Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Köteles vagyok bejelenteni az...

Köteles vagyok bejelenteni az osztályfőnökömnek a hiányzásom okát, ha van érvényes orvosi igazolásom? És megteheti, hogy nem fogadja el az igazolást?

Figyelt kérdés
2010. máj. 27. 00:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy köteles bejelenteni,miért voltál orvosnál, de az osztályfőnók nyugodtan jelezheti az Orvosi Kamaránál, még ha a háziorvosod igazolta, akkor is megvizsgálják, be vagy-e írva arra az időre, más szakorvosnál seperc alatt utánanézhetnek, az adott időben megjelentél-e,sőt azt is vizsgálják, indokolt volt-e a megjelenésed, milyen ellátást kaptál, stb. Nálunk épp most van folyamatban egy ilyen ügy, úgy néz ki, a dokibács a praxisával fizet egy igaztolás megírása miatt. Azt ugyanis nem tudta, hogy a gyerek hiányzásait már a Gyámügy is figyelte, így ő rögtön lebukott. A hiányzást nyugodtan lehet az ellenőrzőbe, illetve tájékoztató füzetbe írni.
2010. máj. 30. 20:45
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az orvos nem írhat igazolást az ellenőrződbe...

Arra megvan a hivatalos formanyomtatvány.

Ha nem olyan volt örülj neki, hogy a tanárod elfogadta."

A legtöbb iskolában csak így fogadják el, sőt, a legtöbb gyerekorvos csak ellenőrzőbe ad. Ki van írva az ajtóra is nálunk, hogy csak ellenőrzőbe adnak az iskolásoknak. Mellesleg nekem bölcsis gyerekem van, és van minden gyereknek egy füzete, amibe beírják ha beteg, és az orvos abba írja bele, ha meggyógyult és már mehet bölcsibe.

2010. máj. 30. 21:47
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Egy korábbinak: tényleg csak ellenőrzőben fogadják el.

Amúgy, hasonlóan vagyok... Múltkor egy szerencsétlen helyzet miatt késtem 20 percet az első óráról, beírtak egész órára hiányzónak... Anyukámnak kellett igazolni azt a 20 percet! És az volt az utolsó szülővel igazolható hiányzásom... És azóta pedig szükség lett volna rá... :/

Nyeld le a békát, és próbálj meg nem adni okot arra, hogy azt higgyék lógsz vagy ilyesmi...

2010. máj. 31. 12:54
 14/21 anonim ***** válasza:
hát szerintem simán mondhattad volna hogy beteg voltál és akkor kész ennyi.nem értem OO
2010. máj. 31. 15:05
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem, nem vagy köteles. Van róla hivatalos igazolásod, amit a tanárnak kötelessége elfogadni. Az iskolákban mind szülői és orvosi igazolást elkell fogadniuk. Te elmentél orvoshoz és igazolt. Nekem is volt már ilyen (eredei tábor) és elfogadta az osztályfőnököm. Szülőit ellenőrzőbe szokták (nekem 1x volt papírom, mert beszedte az osztfő az ellenőrzőt), orvos pedig ellenőrző/papír. És ezt elkell télleg fogadnia.
2010. máj. 31. 17:07
 16/21 anonim válasza:

Nálunk is megkérdezik, de csak attól, akiről tudják, hogy nem lógtak. Van két lány, akivel nem is foglalkoznak elkérik az igazolást, de nem kérdezik meg, hogy hol volt. Tőlem is mindig megkérdezik, egész egyszerűen miért nem tudod elmondani az igazat, vagy mond azt, hogy rosszul érezted magad... szerintem minden gyerek van ennyire leleményes, ha meg nem... szívtad.

na pás....

2010. máj. 31. 19:53
 17/21 anonim ***** válasza:
Ha nem lógtál, nem csináltál semmi sumákságot, miért aggódsz, hogy nem fogadja el az igazolást? Az eredetiségét egy UV-lámpával pillanat alatt ellenőrizni tudja (ha nem az ellenőrzőbe írt a doki), általában a titkárágon/gazdasági irodában van ilyen lámpa. Amúgy a pecsértől is ellenőrizhető, valós-e az igazolás. Egy sms nem nagy erőfeszítés, ha meg tényleg feleslegesen lamentál, le fog állni. Ereszd el a füled mellett a rizsát.
2010. máj. 31. 20:38
 18/21 A kérdező kommentje:
Egyik órán nagy dolgozatot írtunk ami dupla jegyet ért és az évvégi jegyem múlott rajta, így az első 3 órára nem mentem be, csak a dolgozatosra és az utána levőkre, hogy reggel is készülhessek rá. Még aznap megkérdezte az ofő h hol jártam. Nem akartam hazudni, elmondtam az igazat. Erre ő teljesen felháborodott, hogy hát ilyet nem csinálunk /még megemlítettem, hogy más is csinál ilyet, csak azt mondja h hirtelen rosszul lett vagy ide-oda kellett mennie és én legalább nem hazudok/ és beírja igazolatlannak. Erre mondtam, hogy de még van 3 napom igazolni és hozok orvosi igazolást /mert szülői napom nem volt már/. Ezután azt mondta, hogy hát őt nem érdekli és beír igazolatlannak. Így most van 3 igazolatlan órám, amibe bár nem halok bele, csak bosszant, mert ez így nem tisztességes. Jogom van ahhoz, hogy ne menjek iskolába bármilyen ok miatt, ha tudom igazolni.
2010. jún. 1. 15:44
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem kellett volna elmondani az igazat. Hasmenésem volt,de elmúlt és bejöttem,és akkor még sajnált is volna.
2010. jún. 6. 23:38
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát te nem vagy teljesen normális már meg ne haragudj....

MIUTÁN elmondtad az osztályfőnöködnek, hogy csak simán nem jöttél be, ezek után pofátlanul orvosi igazolást hozol neki?

Ebben a szituációban egyrészt téged simán kivághattak volna az iskolából, de minimum tantestület elé hurcolhattak volna, mert a tanár szava többet nyom a latba, mint a tied.

Márészről - ami sokkal fontosabb - ha a tanár szemét lenne és ezt jelentené az orvosi kamarának akkor szó nélkül azonnal felfüggesztenék az orvost, akitől az igazolást kaptad minimum addig, amíg kivizsgálják az ügyet és ha be is bizonyosodik, hogy igaz elveszik az engedélyét.

Gratulálok, nagyon felelősségteljes srác vagy! Azért, hogy reggel 2 órával többet tudj tanulni. Komolyan, csak gratulálni tudok....

2010. jún. 7. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!