Ballagásra a fiúk is kapnak virágot?
Figyelt kérdés
Egy fiúról van szó, aki hamarosan befejezi a 8. osztályt. Úgy hallottam, hogy a szülők és a rokonok ballagásra a fiúknak is ajándékoznak virág csokrot, nem csak a lányoknak. Ez valóban így van?
Mit szoktak még vinni az ünnepségre, mit illik még ott ajándékba adni?
(Úgy terveztem, hogy ezen kívül, később, otthon még adok neki egy borítékot)
Elnézést kérek, a kérdésem miatt, külföldről származom, ott más szokások vannak, a magyarországi szokásokról nem tudok sokat.
Elsősorban az érdekel, hogy ott, az iskolában, az ünnepségen, mit szoktak ajándékozni.
2017. ápr. 13. 22:50
11/12 anonim válasza:
Én nem nagyon emlékszem rá, hogy a fiú osztálytársaim kaptak volna virágot ballagásra, bár már 4 éve volt. Szerintem nem nagyon szoktak adni...bár lehetséges, hogy van olyan fiú, aki örül neki. Az ilyen piás csokrok viccesek meg jópofák lehetnek szülinapra, legénybúcsúra vagy egy középiskolás ballagásra, de egy általános iskolás fiúnak szerintem sem kellene. Ha veszel neki pár szál virágot, egyszerű csokrot, akkor abból baj biztosan nem lesz. Én láttam olyat is, hogy pénzből hajtogattak virágokat, feltűzték egy hurkapálcára és azt fogták össze egy csokorba. Az ünnepség után szerintem maximum virágot szoktak adni, az egyéb ajándékokat (pl. pénz, ékszer stb) inkább otthon, legalábbis nekem ez így sokkal kényelmesebb. A ballagáson hatalmas tömeg van, mindenki rohangál össze-vissza, valamint az ilyesmit pl. pénz szerintem nem is kell ott, mások előtt mutogatni. Mi legalábbis így csináltuk anno és az idei, középiskolás ballagásomra is úgy beszéltük meg, hogy oda nem hoz senki semmit, hanem majd itthon odaadják és így nem kell hurcibálni, pakolgatni a dolgokat.
12/12 anonim válasza:
diplomás plüss, pénz, csoki, feliratos bögre, tábla, idézet rákötve a csokorra egy szalagon, sima plüssállat, könyv, mittomén utalvány könyvvásárláshoz, süti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!