Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szorgalmas, jó tanuló fiam...

Szorgalmas, jó tanuló fiam cigizik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Gimnazista, most megy tizedikbe, összességében jó tanuló, vannak tervei a jövőre nézve (főiskola, család) a barátait is ismerem, mindegyik hasonló gyerek, mint a fiam (szorgalmasak, jó tanulók). Persze néha eljárnak bulizni, meg néha egy két kettes is becsúszik, de nem rossz srác. Kiderült, hogy heti kétszer-háromszor rágyújt, ez már egy fél éve tart (barátnőm lánya látta a városban a barátaival bagózni). Megbeszéltük, ő bevallott mindent. Teljesen kibuktam, nem ilyennek ismertem a fiam. Nem üvöltöttem, csak mondtam, hogy nagyon nem örülök neki, de ennyi. Mit csináljak? Mit tennétek a helyemben?

2018. aug. 17. 20:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mit csinálj? Hát semmit nem tehetsz. Amennyire tiltod, annál jobban csinálja majd. Saját magamról tudom.
2018. aug. 17. 21:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Majd leszokik róla. Felesleges ezen izgulnod. Nem világvége azért.
2018. aug. 17. 21:05
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem adsz neki pénzt.

De tökmindegy, ha akar úgyis bagózni fog :)

2018. aug. 17. 21:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem tudsz csinálni. Jó gimibe jártam, az osztályátlag 4,5 felett volt, már 9. osztályban bagózott a fele, köztük a 4,8-as, szelid és kedves legjobb barátnőim is.

Jó esetben leszokik, rosszabb esetben marad a dohányzásnál. Tiltással semmire sem mész, nagy és őszinte beszélgetéssel sem hisz ez nem annak függvénye.

2018. aug. 17. 21:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
persze hogy a "jó" gimiben bagóznak. Amekkora teljesitménykényzer van ott.. nem ritka drogos esetekről is hallani.
2018. aug. 18. 10:01
 6/12 anonim ***** válasza:
73%
Ha már gimnazista, nem nagyon tudsz mit csinálni. Esetleg még egyszer beszélhetsz vele, elmondhatod, hogy egészségtelen akkor is, ha csak keveset szív. Ha csak a haverok miatt szívja, akkor ne tüdőzze le.
2018. aug. 18. 17:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez lassan az a pont lesz, ahol ez az ő élete.

Megteheted hogy kevesebb pénzt adsz neki, de lassan meg is keresheti a rávalót, le is húzhatja a haverjait.

Végeredményben pedig ha az a fajta ember aki dohányozni fog akkor ha nem most kezdi el, majd elkezdi 20 évesen, ha meg nem, akkor úgyis abbahagyja.

Én is dohányoztam 16 éves korom óta, elég rendszeresen. 20 éves koromra csak buliban gyújtok rá, ha kínálnak.

2018. aug. 19. 23:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez még nem a világ vége. :) Szerintem örülj annak, hogy legalább bevalotta és tudod. Heti pár szál cigi nem a világ vége. Hiába fogod tiltani vagy nem adni neki pénzt, ugyis megfogja találni a módját, hogy rágyújtson. Én is cigiztem néha-néha ennyi idősen, mai napig is, de még sincs semmi probléma, egyetemre járok, jól teljesítek. Szóval szerintem ez még nem a világ vége, ha más szerekhez nyúlna, na akkor már ellehetne gondolkodni, de pár szál cigivel még nem dől össze a világ szerintem.
2018. aug. 20. 15:52
 9/12 anonim válasza:
Abból a heti pár szálból egy idő után lesz heti pár doboz is. Azt meg már valószínűleg jobban megérzi a pénztárcátok is, plusz ennyi pénzért kidobni az egészséget az ablakon...
2018. aug. 23. 03:17
 10/12 anonim ***** válasza:

Mit csinálj? Tudsz bármit is csinálni?

Nálunk megvoltak a fokozatok:

1. Meg ne tudjam!

2. Meg ne lássam!

3. Apád meg ne lássa!

Aztán apám is meglátta. Mert bizony bagóztam 12 éves koromtól kezdve. Vajmi kevés beleszólásuk volt a szülőknek, a zsebpénzemből vettem, ha nem volt, lejmoltam mástól. ha kellett, sodortuk, ha az volt olcsóbb, seftes cigit vettünk (oké, a kezdet kezdetén még nem így volt, de akkor nem is számított luxuscikknek a Helikon ;))

Voltak terveim, főiskola, család... iyen sorrendben jöttek is, majd a család-rész vitte magával a cigit is, amikor terhes lettem (oké, a fiad nem lesz az, de párom is akkor szokott le).

A dohányzástól nem dől össze a világ. Cigizni jó. Én szeretek cigizni. Nem szívom 8 éve, de szeretem és bármikor rágyújtanék. De nem teszem.

Elmondhatod, hogy milyen káros, milyen súlyos függőséget okoz (a nikotintól való függés az egyik elgerősebb, erősebb, mint a drogok által okozott), visszaveheted a zsebpénzét... és ennyi.

2018. aug. 23. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!