Mit tegyek, hogy jobb legyek matekból?
Matekból nem vagyok valami jó. Hetente 2x járok matektanárhoz de kb semmi eredménye. Amikor számolni kellett rendesen mármint egyenletek meg ilyenek akkor matektanárral lett meg a 4-es dolgozat. Most azonban a geometriánál kész csőd van! Hiába járok matektanárhoz ott értem a dolgokat, de egyeüdl nem vagyok képes egy feladatot sem megcsinálni. Hiába tudom fejből a képleteket, ha van egy feladat akkor csak bambulom a könyvet. 20 percen át csak nézem, és nem tudom, hogy hogyan kezdjek neki. Órán is ha van valami önálló munka, akkor vége mindennek. Geometriából önállóan 10-ból 1 feladatot ha képes vagyok megcsinálni. Amikor egyenletek voltak, akkor még jó volt a matektanár de amint geometria jön, onnantól kezdve semmi. Hiába tanulom a képleteket, nem tudom használni. Csak ülök a köynv felett, de semmi. Pl van egy feladat van egy háromszög. AB oldal magassága 6 cm. a háromszöget 3 egyenlő területű részre metszettük 2 db az AB oldallal párhuzamos egyenessel. Milyen távolságra vannak a párhuzamos egyenesek az AB oldaltól.
Én ezzel és az ilyen jellegű feladatokkal nem tudok mit kezdeni. Minden óra gyomorgörccsel telik, és stresszelve megyek be, mert már érzem, hogy nem fogom érteni azt sem. Ha a tanár magyarázza akkor jó, de ha önállóan kell, akkor semmi. És hiába próbálok gondolkodni, meg hiába próbálkozom egyedül mindig rossz jön ki, mindig hibás valami.
Teljesen ki vagyok a matektól. Legutóbbi dogám geometriából éppenhogy 4-es lett 3 óra tanulással, és heti 2 matektanárral.
Rosszul vagyok a matektól. Már a gyomorgörcs kerülget! HUmán beállítottságú vagyok. Angol-magyar teljesen prímán megy. Az angolt még kifejezetten szeretem. Töriből 3-as 4-es vagyok, de csak mert enm tanulok, mert nincs rá elég időm, de lehetnék belőle jobb is.
Mit tegyek?
Nézd meg az alábbi linken található Demó anyagokat. Szerintem nagyon jó, talán Neked is segíthetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!