Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagy baj, hogy nem jegyez meg...

Nagy baj, hogy nem jegyez meg verset, mondókát?

Figyelt kérdés

2 és fél éves kisfiam egyetlen mondókát, dalt sem képes megjegyezni.

Mennyire normális ez ebben az életkorban?

Kell aggódni emiatt? Van bármi jelentősége ennek?

2020. jan. 6. 08:19
 1/7 anonim ***** válasza:
38%

Azokat a mobdokakat, amiben csinálni kell valamit, pl testrészt mutogatni, ugrálni, tapsolni hasonlók, a feladatokat csinalja?

Az én fiam októberben volt két éves, meg nem beszél, azaz már mond szavakat egy-egy rövid mondatot is, de már megkésett beszed fejlődésről beszélünk nala, a mozgasfejlodese is megkésett volt. A logopedus szerint, ha tudja mit kell csinálni a mondokaban, tehát ismeri az az elvárt ennyi idősen.

2020. jan. 6. 08:25
 2/7 A kérdező kommentje:

3-4 szavas mondatokban érthetően beszél. Elmutogatja az összes testrészét már régóta, és megérti amit kérünk tőle.

Csak nem jegyez meg dalokat, mondókákat.

Nem sok ennyi időst ismerek, csak a szomszédban van egy kislány, aki 2 hónappal fiatalabb, és ő énekel. Az én fiam egyetlen dalt sem tud. Hiába próbálom tanítani neki. Sokszor csak úgy napi teendők alatt is pedig énekelek neki.

2020. jan. 6. 08:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem úgy értettem, hogy megmutatja a testrészeit. Hanem pl (nagy kedvenc nálunk) pl ebben a mondokaban:

Hadd nézzek a tenyeredbe (két kezet isszeszoritva szemehez emeli)

Mi van benne? Mi van benne? (Kinyitja és belekukucskal)

Itt kerekedett egy kis kút (kort rajzol a tenyerébe)

Abból indul egy kis ut (vonalat húz a tenyerebol a könyökeig)

Arra mennek a cigányok, arra mennek a cigányok (kezével lepeget a felső testen)

Itt megállnak hegedulnek (tenyér oldalával hegedul a karján)

Itt megállnak muzsikálnak (lepeget és után zongorázo mozdulat a testen)

Itt megállnak muzsikálnak csima-csima-csima-csima (lepeget és után egymás csikizese)

Vagy bármi hasonló mondoka, te amit mutatunk is, nem csak mondunk

2020. jan. 6. 08:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyáltalán nem baj, nem elvárás, hogy mondokázzon, az is lehet, hogy egyszerűen nincs kedve hozzá.
2020. jan. 6. 09:32
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

1

Lehet, hogy te megkésett beszédfejlődésről beszélsz nála, de a fiúknak 2.5 éves korig ,,kell" elkezdeni mondatokban beszélni.Ha két éves koráig 10-20 szót mond már bőven jó.

Lányoknak ,,kell" 2 évesen elvileg mondatokban beszélni.De pld az én lányom (ugyancsak októberi) 12-13 szót használt és a kutya nem beszélt megkésett beszédfejlődésről, pedig rendesen erőltettem a témát a gyerekorvosunknak.Megkésett beszédfejlődésű majd 2.5 évesen lesz.

Szóval ha a te fiad ,már mondatokat is használ nehezen lehet megkésett beszédfejlődésről beszélni nála.

Kérdező szerintem nem jelent gondot, üljél le vele mond neki és előbb-utóbb ráérez az ízére.

2020. jan. 6. 12:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is ez majd csak oviban jön. Az unokahúgom 2,5 évesen kezdett beszélni, majd 4 éves volt mire oviba ment, akkor kezdett énekelni mondókázni. Az öccse és a fiam, egy idősek, már most 2 évesen is énekelnek, a fiam a neki tetsző mondókákat is mondja, pl mackó mackó ugorjál. Biztos hogy érdeklődés kérdése is.
2020. jan. 6. 12:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem én beszélek megkésett bestedfejlidesrol, hanem a neurológus, aki rendszeresen kezeli, nala ez a megkésett mozgasfejlodesbol következik valószínűleg. Nem mond elég szót sem.

Én is úgy tudom, hogy fiuknak 2,5 évesen “kell” beszelniuk viszont elfogadom az orvosi diagnózist és viszem a megfelelő fejlesztésekre.

1.

2020. jan. 7. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!