Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tudjam a lányom átlendi...

Hogyan tudjam a lányom átlenditeni a problémán?

Figyelt kérdés

A lányom 10 éves múlt és sose volt gondja a barátok szerzésével , az osztálytársai szivesen játaszanak vele ,de ö kulönösen gyakran megis egy kislannyal jatszott , hosszú idön át , azt mondta h azzal érti meg magát a legjobban , hasonló érdeklödes stb

Azzal a kislannyal , egy masik kislany is akart jatszani , de úgy h kizárják a lányom, nem akart osztozni a baratnöjén. Ennek ellenállt a lányom baratnöje , mert a masik leany sokat gonoszkodott is masokkal es veluk is , amikor jatszottak .

Vegul sirt h kirekesztettnek erzi magat , es sulit fog valtani , mert neki csak a lanyom baratnöje kell .

A lanyom próbálta bevonni a jatekjaikba , de mindig olyankor a lányomat akarta kitúrni , jò tett helyèbe jót ne várj alapon.

Most azonban fordult a kocka , a frusztralt kislany edesanyja orvosnö, es valósággal lefizeti a lányom legjobb barátnöjét h vele jatszodjon . Igy a masik nem utasitja mar el , söt , h meg ne hragudjon , a lányommal már alig áll szóba , akit sajnos nagyon megvisel a helyzet , mert ö nem tévedett semmit .

Latom rajta h szomorù , gondterhelt , nagyon sokat beszeltem vele h növeljem az önbecsülését , és h ne keverje magát méltatlan helyzetbe , ne fusson szekér után ami nem veszi fel , stb , mégis letört lett .

Amúgy mindig vidám volt és nem jó ezt igy átélni , h nem tudok segiteni rajta.

Amúgy ez a versenyhelyzet a 3 kislany körul mar legalabb egy éve folyik es nagyon meguntam nap mint nap ezt hallgatni.

Biztatom h jatszodjon massal , es meg is teszi de szeme sarkaból folyton öket nezi es szomorkodik.

Tehetetlennek érzem magam

Segitsetek egy ket tanaccsal, ha tudtok

2017. szept. 29. 11:46
 1/10 anonim válasza:
100%
Ilyen az élet... Egész középiskolás koromban olyan osztálytársak után futottam, akiket nem érdekeltem. Bárcsak lett volna erőm ott hagyni őket! Ígx utólag, visszagondolva, valami iskolán kívüli csoport talán segített volna, ahol más közegben jó barátokat szerezhetek. Egy tánccsoport, sportklub, énekkar, bármi, ahol másokkal is lehet találkozni. Ha a lányod találna mást ehelyett a kislány helyett, talán nem szomorkodna annyira,és az önbecsülésén is segíthetne.
2017. szept. 29. 12:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hol laktok, és mennyire van erre lehetőséged, de amikor az én kislányommal hasonló gondok voltak (nehezen barátkozik, a barátnőjét kivették az iskolából, ő pedig egyedül maradt, és nem talált mást), elvittük sportolni. "Játékos gimnasztikának" hívták a sportkört, és tényleg vegyes gimnasztikát, kis atlétikát, szertornát stb. csináltak. Itt talált barátokat, és utána már az osztályban is, mert "menő" lett emiatt a sportkör miatt, nem volt már az osztály peremén, kicsit népszerűbb gyerek lett belőle. Meg hát legalább sportol, az csak használ egy gyereknek, ha már kicsi korában megszokja, hogy a rendszeres mozgás az élete része legyen. Most már elmúlt 18, és bár nem versenyszerűen, de azóta is sportol.
2017. szept. 29. 12:05
 3/10 A kérdező kommentje:
A lányom jár táncolni az apja jóvoltából , de a kislány is odairatkozott féléve , azelött h befuccsolt volna köztuk , es templomi kórusba is jár ahol szinten ott van ez a kislany . Ami megint baj most mar mert ott zaavrtalan jatazanak es mikor ott vannak a suliba mar mas a helyzet
2017. szept. 29. 12:06
 4/10 A kérdező kommentje:

Egyszeruen egyelöre nem tudok mit tenni , egy újabb aktivitas kicsit sok volna , és rettenetesen megvisel es elegem van látni a csalódottságát , es hallani néha mikor megnyilik , h MÉG MINDIG ez a téma.

