Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves kisgyereknek lehet...

2 éves kisgyereknek lehet szeparációs szorongása?

Figyelt kérdés
Túlestünk olyan 8-9 hónapos kora körül az első szeparációs szorongásos korszakon, akkor nem lehetett wc-re se menni nélküle, meg egyfolytában loholt a nyomomba és sírt ha nem látott.Nem is volt el senkivel.Mostanában ha elfeledkezik észre se veszi, hogy kimentem pld a nappaliból, de hullámokba meg mozdulni se tudok nélküle.Olyan mintha szepázna.De máshogy mint régebben.Vagy ez csak azért van mert anyás?

2020. jan. 2. 13:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A húgom kisfia szeptemberben esett bele elég brutálisan, előtte töltötte a kettőt. Nála az volt a kiváltó ok, hogy 3 hónap után a nővére visszament oviba. Ő a klasszikus időben nem is igazán volt szeparációs.

Nem lehet, hogy volt vmi változás mostanában ami megborította kicsit a lelki egyensúlyát?

2020. jan. 2. 13:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Volt változás is.Bár már 2 hónapja történt, hogy többen élünk együtt, hozzánk költözött az egyik nagyi csak sajnos nem szereti.Most 2 hete meg elutazott az apja.De ezt elvileg megszokta, mert eddig is előfordult már rendszeresen.De akkor lehet hogy a kettő sok együtt neki és azért viselkedik így?
2020. jan. 2. 13:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Fiam karácsonykor töltötte a 2. - t. Szépen elvolt baba korától kezdve, játszott egyedül a szobájában . Októberben beteg lett magas láz, nátha. Onnantól extra anyás lett. Nem tudom meddig tart, de néha nagyon nehéz, sehova sem lehet mozdulni. Én sem tudom mire vélni, de szerintem szep.szorongás.Azt mondta a védőnőnk is, hogy van, h. visszatér, szerintem az történt. Remélem elmúlik.
2020. jan. 2. 15:56
 4/4 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom.Teljesen tanácstalan vagyok mert egyre durvábbnak tűnik a helyzet, már alváshoz is kellek teljesen felborult a rendszerünk.Nem tudom mennyire normális ez.

Köszi a válaszokat.

2020. jan. 5. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!