Mit lehet tenni ilyen gyerek ellen?
Én kb gyereked lehetnék, de úgy gondolom, ha nem kap meg semmit, amit eddig alátettetek, akkor teljesen magára lesz szorulva.
Márpedig ha hirtelen megvágtok tőle mindent, az azért kisebb pofon biztos lesz neki.
Rendes vagy éppen olyan amilyet szeretnél, szerintem már nem lesz, de annak jobb, mint amilyen most, igen.
Én ezt tudnám tanácsolni. A bántalmazás szerintem semmiképpen mem megoldás, sem a kiabálás vagy hasonlók.
Amikor a fiam elkezdte az iskolai haverjaitól átvenni és hazahozni a paraszt stílust, először szoltam neki. Aztán ugrott a wifi, az okostelefon, az előfizetés, a költőpénz, a laptop stb. Egy nap a vasárnapi ebédnél mondta, hogy kellene neki 10.000ft valami polóra. Odaadtam neki ott a család szeme láttára. Majd előtúrtam a közműszámlákat és közöltem vele, hogy ez a ráeső rész, úgyhogy adjon még ide 530ft-ot és visszahúztam a tizest. Hagytam gondolkodni egy pár pár percet és kimentem a garázsba. Behoztam az egyik tiszta munkás pólómat és odadobtam neki, úgy hogy a fél póló a levesében landolt. Mondtam neki, hogy adja meg az 530ft tartozását és húzzon el az asztaltól és mossa ki a pólómat, mert csak kölcsön kapja meg és egy óra múlva tisztán akrom látni. A nagyfiú sírva állt fel az asztaltól...
Egy hét múlva bocsánatot kért mindenkitől, azóta rendben van minden. Megbeszéltünk mindent és belátta, hogy úgy bánnak vele, ahogy ő bánik másokkal. Ügy lezárva.
(Azért senki ne gondolja, hogy nekem nem fájt a szivem, amikor ezeket a lépéseket megtettem, de nem volt más eszköz a kezünkben)
#1 vagyok
Ha semmivel nem tudjatok megfogni, akkor nincs ötletem mivel lehetne megfogni.
Ne fuvarozzatok el sehova, ha ti vettetek neki telefont, mondjatok le sz előfizetést, vagy kerjetek vissza tőle.
Vegyetek el a lakás kulcsát vagy bármit ami úgy érzitek hiányozna neki.
Olyan nincs, hogy semmije nincs amit elvehetnétek nevelés céljából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!