Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van az, hogy a szüleim...

Miért van az, hogy a szüleim mindent a tanulmányaimhoz kötnek? Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Beigértek egy saját számítógépet (mert csak egy közös van), de azzal a feltétellel, h nem lesz a bizonyítványba 3-as és így lefelé. De még nagyon sok mindennel ezt csinálják. A gépet fontosnak érzem, de matekból 3-as leszek. Hogy győzzem meg őket róla? Könnyekre nem hatódnak meg.!

én 14 vok

2010. jún. 3. 15:30
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Sajnos, semmi nem lesz az életben ingyen és a szüleid erre szeretnének megtanítani. Így jobban fogod értékelni a holmijaidat, hiszen képletesen megdolgoztál érte, ha nem is a pénzért, de a tanulmányi eredményeiddel igen. Tanácsolnám, hogy beszélj a szüleiddel, hogy sajnos, már nem tudsz javítani matekból, nincs lehetőséged rá. Kérdezd meg, hogy mivel tudnád kompenzálni a becsúszott 3-ast (pl. plusz házimunka, zsebpénzedből levonnak valamennyit, egy hónappal később kapod meg a gépet, stb.)?

Nem ellened szól, Kedves Kérdező, de a szüleid részéről ez nem egy rossz taktika. Olyan világot élünk, ahol semmi nem pottyan az ölünkbe. Nézd a jó szándékot a részükről, persze, tudom, most ez így nehéz. Velem is ezt csinálták a szüleim és most jó pár évvel később értettem meg, hogy miért is.

Ne aggódj, biztosan meg fogod kapni a gépet, ha nyugodtan leülsz beszélgetni a szüleiddel és kompenzációs lehetőséget kérsz. :)

2010. jún. 3. 15:36
 2/7 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Az ötletedett már 2-3 hete bevetettem, és azt mondták, hogy ők a gépet a jó tanulmányra ígérték...

2010. jún. 3. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:

ez még semmi

az osztálytársaimat testvérek sőt hármas ikrek 2fiú és 1 lány ha valamit rosszul csinálnak vagy vissza feleselnek egy hónap gép nékűl és így tovább ..nagyon durva

2010. jún. 3. 21:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Jó hogy az életben nincs semmi ingyen de nem tudom miért kell mindent tanulmányi átlaghoz kötni. Vannak dolgok amiket hiába tanul az ember ha nem jössz rá a lényegre nem fog menni. Van érettségim és technikusi bizonyítványom. Nem a legfényesebbek de megvannak. Van egy jó kis munkahelyem ahol elpre lépésnél ezek nem olyan szempontok (boltban dolgozom és nagyon szeretem a helyet)

Amúgy ez egyszeráen zsarolás. Hasonlókkal nap mint nap találkozom a munkahelyemen. Kisfiam nem veszek ezt nem veszek azt de anyuka súlyos ezreket hagy dekorkozmetikára ott de a 170 forintos TicTac nem fér bele.

Jövőre már 15 leszel mehetsz nyáron dolgozni. 3 hónap alatt össze tudsz szedni egy jó gépre pénzt vagy épp arra amit szüleid nem akarnak megvenni mert nem lehet hármasod. Kettest még megértem a hármast hát pfff nem igazán. Főleg ilyeneket akkor mondanak ha jól tudják hogy be fog csúszni egy hármas mert hülyeségnek tartják a saját gépet.

2010. jún. 3. 22:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Ezt ők így jól kitalálták, van is benne némi logika, próbálnak motiválni a tanulásra. De az is lehet, hogy közben rájöttek, hogy ha tényleg annyira kell az a gép, akkor ez túlzás. Persze nem biztos, de ha tényleg rájöttek erre, akkor sem fogják már megváltoztatni a döntésüket, mert az már következetlenség lenne, és félnek, hogy onnantól nem veszed őket komolyan.

Egyszóval ezt buktad:/ Majd ősszel megpróbálod, hátha karácsonyra összejön..

Amit tehetsz, hogy érezteted velük, hogy te nagyon igyekeztél matekból, de egyszerűen neked magas. Még a különtanár ötletét is felvetheted, hogy lássák, mennyire kéne az a gép.. Azt is éreztetheted velük, hogy valóban szükséged van rá, matektól függetlenül. A kettő ugyanis nem függ össze, csak ők hozták összefüggésbe. De ezt ők is tudják.. Továbbá talán az sem árt, ha látszólag szomorúan beletörődsz, hogy sose lesz:( Bár tudom, nem meghatódósak, meg az őszintétlenség általában nem kifizetődő.

Én is 3-as voltam matekból (rosszabb soha), de talált anyu egy jó különtanárt, és az érettségim már ötös volt. Pedig mivel oviskorom óta egyértelmű a művészbeállítottságom, nem zavarta őket annyira a matekpara. És a művészeti egyetemen sem számít, hogy hanyas az érettségi, ahol múlt héten diplomáztam le (grafika szakon, hármasra:D szintén nem számít sehol)

Meg nálunk nem voltak ilyen erőltetett szabályok meg feltételek, csak helyzetek, és ha anyu valamit nem akart, azt megmondta, miért nem akarja, és megbeszéltük (persze ugyanúgy voltak drámák).

Szóval sok sikert a matekhoz!

L/25

2010. jún. 4. 00:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is ez van, de ha ki is javítom pl. az 1-est 3-asra, akkor jön a "miért nem 5-ös?"... :S Szerintem elég undorító viselkedés, és "úgyis nekik lesz igazuk", szóval szerintem nem tudod meggyőzni őket. :X
2010. jún. 12. 15:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, nálunk ez is egy gond, de már a 4-es re is "mért nem ötös, csak egy kicsivel kellet volna többet gyakorolni/tanulni"
2010. jún. 13. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!