Hogyan tudjam a lányom átlenditeni a problémán?
A lányom 10 éves múlt és sose volt gondja a barátok szerzésével , az osztálytársai szivesen játaszanak vele ,de ö kulönösen gyakran megis egy kislannyal jatszott , hosszú idön át , azt mondta h azzal érti meg magát a legjobban , hasonló érdeklödes stb
Azzal a kislannyal , egy masik kislany is akart jatszani , de úgy h kizárják a lányom, nem akart osztozni a baratnöjén. Ennek ellenállt a lányom baratnöje , mert a masik leany sokat gonoszkodott is masokkal es veluk is , amikor jatszottak .
Vegul sirt h kirekesztettnek erzi magat , es sulit fog valtani , mert neki csak a lanyom baratnöje kell .
A lanyom próbálta bevonni a jatekjaikba , de mindig olyankor a lányomat akarta kitúrni , jò tett helyèbe jót ne várj alapon.
Most azonban fordult a kocka , a frusztralt kislany edesanyja orvosnö, es valósággal lefizeti a lányom legjobb barátnöjét h vele jatszodjon . Igy a masik nem utasitja mar el , söt , h meg ne hragudjon , a lányommal már alig áll szóba , akit sajnos nagyon megvisel a helyzet , mert ö nem tévedett semmit .
Latom rajta h szomorù , gondterhelt , nagyon sokat beszeltem vele h növeljem az önbecsülését , és h ne keverje magát méltatlan helyzetbe , ne fusson szekér után ami nem veszi fel , stb , mégis letört lett .
Amúgy mindig vidám volt és nem jó ezt igy átélni , h nem tudok segiteni rajta.
Amúgy ez a versenyhelyzet a 3 kislany körul mar legalabb egy éve folyik es nagyon meguntam nap mint nap ezt hallgatni.
Biztatom h jatszodjon massal , es meg is teszi de szeme sarkaból folyton öket nezi es szomorkodik.
Tehetetlennek érzem magam
Segitsetek egy ket tanaccsal, ha tudtok
Egyszeruen egyelöre nem tudok mit tenni , egy újabb aktivitas kicsit sok volna , és rettenetesen megvisel es elegem van látni a csalódottságát , es hallani néha mikor megnyilik , h MÉG MINDIG ez a téma.
Van egy masik baratnöje akivel jatszik most , egy osztalytarsa , akivel egyutt jartak oviba is , es baratnök is voltak mindig es megis meg mindig tema es fájdalom az a jellemtelen gyerek
Tegnap utanamentem es megdöbbentem a lenyúlt arcán
Ahol 3 ember van, ott egy mindig kizart vagy kizartnak erzi magat.
Ha a kislanyod mar 1 eve buslakodik, akkor ideje szakertok segitseget kerni.
Nem tudok túl sokat javasolni, szerintem hagyd, hogy maga oldja meg, esetleg lásd el tanáccsal.
Nekem se voltak barátaim általánosba, de ez kicsit más történet.
Az egész osztály utált, kirekesztett, mert nem voltam hajlandó velük együtt rosszalkodni, és amiért engem érdekelt a tanulás. Az egész iskolában az én osztályom volt a legrosszabb, mind tanulmányi, mind magatartási szempontból.
Folyton piszkáltak, és megaláztak. Egy barátom se volt, egészen ötödikig.
Egy hetedikes srác volt, talán ő volt az egyetlen az egész iskolában, aki nem nevetett, ha meglátott (az oszt. Társaim által terjesztett dolgok miatt). Ő abszolút megértett engem, szívesen voltam vele. Nem egyszer volt az, hogy a tanórárol sírva jöttem ki, mert az osztálytársaim az órán, a tanár előtt is képesek megalázni. Ő volt az egyetlen ilyenkor, aki nem cikizett azért, mert sírtam, és aki képes volt ilyenkor megvigasztalni, és lelki támaszt nyújtani.
Ő volt a legjobb barátom (Ez mai napig így van, tartjuk a kapcsolatot, rendszeresen találkozunk, moziba megyünk vagy fagyizni, stb.)
Ez volt egészen hatodik év végéig, mert utánna az osztálytársaim miatt rákényszerültem az iskolaváltásra, és mivel jó tanuló vagyok, hatosztályos gimibe mentem (7.-12. Évfolyam), és a hetediket már ott kezdtem. Eleinte féltem bemenni, mert azon rágodtam, hogy itt is mindenki utálni fog, és megalázni, mint régen. De meglepetésemre, egyszer sem volt ilyen, mindenki jófej volt, és már az első hónapba szinte az egész osztály a barátom volt. Most vagyok tizedikes, néha még mindig szorongok egy kicsit, amikor társaságba vagyok, hogy mit gondolnak rólam mások, de már sokkal jobb mint régen, és valószínűleg ez is elfog múlni.
Igazából ezt csak azért mondtam el, hogy tudd, megtud magától is oldódni. Nem kizárt, hogy ő is talál előbb utóbb egy srácot/lányt, aki képes megadni neki azt, amit egy legjobb baráttól elvárhat. Esetleg ha nagyon nem, akkor ha jó tanuló, ti is elgondolkozhattok a hatosztályos gimin. Oda alapból vagy jó, kedves, és barátkozós gyerekek mennek, én is itt találtam meg a helyem
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!