15 éves fiamnak bedagadt az egyik foga, de nem engedi az orvosnak, hogy kihúzza?
Sziasztok, van egy foga, amit gyökérkezelni kellett régen, azóta letört (nem szólt...), tegnap voltunk fogorvosnál ellenőrzésen, akkor szólt az orvos. Azt mondta, nem lehet megmenteni, csinált röntgent is, gyulladás is látszik körülötte, megkopogtatta, majd kiugrott a fiam a székből.
Viszont nem.akarja engedni, hogy kihúzzák. Hogyan tudnám rávenni? Húzták már valaki gyerekének maradó fogát?
Nekem 4 csontfogamat húzták ki, mert kevés lett volna a hely a bölcsességfognak, fogszabályzáson, bunkó fogorvos kikapta a 12 éves énemnek 4 fogacskáját. :) De azóta fogszabályzó (másik orvosnál) meg bölcsességfog kibújáda után eltűnt a helye. Érzéstelenítéssel nem is éreztem, csak a feszülő érzést, meg, hogy turkál a számban. Nem hisztiztem, pedig nagyon félek a tűktől, de megértettem, hogy ez kell, nem vitatkoztam. Most sem vitatkoztam, pedig pár hét múlva tömik két fogamat is, injekcióval meg minden finomsággal :)
De ha nem tudsz jobbat, előbb-utóbb úgyis fog annyira fájni, hogy belemenjen.
Én felnőttként rettegtem tőle, kettőt húztak eddig ki.
Szerintem inkább attól fél, hogy nem tudja mi fog történni.
Bármikor, bármilyen orvoshoz mentem, az nyugtatott meg, ha elmagyarázták pontról pontra, miután mit fognak csinálni, kb. milyen érzés lesz, mire számítsak, így feltudtam készülni.
Minél előbb ki kell húzni, mert a fájdalom csak erősebb lesz, és akkor az érzéstelenítés se ér majd sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!