Mi folyik itt? Nektek komolyan az a normális ha a 14-15 éves lányotok/fiatok folyton jár discoba és pasizik / csajozik mondván hogy úgy sem tilthatod meg neki?
Mindig volt elég házibuli, iskolai koncert, osztálykirándulás, közös program az osztálytársakkal, iskolatársakkal, stb., nem nagyon kellett kijárni máshova, de azért előfordult, ezek bejáratott koncerthelyek voltak, szabadtériek vagy zárt színpadok. 16 éves koromig kísértek még házibuliba is, ha ismeretlen helyre mentem, otthagytak, majd jöttek értem, de vagy volt a házigazdánál szülő, vagy nagyon régi osztálytársakkal egyedül voltunk hagyva, akiket ismertek a résztvevők szülei is mind.
Egyetem alatt kezdtünk többet sulin kívüli helyekre is járni, de az is rockbuli volt többnyire, vagy kollégiumi diszkó, koncert, mindenhol volt ismerős, vagy tudtuk, mire kell figyelni, többen tudták, hova mentem, kivel, hogy ha X óráig nem jelentkezem, akkor keressenek. Nem volt még mobiltelefon sem.
A végtelenségig lehet a kérdésen vitázni.
Ha eltíltod, ha nem.
A legjobb, ha mmegbeszélitek és felvilágosítjátok.
Nem elveszteni a bizalmat a családban.
Erőltetve elfog veszni.
Ez értékes veszteség mindenkinek.
Megakadályozni idő kérdése, semmit nem lehet.
A bizalom fontos a szülő és gyermek közt.
Különben bármi megtörténhet.
Hülyeség, ez a GYK népe. 14-15 éves gyereknek semmi keresni valója nincs az éjszakában.
Úgysem tilthatod meg neki? MUhahahhhhhhhh :D
Dehogynem!
Az oldal tele lázadó tinikkel, és itt élik ki magukat....
Ezek gyerekek. Manapság egy 26 éves is lehet gyerek.
Akkor vagy felnőtt, ha magadról gondoskodsz, addig átmeneti státuszban vagy 18 felett, de egy 16 éves, főleg egy 14, na az gyerek.
AMúgy ezt ment mindig, csak nem a neten beszélték meg.
És kérdezem, egy 14 éves gyerek pasizik? LOL, menjen haza a barbie babájához :)
Értem én, egy 14 évest nyilván érdekel a másik nem, de ezt délután a parkban kell realizálni, semmi keresni valójuk a felnőttek szórakozóhelyein éjjel. Elég vicces. Semelyik klub nem készül bébi csőszel.
És csak úgy, 2 éve láttam Vörösmarty tér, 15 körúli lánykák hányásig itták magukat. Ott laktam akkor. És egy járókelő hívott mentőt, plusz egy rendőr autó is jött. Nem akartak beszállni. Berakták őket, menni sem tudtak, csak ténferegtek, gondolom, detox lett a vége.
Na ez a nevelés csődje... Gyereklányokat mentő visz el, mert hulla részegek. A kedves nemzőket, mert szülőnek nem nevezhetők, simán perelni lehetne, hioszen ők felelősek a kiskorúért.
Ugye 2017-ben vagyunk.
196x-ban is és 1552-ben is e kérdésben a kamaszodók megtalálták a trükkjét a Rómeozásnak. "Bulizásnak".
Csak más-más módszerrel. - a kornak megfelelően.
Manapság már nem erkély jelenet létrával 😍.
"Óh, Rómeo, miért vagy Te Rómeo?"
Nem állítom, hogy bármikor helyes a tininek a döntése.
Azt viszont nem lehet elvárni a szülőtől, hogy még éllyel is strázsáljon a gyereke ajtója, vagy ablaka alatt, nehogy kilopózzon "bulizni".
A neveltetésre és a bizalomra, a párbeszédre, és a felviágosításra fektetem a hangsúlyt a családban.
Csa ez előzi meg a meggondolatlan cselekedeteket a tini fejében, tetteiben.
Senkit nem lehet megvédeni, 7 lakattal sem.
Abban hiszek, hogy minden a fejben kezdődik a cselekvés előtt.
Még felnőttnél is.
Bébit még lehet nevelni, de egy kamaszt már szinte kialakult egyéniség.
Kamaszt nevelni kicsit olyan, mint a Törökök az Eger-vár ostromában.
Hát még felnőttet.
Akinek ugyan olyan megpróbáltatás rájönni, hogy neki is igazodni kell - a nagykorúságág problematikájához, amit a gyerekén tapasztal.
Miközben már egyszer a szülő is átesett ezen a korszakán a maga idejében.
👪
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!