Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elesett. Vinnétek orvoshoz?

Elesett. Vinnétek orvoshoz?

Figyelt kérdés

Lassan 3 évesem elesett,még szombaton a betonon. A térdét szépen leütötte, de eddig meg sem fordult a fejemben,hogy orvoshoz kellett volna vinnem.

Ma kérdezett rá egy anyuka,hogy kapott tetanuszt?Ezzel azonban engem ejtett kétségbe. A seb ugyan vastag,körülötte minimálisan pirosabb, szerintem inkább sötét rózsaszín.

Kellene tetanusz?

A 18 hós oltás szerint ezt is kapnak a gyerekek, az nem elég?

2010. júl. 21. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha van a gyereknek immunrendszere, akkor szerintem nem.:D De azért kérdezz meg mást is.
2010. júl. 21. 19:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A tetanusz baci oxigénhiányos környezetben él meg, és tud szaporodni, mély, szúrt sebeknél, harapásoknál, roncsolt szélű sebeknél. Ha jól kivérzett a seb, akkor bármi is volt benne kitisztult. Igen, többször is oltják a gyerkőcöket ellene, szerintem kicsi az esély a fertőzésre. Van egy bizonyos anyuka-típus aki az ügyes keresztkérdéseivel előszeretettel ülteti a kétség csíráját a másikba...nem jószándékból figyelmeztet. Légy nyugodt, nem lesz baj!:-)
2010. júl. 21. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne vidd. Nekem eszembe sem j utna ilyen miatt elvinni. Így látatlanban.
2010. júl. 21. 19:38
 4/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi,hogy írtatok. Igazán nem vérzett a seb,nem mély.Inkább csak horzsolás.kb. mint egy 20ft-os.A fiamnak varrták az állát, de ő nem kapott tetanuszt.

Ezért itt meg sem fordult a fejemben.

Mindenesetre nézegetem, betadinozunk, és remélem nem lesz baj.

2010. júl. 21. 19:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Ahogy elolvastam a kérdést, az jutott eszembe, hogy mi hányszor estünk el/ lett csúnya sebünk és hányszor kaptunk tetansz injekciót?

Én konkrétan egyszer, amikor 20 évesen kissé ittasan lábbal akartam kettétörni egy deszkát (szalonnasütés), de ahogy ráugrottam, cipőn kresztül belefúródott a talpamba egy nagy, rozsdás szög. De rossz volt.. :)

2010. júl. 22. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!