Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ütésre ütéssel válaszolni?

Ütésre ütéssel válaszolni?

Figyelt kérdés

Ha megüt a gyereked visszaütsz?

A való életben is, ha megütsz egy embert, az 99%, hogy visszaüt. Kisgyerekek sem fogják hagyni magukat.

Akkor a szülő miért kell, hogy eltűrje?

Természetesen el kell magyarázni neki, hogy nem kezdeményezünk verekedést, mert az nem jó. De azt is meg kell tanulnia, hogy nem szabad hagynia magát, nem?

2019. okt. 28. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:
88%
Dehogy ütök vissza! Megfogom a kezét és határozottan letiltom róla, nem tetszésemet fejezem ki.
2019. okt. 28. 15:01
 2/4 anonim ***** válasza:
86%

Agresszióra agresszióval válaszolni nem nevelés csak egy hasonlóan primitív válasz.

Én csak tudom milyen baromi nehéz jól cselekedni. A 2 évesem nagy verekedős, rugdosós. Rettentően ki tud borítani. De most felnőtt fejjel legyen már annyi eszem, hogy nem ütök meg egy nálam sokkal kisebb, sokkal gyengébb, kommunikációjában sokkal kezdetlegesebb embert.

2019. okt. 28. 15:18
 3/4 A kérdező kommentje:

A kérdésemet egy játszóházi incidens ihlette.

Egy max. 3 éves gyerek erőből odavágott az anyjának többször is és az anyuka szinte gügyögve próbálta leállítani. Ezután megunta az anyja ütlegelését és odament egy másik gyerekhez (idősebb volt pár évvel) és őt is megütötte. A gyerek visszakézből lekeverte neki egy nagyot. Persze a verekedős gyerek anyukája fel volt háborodva. A másik gyerek anyukája megjegyezte neki, hogy ha a sajátjának is visszaadná néha, akkor tudná, hogy ez így működik és senki sem viseli el, ha ütögetik.

2019. okt. 28. 15:41
 4/4 anonim ***** válasza:
79%

Én bizony rácsaptam a szájára, mikor harapós korszaka volt!2 éves kora körül, ahogy bekerült a bölcsibe

Egy darabig tűrtem. De aztán egy váratlan pillanatban belső combon harapott!

Én meg rácsaptam a szájára, és elmagyaráztam h nekem ez mennyire fájt.

Nem azt mondom h ez a jó módszer, de a lányom azóta nem harap.

A te esetedben a gügyögős anyuka nagyon rosszul reagált. Én szégyenltem volna magam a helyében, és elnézést kértem volna. És a gyerekből is kikényszerítettem volna egy bocsánat kérést.

2019. okt. 28. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!