Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csinálhatnék? (hosszú)

Mit csinálhatnék? (hosszú)

Figyelt kérdés
15/F vagyok, van egy egészen fárasztó anyám meg egy élettársa :S és mindig "kötekednek" keresik bennem a hibát. Ha gépezek akkor azt mondják tanuljak, ha tanulok akkor mondják hogy hangosan olvassak úgy könnyebb ha hangosan tanulok őket ez zavarja, ha itthon egy polóba vagyok mert meleg van akkor, ha ő fázik akkor nekem is fel kell vennem egy fölsőt.Ha rossz jegyet hozok egyből mindent a gépre fog, nem tanulok stb... de ha jót hozok akkor annyit se mond hogy ügyes vagy, ha mesélek neki valamit 60%-ba oda se figyel. Ha összevesztek nevelőapámmal velem kiabál. Van mikor átjön este 6órakkor hogy fürödjek le és én kb. (este fél 8kor szoktam) de addig idegesít még nem megyek 20percenként jön át és mondja folyamatosan, és ami nagyon nem tetszik hogy van mikor iszik, nem úgy mint egy alkoholista csak 1-2 esetleg 3 sör, de ő nem bírja a szesz-t és így utána elég furcsa mindent szemtelenségnek vesz ha szépen megkérem hogy ha cigis a keze ne simogassan mert irritál a cigi szaga, ha megy a hasam akkor azt mondja hazudok, ha szédülök nem hiszi el azt hiszi csak iskolába nem akarok menni, engem ugráltatnak mindig hogy menjek le a boltba jöttünk "nagy" bevásárlásból és mondták szaladjak le XY-ért lemegyek, feljövök húú de elfelejtették hogy ez is kell és ha szóváteszem hogy miért nem tudják ezt modani ne feleselj fiatal vagy meg nem tart semeddig, minden zsebpénzem amit kapok vagy gyüjtök elveszik mert nekik kell erre-arra és mindig csak azt mondják hogy majd vissza adják. (én se vagyok egy angyal) Köszönöm annak aki végig olvasta :)
2010. máj. 21. 19:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Miért nem vagy egy cseppet engedeltenebb? Hát engem agyonverhettek volna, akkor sem csicskáztam volna!
2010. máj. 22. 23:52
 12/14 anonim ***** válasza:
90%
kolesz...
2010. máj. 23. 22:54
 13/14 anonim ***** válasza:
52%

Semmiképp ne legyél engedetlenebb, az előző előtti válaszadó egy idióta, már bocs.

nekem is ez a helyzet, apám rendkívül rendmániás, mióta megszülettek a kisöcséim, néha már az öklömet fogom, és néha elképzelem, ahogy az arcára illesztem mérgemben. Velem ezt a bátyám értette meg: A szülőt rengeteg teher nyomja. Ezért amikor lát valami kivetnivalót abban, ami felett régebben ő is simán szemethunyt volna gyerekként, azt most rajtad veri le.

Próbálj meg engedelmes lenni vele továbbra is, és mutasd meg, hogy te nem "kanászodtál el", támogasd őt, nem könnyű a család fenntartása, és ha az idő és helyzet úgy adja, mindenképp beszélj édesanyáddal. Az élettársával is legyél engedelmes, de ha a büdös átható bagószag zavarja, illedelmesen kérd meg, hogy ne füstöljön. Ha nem lesz tekintettel arra, hogy te gyerek vagy, és ez neked is árt, beszélj anyukáddal, hogy mihamarabb mondja meg neki, hogy vagy ne bagózzon, vagy a csikket a torkán nyomja el.

2010. máj. 26. 19:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Utsó: majd pont hallgat rá az anyja!
2010. máj. 26. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!