Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt már kisgyermekednek...

Volt már kisgyermekednek koponya röntgenje? Vagy mellkasi? Kérdéseim lent.

Figyelt kérdés
Hány éves volt? Te nem aggódsz, hogy emiatt később daganata lesz? Vagy ne izguljak ezen? 4 éves, 2 felvetel készült a fejéről, negatívok. Tehát nem is kellett volna rtg. És most nem tudok ezen túljutni, hogy feleslegesen sugárterhelést kapott...persze nem ok nélkül, de negatív lett. Azt is olvastam, hogy lehet, hogy a génjei mutálódnak és akkor majd az ő gyerekeinek lesz vmi baja...
2020. jan. 7. 13:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Koraszülöttek a gyermekeim. Ők megúszták 4-5 röntgennel. De volt baba, akinek 1 hónapos koráig 39! tüdőröntgene volt. A koraszülött osztálynak külön gépe van.

Tartom a kapcsolatot legalább egy tucat koraszülő társammal. Lekopogom, senkinél nincs daganatos megbetegedés. Hozzáteszem, ha az egyik gyermekünknek előbb csinálnak tüdőröntgent, jól leletezik és jól kezdik el a kezelését, akkor nem lenne halmozottan sérült. De nem vették észre a tüdőgyulladást, ami végül szepszist, majd szeptikus schockot okozott légzésleállással és egy hosszú hipoxias állapottal . Majd ezután következett több kisebb-nagyobb agyvérzés. Hidd el, jobba ha megcsinálnak egy felesleges röntgent mintha nem csinálnának röntgent és elsiklanának egy betegség felett.

2020. jan. 7. 15:11
 12/19 anonim ***** válasza:
87%
5 naposan! volt a fiamnak mellkasröntgenje, függesztett tartásban. Engem ez a tartás (karjainal fogva lógatás) sokkal jobban aggasztott mint maga a röntgen. Borzasztó volt látni, hogy úgy fogják ott mint egy rongydarabot. Amúgy nekem kellett volna tartanom, de mondtam, hogy nem fogom, hiszen megfogni is alig merem, nincs egy hete, hogy született, nemhogy a karjánál fogva lógatni, erre mérgesen kikapták a kezemből és odatartották a gép elé. 7,5 éves már, eddig nem tapasztaltuk nála a röntgen semmi negatív hatását.
2020. jan. 7. 15:18
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Negatívok, tehát KELLETT a röntgen, hogy kizárjon bizonyos problémát. A negatív vizsgálati eredmény is eredmény (és a sine morbo is diagnózis).

Azért néhány rtg-felvételtől senki nem lesz daganatos. Nagy a sugárterhelés persze, sokkal, nagyságrendekkel nagyobb, mintha csak a tévé előtt ülne, vagy a játszótéren rohangálna (igen, ott is van! mondjuk 1 év alatt annyi, mint i mellkasrtg), viszont nagyságrendekkel kisebb, mint mondjuk egy ct vizsgálaté, amit szintén megcsinálnak kisgyerekeknél is, ha szükséges.

Nyugi, nem kapott akkora sugárterhelést, ami gondot okozna.

2020. jan. 7. 15:23
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam. Tényleg már megtörtént, változtatni nem lehet rajta.
2020. jan. 7. 16:02
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Mellkasi 2x, arcüreggyulladás gyanú miatt 1 fej, plussz a karját törés miatt az elmúlt 1 évben 7x röntgenezték.

Nem aggódok miatta, nem hobbiból csinálják, ha negatív is nem tudhatják nélküle, nem látnak bele az emberbe.

(egyébként nehéz olyat találni aki családjában ne lett volna valakinek daganata, nem oszt nem szoroz)

2020. jan. 7. 16:03
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
3 hetesen CT és MRI altatásban. Kutya baja. 😊
2020. jan. 7. 16:43
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
2 évesen és 3 évesen is röntgenezték a lányom lábát. Dongalábbal született. Gipsz, operáció, újra gipsz, egyik fajta sín, másik fajta sín, közben gyógytorna. Tudni kellett, hogy állnak a csontok. Ehhez kellett a röntgen. Ôszintén nem jutott eszembe, hogy ettôl bármi baja lehet a gyereknek.
2020. jan. 7. 17:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nagy butaság ez amiket gondolsz, és tudatlanságra vall.

Nem lesz baja egy röntgentől.

2020. jan. 11. 09:55
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Hú, 12-es, nekünk is volt a CT után két hetesen függesztett tartásban röntgen, hát azt hittem meghalok. Nekem kelett tartanom, szerintem életemben nem féltem annyira, hogy leejtem, mint akkor. Tudom még be is szóltam, mert piszkáltak, hogy nem jól áll az a gönc rajtam, mondtam basszus, ha a 3 kilós gyerekemet ennyi sugár éri, ne azon kattogjnak már, hogy engem is ér, picit sem érdekel az sem , ha nincs rajtam, csak haladjunk.
2020. jan. 13. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!