Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak? 17/L

Mit csináljak? 17/L

Figyelt kérdés
állandóan megy itthon a vita, de úgy minden miatt... apám kiabál anyámmal, anyám meg apám meg velem.. De pl ilyenekért: hagytam pár hajszálat a hajkefémben, a fogkefém nem a helyére tettem vissza. " egy hülye beképzelt hisztis pcsa a lányod" mondja apám anyámnak, megy a vita amiért fél percre égvehagyok egy villanyt, amiért elejtek egy használt zsepit.. Anyámék közt ugyan ez megy pl. miért nem hívsz végre szerelőt a kocsihoz, te nem vagy normális "szedj már nyugtatót te nem vagy normális"... És ez mind kiabálva úgy képzeljétek el.. Minden apróság miatt.... én most el se merek menni itthonról a barátaimmal találkozni, mert akkor az lenne hogy bezzeg nekik mindenből 5ödük van mindig, nekem viszont vannak négyeseim is... A barátommal se merek találkozni mert akkor meg az lesz, hogy: "látom nem szeretsz itthon lenni, mindig csak a fiúk járnak az eszedben" az a baj hogy én nagyon szeretem a szüleim de kicsit érzékeny lány vagyok és nagyon megbántanak ezzel az állandó ordibálással, hogy semmi sem jó...
2016. jan. 17. 11:33
 1/7 anonim válasza:
Menekülj!
2016. jan. 17. 11:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Akkor így ahogy leírtad, mond el nekik. Az az egy esélyed van, hogy észbe kapjanak. Mert ez csak rosszabb lesz, legalább szólj nekik.
2016. jan. 17. 12:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Te vagy a gyengébb, rajtad vezetik le a saját feszültségeiket. Jól nézd meg őket, ilyen két ember, aki elszúrta az életét és nem találja a kiutat. Minél jobban üvöltenek, szűkölnek, annál jobban érzik a vesztüket. Vond le a következtetést: sose hazudj magadnak és ha nem vagy boldog, lépj tovább! Rajtuk már nem segíthetsz, de a saját életed még lehet szép!

Technikailag pedig gyűjts annyi pénzt, amennyit csak bírsz és 18 évesen lépj le otthonról. Albérlet, levelező tagozat, meló. És szabad vagy egy életre!

2016. jan. 17. 12:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem veled van bajuk, hanem egymással.

Szerintem ne akarj meg megfelelni nekik, mert sosem fog menni, és így frusztrált leszel.

Tűzz ki saját célokat, és annak a megvalósításán munkálkodj.

Vegyél füldugót.

Lehet hogy hamarosan válni fognak, de az is lehet, hogy lehúzzák így az életüket, egyiken se lepődj meg.

Fontos pontok:

1) Az ő boldogtalanságukért Te NEM VAGY FELELŐS!

2) Az ő problémájuk megoldása NEM FELADATOD!

3) A te életedet TE IRÁNYÍTOD!

Amíg otthon laksz, lehetnek elvárásaik, esetleg azt egy nyugisabb pillanatban megpróbálhatod tisztázni velük, hogy mi a te feladatod a háztartásban, de annál se többet se kevesebbet ne várjanak el.

Tölts minél több időt nélkülük, keress olyan dolgot, amivel levezetheted a felgyűlt feszültséget. (Pl. sport, kirándulás, vagy más hobbi.

Igyekezz jól tanulni, de ne az ő kedvükért, hanem hogy elérd az életben, amit szeretnél.

Minden jót Neked!

2016. jan. 17. 13:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van.17/l

Olyan hülyeségeken is veszekednek,de komolyan.Ezt hallom 0-24-ben "Menj el pszichiátriára és kezeltesd magad"-ilyeneket mondanak egymásnak.

2016. jan. 17. 22:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó: a "vicces' az, hogy ez még akár segíthetne is rajtuk.
2016. jan. 17. 22:53
 7/7 anonim ***** válasza:
A dilidoki senkinek sem segít.
2016. jan. 18. 19:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!