5-6 éves kislányotoknak milyen mesekönyveket olvastok? Mik a kedvencek?
Lányaimnak amiből olvasok:
Az angyali esti mesék, - ennek 4 kötete van, 20 mesét tartalmaz, mind mind tanuló jellegű. Most készülők megrendelni a következő kötetet.
Az én gyerekkori mesekönyvemből A megpatkolt boszorkány.
Van disney mesék kötetünk is esti mesére tehát 5-8 percesre lerövidítve de borzalmasan le van butitva a mese. Mesék kincstára
Benedek Elektől Többsincs királyfi
H. C Andersen A szerencsetündér sárcipője
Pintér Pálné A csodakút tündére.
Telerekesz üzlete és más mesék
Komjáthy Istán Mondák könyve
Persze megvannak a klasszikus Pinnokió, Susi és tekergő, hófehérke, egy bogár élete, dzsungel könyve, oroszlán király stb mesék.
De jobban kedveljük a nem klasszikus meséket.
Megvannak az én könyveim, kisgyermekek nagy mesekönyve vagy 100 mesével, amdersen, négyszögletű kerekerdő, mosó masa, gőgös gúnár, sicc, dörmögő, meg egy rakás más könyv, pár a szüleim gyerekkorából(öreg néne őzikéje, iciri piciri), aztán vannak az újak, a vidám mesék a kedvenc, lánytörténetek, mesélj nekem kötetek, a boszi seprűje, dr seuss a kalapos macska(utobbi kettot imadja), verses mesebol egy csomo, heidi, micimackó kötetek, képregények valami lovastáborról, szorongásoldó mesekötetek, alvássegítők, lexikonok(képes), disney aranykötet csak a fel van, nagyon rossz.
Azokat szereti amiben kép is van, még nem kötik le, ha fél oldalt csak úgy kép népkül mesélek, kivéve, ha én találom ki. Van egy macskánk, róla mesélek vicces megtörtént dolgokat, vagy verset mondok, amikre még emlékszem(altató az ő nvével balázs helyett, bóbita).
Pálcika cica
Mazsola
Donna Bella
Pettson és Findusz
Bori
Most ezek a slágerek nálunk.
5.5 eves kislanyom van, jelenleg csak is kizarolag mancsorjarat, lego mesek johetnek szoba, konyvben is. Igy sokszor magamtol meselek.
Mas meseket meg sem hallgat, igy hiaba a rengeteg szep mesekonyv :( Nekem rossz, hogy ott vannak az andersen mesek, megvettem a teljes disney sorozatot, mirr murr, mazsola es tade stb ha elkezdem meselni inkabb kikuld, hogy o aludna :(
Nagyon köszönöm a vàlaszokat! Nagyon sok jò ötletet adtatok!
Kislànyom 5,5 èves. Egèsz pici baba kora òta minden este olvasok neki. Szinte mindig volt kedvenc. Mostanában viszont kevèsbè látom rajta a lelkesedèst. Sok könyvet hozok ki a könyvtàrbòl, de valahogy nem sikerül eltalàlnom az ízlèsèt.
Emiatt szerettem volna kicsit ötleteket gyûjteni.
Mi ezeket olvassuk:
Bruno könyvek
Disney mesék
Julia Donaldson könyvek (tudom màr kicsit nagy hozzá, de szereti ès így a kistesòval is van közös mese)
Kicsi Mimi mesèk
3-5-8 perces mesèk
A Tulipán csoport mesèk
Mesèk lányoknak
Boldogságvarázslás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!