Szülők! Elengednétek a 17 éves gyereketeket külföldre nyelvet tanulni?
16 évesen 6 hétig kint voltam Angliában egy nyelvsuliban. Kollégium, ott volt a tanítás is, illetve volt reggeli-ebéd-vacsora. Ha akartunk, akkor részt vehettünk egy napos kirándulásokon más városokba.
Tehát kísérő nem volt, nekem kellett intézni a dolgaimat. Aztán beteg lettem kint, el kellett mennem orvoshoz, a koli recepciósától kértem segítséget ehhez.
Nagyon jó élmény volt, nem lett semmi bajunk. Összebarátkoztam a többi külföldivel, eljártunk bulizni, éttermekbe vacsizni, stb. Emellett pedig nagyon jók voltak az órák és nagyon hasznos volt az a 6 hét. Lényegében akkor tanultam meg beszélni, levetkőztem a gátlásaimat azzal kapcsolatban, hogy mennyire használom helyesen vagy sem.. Az volt a cél, hogy a többiekkel (spanyol, portugál, dán, orosz, stb.) megértessem magam.
Ha majd elég nagyon lesznek a gyerekeink, én is mindenképpen be fogom íratni őket 16-17 évesen egy ilyen tanulós-nyaralós-bulizós útra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!