Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tudnám megvigasztalni?

Hogyan tudnám megvigasztalni?

Figyelt kérdés
A lányom ma kapta meg a bizonyítványát ő lett az osztályelső amikor kiderül hogy az egyik lány benyalt és az ofő megadta neki a kitűnőt. Szegénykém nagyon le van lombozódva.

2017. jún. 21. 07:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: lehetőleg ne úgy vigasztald meg, hogy leminősíted és nyalisnak nevezed az osztálytársát, aki jobb lett nála. Így a gyerekben az rögzül majd - tipikus magyar mentalitás szerint -, hogy a saját kudarcaiért másokat kell okolni. Ha osztályelső akar lenni, tanuljon még többet, és jobban.

Vigasztalni szerintem nem különösebben kell, ezt a békát le kell nyelnie. El lehet mondani neki, hogy nagyon szép a bizonyítványa, kaphat érte egy kis plusz zsebpénzt, vagy valamit, amit szeretne. Valami olyat, ami nem mindennapos, de persze túlzásokba sem kell esni. Csak hogy érezze, hogy ha jól teljesít, annak megvan a jutalma. Nem kell, hogy tárgy legyen, nem tudom, mennyi idős, de azt is lehet, hogy megengedtek neki valamit, amit eddig nem.

Azt a véleményemet fenntartom, hogy a lelombozódás szülői magatartás hatására alakult ki.

És ne vedd támadásnak, ez nem jelenti azt, hogy rossz szülő lennél, nem ezt akartam mondani.

2017. jún. 21. 07:45
 12/20 A kérdező kommentje:
úgy volt hogy havi értékelés elött elmondta az átlagokat és igen az Helénájé lett a legjobb, de amikor a lányom mesélte hogy bejött az osztályfönök és odafordult a másik lányhoz és azt mondta:jössz két puszival elintéztem a kitünőt és ismerem a lányom tudom ha hazudik
2017. jún. 21. 07:46
 13/20 A kérdező kommentje:
köszön utolsó válaszoló, és nem vagyok én sem hisztis csak nem értitek
2017. jún. 21. 07:48
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
De, én már egyre jobban értem. Máris úgy gondolkodik, hogy mások a hibásak. Ez van, az emberek több mint fele ilyen.
2017. jún. 21. 07:49
 15/20 anonim ***** válasza:
98%

Mi a f szért nézegeted más gyerek jegyeit a szülőin?! Nálam ennél a mondatodnál ástad alá magad teljesen. Értelmes szülőt a saját gyereke érdekli, nem az, hogy "Na, nézzük meg a másik gyerekét is. Hehehe, az én gyerekemnek jobb jegyei vannak, jaj de jó!". Nem az óvodában vagyunk, könyörgöm.

Egyébként örülj, hogy a lányod az apjára ütött, ezért okos, mert te biztos nem lehetsz egy lángész ilyen fogalmazással és helyesírással.

2017. jún. 21. 08:29
 16/20 anonim ***** válasza:
97%
Ettől sokkal nagyobb problèmái lesznek még az életben!
2017. jún. 21. 09:14
 17/20 anonim ***** válasza:
98%

Aztaa, nem semmi memóriád lehet, ha meg tudtad jegyezni a másik gyermek összes jegyét.

Nem írtad, hogy hányadik osztályosak voltak, de akár alsós, akár felsős, egy tanév alatt közel 100 jegyet kapnak.

Miből lett a te lányod 4-es? Milyen jegyei voltak ebből a tantárgyból? Nem tűnt fel az év során, hogy több négyese van, mint ötöse?

Egyébként milyen kategória ez az osztályelsőség? Sokszor voltam kitűnő, szinte sosem egyedül az osztályban, de ilyet sosem mondtak rólunk. Számít ez az életben?

Ami számít, hogy kiegyensúlyozott, boldog gyereket neveljünk.

2017. jún. 21. 09:33
 18/20 anonim ***** válasza:
98%
Úgy csináltok a lányoddal mintha számítanának valamit a jegyek. Pedig nem.
2017. jún. 21. 15:21
 19/20 anonim ***** válasza:
98%

Itt olvashatjuk a "Hogyan neveljünk idegroncsot a gyerekből" első fejezetét.

Nem megvigasztalni kell, hanem megtanítani neki, hogy amellett hogy mindent megteszünk a saját sikerünkért, örüljünk a másénak is. Illetve jó lenne ha még most megtanulná, hogy bizony az élet nem igazságos, különben nagyon cudar élete lesz.

2017. jún. 21. 16:08
 20/20 anonim ***** válasza:
76%
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLL :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
2017. jún. 21. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!