Tökmindegy, hogy van e.
Nekünk vagy 3 hónapig nem volt babával, mert átalakítottuk a lakást.
Volt, hogy áram sem volt, rendeltem kajàt, rokonnál fürödtünk pár napig.
Nyáron fel sem merült, hogy van e fűtés..
Jók ezek a válaszok. Az ősemberek a szabad ég alatt meg a barlangban is felnevelték a gyerekeiket, de már beköszöntött a civilizáció, és egy fürdőszoba + vécé igenis alap lenne minden családban egy normális társadalomban.
Nincs abban semmi "normális", hogy a gáztűzhelyen melegített vízzel löbötyköli valaki a susnyást a szoba közepén... Persze a csecsemőnek mindegy (elég két naponta a lavór), de én még nem láttam egy családot sem, ahol tartósan nem volt fürdőszoba, és a higiénia rendben lett volna. Igényes ember ugyanis nem bírja a normális fürdő nélkül.
Pár hetet meg bárhogy ki lehet bírni, főleg ha van rokon a közelben, ahol az ember legalább heti 1-2× normálisan tud tisztálkodni. De erre berendezkedni... hát gyomor kell hozzá.
Mért ne lenne szabad?
A lakásnak különböző komfortfokozata lehet, lehet komfort nélküli, félkomfortos, komfortos és összkomfortos.
A fürdőszobás- központi fűtéses az összkomfortos.
Ha a víz be van vezetve, az komfortos. Vizet lehet melegíteni hagyományos sparhelten is, amiben télen állandóan ég a tűz amúgyis.
Mosakodni lehet lavórban is ugyanúgy, ugyanolyan tisztára, mint folyó meleg vízben, ami igazából csak kényelmi lehetőség, nem szükségszerű adottság.
WC használat után hideg vízben is lehet szappannal kezet mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!