-es válaszom. Máskor nem érdekel, de ez esetben igen.
Már máshol írtam, László Kórházban dolgozó orvos csoporttársammal, családorvos volt évfolyamtársammal, mentőtiszt párommal, egyetemi legjobb barátnőmmel (aki egy svàjci kórházban a covid-betegek kezelőorvosa) is cseteltem/beszélgettem, olvasom, ők milyen tanácsokat adnak.
Olaszországban azért is szabadult el a vírus, mert az emberek nem vettèk komolyan a megszorításokat. Itt van már Budapesten is, ha csak arra gondoltok, hány gyakorlaton járt, hány évfolyamtárssal találkozott a hallgató. A férfi meg a felesége, akik szintén betegek. Tudni, ki fogta meg utánuk a kapaszkodót a metrón, ki használta utánuk a nyilvános mosdót?
Ezek felderíthetetlenek, és itthon keveset tesztelnek és még az elején is vagyunk, de biztosan sokan hordozzák a vírust.
Kb azon múlik minden, hogy mennyire gyorsan terjed, hogy annyi beteg lesz-e egyszerre, hogy a reménytelenebb beteget leveszik a léleheztetőgépről hogy a másikat tegyék rá, mert nincs elég gép.
Minél kevesebb szociális érintkezés történik, annál lassabb a terjedés. És minden számít, mert bejön a tesód az ajtón, és átadja annak a vírusát, aki leköhögte a metrón.
Én sose parázok, most se, nem is kell, caak gondolkozni és tájékozódni.
Azért, utolsó, mert szerinted akinek dolgozni kell járni, az hogyan valósítja ezt meg? Nyifogó, ingyenélő, otthon ülő NER-esek osztják az észt, hogy jajj, mindenkinek vége, aki kilép az ajtón, miközben nekünk, pórnépnek, dolgozni kell menni most is. A gyereknek meg óvodába/iskolába, amíg dolgozunk. Hogy te pl be tudj tárolni otthon, és biztonságosan most is mindened meglegyen.
Szóval hármat találhatsz, milyen népszerű a hozzászólásod. És nyilván nem a játszóházról van szó, de pl tömegközlekednünk kell, pedig mi is értjük, és komolyan vesszük a dolgokat. Nem véletlenül stresszes napok, hetek óta mindenki.
Így van, ahogy az utolsó írja. Nem kell rettegve bezárni magad a lakásba, meg fel vásárolni az összes élelmiszert, de azért egy kicsit oda lehet figyelni most a dolgokra.
Pl nem 1 napra, hanem 1 hétre vásárolsz.
Nem játszóházba, hanem játszótérre viszitek a gyereket.
Kicsit elhalasztod a wellness hétvégét, meg a külföldi nyaralást.
Stb.
Ezek olyan dolgok amibe nem halsz bele, de mégis csökkented a vírus terjedését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!