Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek, ha a tanárok...

Mit tegyek, ha a tanárok tudtukon kívül megaláznak ezzel?

Figyelt kérdés
A probléma elég komplex, de ha valaki érdemben segítene, nagyon hálás lennék! Amikor kilencedikes koromban anyukám beíratott gimnáziumba, anyagi problémákkal küzködtünk. Ez annyiban nyilvánult meg, hogy a kötelező iskolai költségeket nem tudtam időben befizetni. A helyzetünk azóta rendeződött, de a mai napig a nyakamra járnak a tanárok, és azt kérdezgetik, hogy édesanyámnak van -e munkája stb. De ezt az egész osztály előtt. Azóta történt néhány kínos szituáció is. Amikor tizedikes lettem, az osztályfőnök arra kötelezett, hogy írjak a polgármesteri hivatalba köszönő levelet, amiért ingyentankönyvet kaptam, aztán megkérdezte az osztály előtt, hogy van -e pénzem feladni egy levelet. Nyelvvizsga időszakban azért nyaggatott, hogy anyagi problémák miatt nem teszem e le. De az ”all in"-t nemrég egy másik tanárom adta be. Önkéntes munkára kellett volna mennem ruhát osztani rászorulóknak egy szeretetszolgálathoz, ahova ez a tanár ajánlott be. Majd amikor ismertette a részleteket, mosolyogva hozzátette, hogy én is biztos válogathatok ki magamnak néhány darabot. Mindezt 6 lány hallotta. Már elegem van! Nem vagyok rászoruló, a pillanatnyi szegénységünk a külsőmön sosem látszott meg. Nem akarok én felvágni az anyagi helyzetemmel, de hogy értsétek: rendszeresen járok műkörmöshöz, kozmetikushoz. Normális ruhákban járok suliba. Vinni szoktam néha a tabletem, laptopom. Szerintem egy effektíve szegény embernek nincs pénze ilyesmire. Ezekből hogy nem szűrik le, hogy nem vagyok szegény? Nem bizonygatok semmit, nem vágok fel vele, de csak látják.. Már a ballagástól is előre félek, mert tudom hogy egy nagy pofavizit lesz csak. Bocsi, ha hosszú lett, de kérlek adjatok tanácsot! 19L
2016. ápr. 19. 21:53
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Vagy anyukádat kérd meg, vagy te állj eléjük és mond el nekik kb ugyanezt, csak figyelj hogy ne legyen sértő, mert valószínűleg tényleg csak jót akarnak.

Az ingyen ruhás megjegyzésnél pl vissza is válaszolhattál volna, hogy köszönöm, de nincs rá szükségünk stb...

2016. ápr. 19. 22:01
 2/5 anonim ***** válasza:
18%

Húzd le őket amennyi pénzzel csak tudod.

-Anyu ma nem adott, esetleg tanárnő kisegítene pár forinttal? stb.

Van, hogy az emberek elvárják, hogyan viselkedj. Olyankor pont úgy kell viselkedni, sőt túlzásba vinni amennyire csak lehet, hogy végül azt kívánják bárcsak ne lennél ilyen. És akkor lehetsz normális.

2016. ápr. 19. 22:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az őszinte kommunikáción kívül más nem fog segíteni, sajnos tudom, hogy ez nehéz. Ha megbízol az osztályfőnöködben, érdemes lenne vele kezdeni, és megkérni, hogy így érzed Magad, kellemetlen, és legyen szíves ezt jelezze a tanártársai felé is finoman.
2016. ápr. 19. 22:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én megmondanám finomkodás nélkül, hogy kijutottatok a tavalyi anyagi válságból, rendeződött minden, lesznek szívesek kimászni a pénztárcátokból.

Nálunk is volt hasonló eset, egy lánynak az osztályból meghalt mindkét szülője elég korán. A suliban mindenki azt hitte, hogy most majd éhezni fognak, meg stb, de erről szó se volt. A háztartást már évek óta a bátyjával vitték, mert az édesapjuk többet volt kórházban, mint otthon. A lány kapta az árvaellátást, a bátyja dolgozott, szóval még jobb is lett egy kicsit az anyagi helyzetük. Ő is konkrétan megmondta, hogy nincs szüksége élelem, meg ruhacsomagra.

2016. ápr. 20. 06:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így ahogy van, beszéld meg az osztályfőnököddel. Mondd el, hogy ez neked kellemetlen, már nem is áll fenn a helyzet, de köszönd meg az eddigi segítséget is, és mondd, hogy tudod, jóindulatból teszik. Kérd meg, hogy továbbítsa ezt a többi tanárnak. Ennyi. Ha nem megy, kérd meg anyukádat erre.
2016. ápr. 20. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!