Szerintetek sok ha egy héten 1x a nagymamánál alszik a 2,5 éves gyerek?
Ne haragudjatok, új vagyok itt. Mi az a "lepasszolás"?
Mikor a nagyi vigyáz egy kicsit az unokára, amíg a szülők tudnak kicsit szusszanni, kettesben lenni? Aki amúgy valószínűleg rajong az unokáért, és mindennél jobban szereti...
Ezt miért kell ilyen lekezelően írni, megjegyezni? Oké, hogy az anyaság egy életre szól, de nem hiszem el, hogy a heti hét napból pár óra akkora bűn lenne. Nekem azt mondták többen is, hogy amíg nekünk, és a babának is jó a rendszer, ne hallgassunk másra. Kérdező, ha neked megfelel ez az 'egyéjszakás' kimenő, és a gyerek is örömmel megy, plusz a nagyi is szeretettel várja, akkor nem sok.
Nem. Én is kicsi koromtól kezdve sokat voltam a nagyszülőknél. Sőt már korábban is (igaz külső kényszer miatt) egy ideig laktam náluk babaként. Soha nem éreztem, hogy anyámék "lepasszoltak", sőt kifejezetten élveztem a nagymamás időszakokat - szeretettel láttak mindig :) Nem lettem elrontva sem, pedig több mindent engedtek meg :D Sajnos már egyikőjük sem él...
Nyilván sok függ a nagyszülőktől, de szerintem ahol szeretik az unokát és szívesen látják, és a gyerek is szívesen megy, akkor hadd menjen, mindenki jól jár vele. Az a szülő, aki önzőségből és egóból magához tapasztja a gyereket kisiskolás koráig, rengeteg élménytől és ingertől fosztja meg a gyerekét és a nagyszülőket is... szerintem.
Nekem csak a saját helyzetünkhöz mérten tűnik soknak, mert nálunk hiába van 1 nagyi, ő sajnos nem tudja vállalni még napközben sem, nem hogy éjszakára. Így az én fiam ezt tudom, hogy rosszul viselné.
Ha hozzászokott a nagyihoz, szívesen megy, jól érzi magát és utába sincs negatív lecsengése a dolognak, akkor miért is ne?
Nagyon örülnék heti egy szabad estének ( ha csak havonta vagy 2 havonta lenne ilyen már az is a kánaán lenne ) a férjemmel, amikor csak a miénk a ház, nem kell tekintettel lenni a gyerekünkre, nincs állandó készenlét.
Ez sok mindentol fugg.A nagyi es a gyermek, ill. a nagyi es koztetek levo viszonyrol.Milyen alvasi szokasai vannak a gyerkocnek. A nagyfiam bekes, nyugodt alvo, a kozepso lanyom felriad es keres ejjelenkent. Mennyit vagytok egyebkent a nagyinal...Azert egy 2.5 eves meg eleg kicsi ehhez. En pl.nem szeretem ha a ferjem szulei beleszolnak barmibe,mert iranyitva tettek es kovetelve.A ferjem meg a sogornom a mai napig tart toluk es nem.meri megmondani a velemenyet nekik.En igen. :)Szoval az en gyermekeim nem aludnanak ott. A masik ok, h.mi szeretjuk ha a kozelunkben vannak a gyerkoceink.Szeretunk veluk lenni,este meselni,kirandulni,egyutt sutogetni stb. Ha szeretnenk egyutt lenni a ferjemmel,akkor elhivjuk hozzank a hugomat es o vigyaz rajuk mig mi vacsizunk, programunk van.
Szerencsere anyosek messze laknak.Nos, nem vagyunk egyformak.A szavaidbol ugy erzem te nem szeretned.
Ne haragudjatok, új vagyok itt. Mi az a "lepasszolás"?
Mikor a nagyi vigyáz egy kicsit az unokára, amíg a szülők tudnak kicsit szusszanni, kettesben lenni? Aki amúgy valószínűleg rajong az unokáért, és mindennél jobban szereti...
Pontosan..meg az is lepasszolás ha anyuci otthon van mégis 8-16ig van óvodában a gyerek csak ne kelljen vele foglalkozi.
Utolsó, nem kell ennyire ellenségesnek lenni, senki sem beszélt itt 8-16-ig tartó oviról, a "pár óra" nálam max. 3-4-et jelent. Paprikát dugtak a popódba, vagy mitől vagy ilyen pokróc?:)
Továbbá úgy gondolom, hogy az anyának is kijár egy kis pihenés, vagy szórakozás úgy, hogy a gyerek nem rohangál hozzá 5 percenként, nem kell azt figyelni, vajon alszik-e, nem-e fázik, nincs melege, stb. Nyilván nem arra gondolok, mikor anyuka heti 3x megy bulizni reggelig, a gyerek pedig bébiszitterrel van, de a kérdésben nem is ez szerepelt. Látod, pl lehet te is kedvesebb lennél másokkal, ha jutna elég időd magadra, és ki tudnád engedni a gőzt, akkor nem másokon akarnád levezetni a feszültséget. Tudod, sokkal boldogabb az a gyerek, aki egy kiegyensúlyozott, nem idegbeteg anyuka mellett nő fel. :) Cserébe lehet, hogy heti 1x mamiéknál alszik, vagy heti 2 délután apukával megy játszózni. De hidd el, kamaszként, felnőttként nem az bántaná, hogy jó a kapcsolata a nagyszüleivel is, vagy úgy megy hozzájuk, mintha otthon lenne. Hanem hogy gyerekkorában egy házisárkány mellett élt, aki mindenért ordibált, mert nem volt esélye arra, hogy kicsit pihenjen, kiszakadjon az anyaszerepből.
Lehet mártírkodni, meg előadni a szokásosat, hogy minek szült, mennyire szemét nő az ilyen, anyának sem lehet nevezni, stb. De mindenkinek másra van igénye, és szerintem az sem normális, ha az 5-6 éves gyerekre úgy rá van gyógyulva az anyja még mindig, mintha újszülött lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!