Szülők! Középiskolás ballagásra mennyi pénzt adtok a gyereknek?
Nálunk is csak ebéd volt. Talán keresztanyum adott 10ezret.
Semmi extra!!!
Ilyemeket amit írtatok még csak az amcsi filmekben láttam,hallottam.
csatlakoznék az előzőhöz.
ha egyetemre megy utána, oda is fizetnek a szülők (vagy albérletet, vagy utazást, kolit, vagy mama-hotelt, esetleg tandíjat is, laptopot, stb...)
ha dolgozni kezd: akkor meg vagy otthon marad, vagy elköltözik, de akkor sem várható el, hogy kezdőtőkét kapjon, max az első havi fizetésig előlegként.
Egy csokor viràgot. Nàlunk max az ékszer volt szokàs, de én mondtam h nekem nem kell semmi. Rokonoktól semmit. Nem volt ünneplés, de ha lett volna akkor ékszer lett volna a max.
Ha eljut oda a fiam, akkor max a jogsi lesz, hacsak nem leszek hiperszuper gazdag(na az kizárt), de akkor sem ballagàsra kapna nagyobb értéket, hanem mikor làtom, hogy benõtt a feje làgya. :D
Teljesen elhűlve olvasom a hozzászólásokat :o
Én anno az első mobiltelefonomat kaptam érettségi ajándékként a szüleimtől. nagyszülőktől ékszert, más rokonoktól könyvet, órát. És egy családi ebédet.
Semennyit.
A nagylányom egy biciklit kért és kapott, a középsőm ékszert, és persze mindkettőnek rendeztünk egy ünnepi családi ebédet.
Úristen! Egyeseknek nagyon jó dolguk van az életben! Míg mások éhen halnak az utcán!
Hát én 8.-os ballagásomra kaptam annak idején egy biciklit. Akkoriban a mountain bike-ot, alapot. Meg volt egy kaja néhány rokonnal otthon.
Középiskolásként nem akartam semmit, nem is kértem. Ebédet meg végképp nem akartam. Mennyi pénzkidobás az! és pazarlás! Én inkább a barátommal akartam egy délutánt eltölteni! többet ért bárminél!
Sajnos engem nem támogattak a továbbtanulásba, úgyhogy munkát kerestem.
Aztán sikerült elvégezni egy felsőfokú OKJ-s képzést, de sajnos ott sem tudtam továbbtanulni anyagi okok miatt. Hogy tudjak menni azon a vonalon tovább. Beszámították volna az éveket, de anyagiak miatt nem bírtam vállalni. Úgyhogy munka megint.
A főiskola és egyetem számomra csak álom, pedig jó tanuló voltam annak idején és talán most sem vagyok olyan buta. De most munka van, gyerek, meg gondok. A házhitel stb. De nem mindenki alá tolnak házat, lakást, kocsit.
De büszke vagyok magamra, mert még a sok-sok, rengeteg nehézség közepette is de még mindig tudok ember lenni, és ki tudom bírni.
Nekem annak idején középiskolában nagy álmom volt a jogsi, de arra is megkaptam, hogy majd ha dolgozok. Hát azt még megszereztem de mivel sajnos kocsink rövid ideig volt így keveset vezettem. :(
Majd egyszer!
Szóval arra, hogy mennyi pénzt kéne adni ballagásra szülőként egy középiskolás gyereknek, én azt mondom a mai fejemmel, hogy max. 10-15e-t, ha megy, meg ha kéri esetleg egy szűk körű ebédet. De úgy gondolom nem szabad, hogy a szülőnek többe kerüljön minden aprósággal együtt 50e-nél, de még sokat mondok. Sokkal jobb lenne, ha élmény maradna meg inkább, mint a sok-sok anyagi. Szerintem.
Az meg hogy a rokonok mennyit adnak az meg legyen az ő dolguk és pénztárcájuk szerint. Ki mennyit tud, akar.
A lényeg, hogy gondoltak a gyerkőcre.
A másik szerintem sokkal fontosabb, hogy ha a későbbiekben továbbtanul, vagy dolgozik és nehézsége akad akkor tudjon a rokonokhoz is fordulni. Akár szállás miatt, akár nehézség miatt, és inkább akkor segítsék ki pénzzel, étellel, szállással, bármivel amire épp szükség van.
Többet jelent a gyereknek az!
Bár tudom a világ nem így működik, de így lenne normális!
Szerintem.!
Így elgondolkodva, bár még kicsi a lányom, de már most gondolkodom, hogy Úristen mi lesz. Én nem akarok a trend szerint bulit, ajándékot a gyerekemnek. Meg nagyobbnál nagyobb csokor amit végül elhervad. Inkább akkor már egy kirándulás, vagy wellness bármi. Vagy akkor inkább a virág helyett pénz, a virág ára, és azt vesz belőle amit szeretne. Undorító ez a világ!
Ja és még a középiskolás ruhákról ne is beszéljünk, meg tanár néni ajándék stb.
Nekem amúgy nagy szerencsém volt a középiskolában, mert mindig gyűjtöttünk pénzt, voltunk forgalomszámláláson is, ahol egy alkalom mindenkinek kötelező volt és ment az osztálypénzbe, a festést mi vállaltuk stb. így mindig gyarapaodott. 4. végén nem kellett a bankettre, tablóra semmire beadni.
A matrózblúz, fekete szoknya, fekete cipő pedig teljesen szuper viselet volt és állandó. Nem volt puccos kosztüm meg semmi.
És ez így volt rendjén!!!
Az itteni válaszok alapján már eléggé világos, mikor azt mondják, egyenlőtlenek a bérek, és szinte eltűnt a polgári középréteg, mindenki vagy gazdag vagy szegény.
Én utóbbi vagyok, szülőktől, nagyszülőktől, és egyéb rokonoktól kaptam összesen harminc ezret,és olyan boldog voltam, hogy csak na :D
És ez tavaly előtt volt.
Autó 5 milláig :DDD kész
nálunk volt egy családi ebéd, csokor virág. pénzt nem kaptam, az egyetemi tanulmányaimat finanszírozták a szüleim, az is bőven elég volt.
Nálunk a családban nem járt jutalom az érettségiért, hanem inkább elvárás volt, hogy meglegyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!