Van egy masik baratnöje akivel jatszik most , egy osztalytarsa , akivel egyutt jartak oviba is , es baratnök is voltak mindig es megis meg mindig tema es fájdalom az a jellemtelen gyerek

Tegnap utanamentem es megdöbbentem a lenyúlt arcán

2017. szept. 29. 12:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Ahol 3 ember van, ott egy mindig kizart vagy kizartnak erzi magat.

Ha a kislanyod mar 1 eve buslakodik, akkor ideje szakertok segitseget kerni.

2017. szept. 29. 12:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezen vagy ilyesmin minden gyerek átesik. Sőt! Ilyen lesz a középsuliban is, az egyetemen is stb. Nem nagyon tehetsz mást azon kívül, hpgy mellette állsz és buzdítod arra, hogy barátkozzon másokkal is. Akármennyire szomorú is, ahogy idősödik megérti, hogy semmi sem tart örökké és nagyon ritka az igazi barátság.
2017. szept. 29. 12:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Legegyszerűbb, hogy akkor kitaláltok valami közös programot ahova eljárhatnak az ,,új-régi" barátnőjével, akivel mostanában játszik. Az a baj, hogy sokat másként nem tudtok elérni, mivel mindkét foglalkozáson ott van a régi barátnője nem fog tudni elszakadni tőle, mindig megpróbálja majd, hogy hátha végül őt válasza és mindig csalódni fog.
2017. szept. 29. 14:25
 8/10 A kérdező kommentje:
Hat igen. Kösz a valaszokat
2017. szept. 29. 16:18
 9/10 anonim válasza:
Mondjuk első lépés ként menj át a kisgyerekek kategóriába..
2017. szept. 29. 21:53
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem tudok túl sokat javasolni, szerintem hagyd, hogy maga oldja meg, esetleg lásd el tanáccsal.

Nekem se voltak barátaim általánosba, de ez kicsit más történet.

Az egész osztály utált, kirekesztett, mert nem voltam hajlandó velük együtt rosszalkodni, és amiért engem érdekelt a tanulás. Az egész iskolában az én osztályom volt a legrosszabb, mind tanulmányi, mind magatartási szempontból.

Folyton piszkáltak, és megaláztak. Egy barátom se volt, egészen ötödikig.

Egy hetedikes srác volt, talán ő volt az egyetlen az egész iskolában, aki nem nevetett, ha meglátott (az oszt. Társaim által terjesztett dolgok miatt). Ő abszolút megértett engem, szívesen voltam vele. Nem egyszer volt az, hogy a tanórárol sírva jöttem ki, mert az osztálytársaim az órán, a tanár előtt is képesek megalázni. Ő volt az egyetlen ilyenkor, aki nem cikizett azért, mert sírtam, és aki képes volt ilyenkor megvigasztalni, és lelki támaszt nyújtani.

Ő volt a legjobb barátom (Ez mai napig így van, tartjuk a kapcsolatot, rendszeresen találkozunk, moziba megyünk vagy fagyizni, stb.)

Ez volt egészen hatodik év végéig, mert utánna az osztálytársaim miatt rákényszerültem az iskolaváltásra, és mivel jó tanuló vagyok, hatosztályos gimibe mentem (7.-12. Évfolyam), és a hetediket már ott kezdtem. Eleinte féltem bemenni, mert azon rágodtam, hogy itt is mindenki utálni fog, és megalázni, mint régen. De meglepetésemre, egyszer sem volt ilyen, mindenki jófej volt, és már az első hónapba szinte az egész osztály a barátom volt. Most vagyok tizedikes, néha még mindig szorongok egy kicsit, amikor társaságba vagyok, hogy mit gondolnak rólam mások, de már sokkal jobb mint régen, és valószínűleg ez is elfog múlni.

Igazából ezt csak azért mondtam el, hogy tudd, megtud magától is oldódni. Nem kizárt, hogy ő is talál előbb utóbb egy srácot/lányt, aki képes megadni neki azt, amit egy legjobb baráttól elvárhat. Esetleg ha nagyon nem, akkor ha jó tanuló, ti is elgondolkozhattok a hatosztályos gimin. Oda alapból vagy jó, kedves, és barátkozós gyerekek mennek, én is itt találtam meg a helyem

16/F

2017. nov. 20. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!