Hogyan lehetne egy kamasz fiú hozzáállását megváltoztatni a tanuláshoz?
Én a sajátomat tavaly elküldtem egy olyan céghez dolgozni, ahová felvesznek embert már 8 általánossal, hogy lássa mi vár rá, ha nem végzi el a középsulit. :)
Azóta igyekszik :D
Hagyd békén. Ha átlagos kamasz, akkor tizenegyedikre megjön az esze, és az utolsó évben összekapar annyit, hogy a szerinte megfelelő irányba elindulhasson.
Ha gyötröd, csak besokall, és még kevesebbet foglalkozik a tanulással. Beszélgess vele másról, a tanárok stílusáról, ki a jófej köztük, kivel nem jön ki, milyenek a csajok feléjük , szeretne-e nyáron dolgozni, stb.
Én nem piszkálnám - mint ahogy a saját gyerekeimet sem.
Pontosan abban a korban vannak, amikor kilátástalannak látják a helyzetüket, keresik a helyüket és tesznek a tanulásra magasból. Nagylányomat sem érdekli a tanulás különösebben. Egy ideig én is próbálkoztam fenyegetéssel, zsarolással, de beláttam, felesleges. Amíg ő nem dönt úgy, hogy érdemes nekidurálnia magát, addig semmit sem tehetünk mi, szülők.
És magunk között szólva: a tananyag igen nagy hányada valóban teljesen felesleges az élet további részében :)
Hát az is megérne egy misér, hogy mit kellene manapság általános műveltségnek nevezni.
Szerintem legfontosabb a lelki egyensúly a mértékletesség és az együttműködő képesség. Ebből már kihozhat egy boldog életet, de az iskolában nem sokat tanítanak ezekről. (Tiszelelt a kivételnek.)
A felnőttkori sikeresség kb 20 %-a az IQ 80 % pedig EQ függő. (EQ= érzelmi intelligencia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!