Milyen mesekönyv sorozatok vannak?
Pl. Berg Judit - Lengemesék (5 rész)
Berg Judit - Rumini (kb. 6 rész, de lehet, hogy több)
Berg Judit - Két kis dinó-sorozat (3 rész talán)
Beck Andrea - Titoktündér sorozat (3 rész, vagy több)
Ezeket mind meg lehet venni egyenként könyvesboltokban, vagy neten is meg tudod őket rendelni darabonként.
Ilyesmikre gondoltál? 😀
Ja, meg lányoknak szokott tetszeni a Barátnőm, Bori mesesorozat, de azt én csak TV-ben láttam, úgyhogy nem tudom, milyen könyvben, vagy hogy hány része van.
#1 voltam
Mekkora gyereknek?
Bogyó és Babóca
Pettson és Findusz
Rumini
Micimackó
Tesz-vesz város
Pöttyös Panni
Harisnyás Pippi
Mazsola
Vackor
Süsü
Kippkopp
Pompom
Boribon
Geronimo Stilton
Tea Stilton
Brumi
Mesél az erdő
Kuflik
Kisvakond
Nyúl Péter
Maszat
Annapetigergő
Így neveld a sárkányodat
Lengemesék
Vackor
Cipelő cicák
Panka és Csiribí
Paddington
Lufi
Zabaszauruszok
Trikó és Nyamm
A medve, a jávorszarvas és a hód
Sicc
Bogármese
A pingvin és a kisfiú
Jajj, nagyon sok van, mekkora gyereknek, milyen neműnek, mi érdekli, stb, stb mind fontos szempont lehet.
Kedves kérdező, végül is megpróbálhatod, írtak remek, kicsiknek való mesekönyvet. Azonban a legtöbb gyermeket, 3 éves kor előtt nem igazán köti le se a népmese, se az úgynevezett műmese (amelyiknek konkrét írója van).
Három éves kor előtt legfeljebb a képeket nézegetik (kemény lapú leporellók), mesélni meg a hétköznapjaitokról érdemes neki, mit főztél / főzöl, mit csinál a cicátok, milyen színű a kutyus az utcán, milyen papagája van a szomszéd néninek és mit csinál, milyen ruhát adsz rá, hogyan kavarod a borsót, és mindezeket vonatkozó mondókával, gyermekdalokkal, gyermekversekkel körítve, amikor csak lehet ("Keverem a kását, sütöm a pogácsát" és a többi).
Három éveseknek meg csak a legegyszerűbb népmesék (pl az ún. láncmesék valóak). Négy éves kortól ajánlom, amelyeket soroltak többen (sokat többet is azok közül, remek alkotások).
Három évesek figyelemtartása néhány perc, aztán más köti le. Akár játékról, akár meséről, akár beszélgetésről van szó. Hát még ha másfél évesekről van szó, mint a tied.
Egy óvodapedagógus.
Ha még ilyen kicsi, akkor szerintem tetszene neki az Őszi/Téli/Tavaszi/Nyári böngésző is. :) Én nagyon szerettem kisebb koromban.
Ilyen kicsinél leginább mondókáztunk. Akár Füzesi Zsuzsa mondókáskönyve, vagy Bartos Erika verseskötete, vagy az élelmiszerbolt mindenkönyv499forint-os állványáról vmelyik könyv (cirmos cica haj nagyon nagy kedvenc volt).
valóban úgy 3-4 éve skorig elég.
3 évesen már jöhetnek a mondókák helyett verses mesék, Vackor, Öreg néne őzikéje, Móricz Zsigmond Állatmesék, stb. És ekkor már jó lehet Pettson és Findusz, Franklin, Zokni a kis holló, Boribon meg a felsoroltak nagy része.
kb 5 évesen pedig már lehet folytatásos regényt is olvasni, addigra már tudják követni, összefüggésbe hozzák az előtte nap történtekkel és várják a következő napi eseményeket (Mazsola, Vizipók, Süsü, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!