Köteles vagyok bejelenteni az osztályfőnökömnek a hiányzásom okát, ha van érvényes orvosi igazolásom? És megteheti, hogy nem fogadja el az igazolást?
"Az orvos nem írhat igazolást az ellenőrződbe...
Arra megvan a hivatalos formanyomtatvány.
Ha nem olyan volt örülj neki, hogy a tanárod elfogadta."
A legtöbb iskolában csak így fogadják el, sőt, a legtöbb gyerekorvos csak ellenőrzőbe ad. Ki van írva az ajtóra is nálunk, hogy csak ellenőrzőbe adnak az iskolásoknak. Mellesleg nekem bölcsis gyerekem van, és van minden gyereknek egy füzete, amibe beírják ha beteg, és az orvos abba írja bele, ha meggyógyult és már mehet bölcsibe.
Egy korábbinak: tényleg csak ellenőrzőben fogadják el.
Amúgy, hasonlóan vagyok... Múltkor egy szerencsétlen helyzet miatt késtem 20 percet az első óráról, beírtak egész órára hiányzónak... Anyukámnak kellett igazolni azt a 20 percet! És az volt az utolsó szülővel igazolható hiányzásom... És azóta pedig szükség lett volna rá... :/
Nyeld le a békát, és próbálj meg nem adni okot arra, hogy azt higgyék lógsz vagy ilyesmi...
Nálunk is megkérdezik, de csak attól, akiről tudják, hogy nem lógtak. Van két lány, akivel nem is foglalkoznak elkérik az igazolást, de nem kérdezik meg, hogy hol volt. Tőlem is mindig megkérdezik, egész egyszerűen miért nem tudod elmondani az igazat, vagy mond azt, hogy rosszul érezted magad... szerintem minden gyerek van ennyire leleményes, ha meg nem... szívtad.
na pás....
Hát te nem vagy teljesen normális már meg ne haragudj....
MIUTÁN elmondtad az osztályfőnöködnek, hogy csak simán nem jöttél be, ezek után pofátlanul orvosi igazolást hozol neki?
Ebben a szituációban egyrészt téged simán kivághattak volna az iskolából, de minimum tantestület elé hurcolhattak volna, mert a tanár szava többet nyom a latba, mint a tied.
Márészről - ami sokkal fontosabb - ha a tanár szemét lenne és ezt jelentené az orvosi kamarának akkor szó nélkül azonnal felfüggesztenék az orvost, akitől az igazolást kaptad minimum addig, amíg kivizsgálják az ügyet és ha be is bizonyosodik, hogy igaz elveszik az engedélyét.
Gratulálok, nagyon felelősségteljes srác vagy! Azért, hogy reggel 2 órával többet tudj tanulni. Komolyan, csak gratulálni tudok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!