Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők ti heti hányszor...

Szülők ti heti hányszor engednétek a lányotoknak, hogy a barátjánál aludjon?

Figyelt kérdés

2016. jan. 7. 17:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
45%

Két véglet van az ismeretségi körben: az egyik lány megértette, hogy nem mászkál el kénye-kedve szerint attól, mert elmúlt 18 éves. Hiszen nincs munkája, tanul, gimnazista még. Pedig van barátja, csak hétvégén találkozhatnak.

A másik meg szinte összeköltözött a 38 éves pasijával, heti 5 napot tuti, hogy nincs otthon. Idén érettségizik... Anyuka szerint jó ez így.

2016. jan. 8. 11:28
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
de vicces ez.. egyesek szerint beleszólni nincs joga a szülőnek de eltartani kötelessége? Meg a nagy fittyfenét... ez csak oda-vissza működik. Ha a gyerekem azzal állna elém hogy mától nem szólhatok a dolgaiba, akkor szépen odavezetném a géphez és megmutatnám neki az albérlet és munkakereső oldalakat valamint a költöztető cégeket. Majd ha eltartja saját magát, akkor nem szólok bele. Abba meg hogy kit engedek a saját házamba nem tilthatja meg senki, még a nagy arcú kamaszok se.
2016. jan. 8. 16:32
 23/28 anonim válasza:
38%

"bakker, 18 eves felnott ember, azt csinal amit akar."

Azért ez nem ilyen egyszerű...Az hogy 18 éves egy dolog,nem azt jelenti hogy felnőtt.Majd akkor lesz felnőtt ha a gondolkodásmódja is az lesz.Legyen fiú vagy lány egy 18 éves k..vára nem felnőtt még legalább is szerintem..Az esetek többségében felelőtlenek.Tanácsot lehet adni nekik amit vagy megfogad vagy nem (70%ban NEM fogadják meg)ilyenkor kell rávilágítani a dolgokra elmagyarázni nekik hogy ha sokat vagy a barátoddal és emiatt nem lesz érettségid akkor mehetsz havat lapátolni éhbérért vagy 4 műszakos munkarendbe robotolni.Egy 18 éves ezekbe nem gondol még bele lesz@rják mi lesz "élj a mának"egyszer vagy fiatal"utána meg vakarják fejüket hogy miért vagyok én a mekiben a zsíros büdös konyhán?Lényeg a lényeg tiltani nem lehet nem is szabad egy 18 évesnek de azért fél szemmel rajtuk kell tartani a szemet ha azt akarjátok hogy EMBER legyen belőlük.

2016. jan. 8. 17:50
 24/28 anonim ***** válasza:

20 vagyok. érettségi évében is együtt voltam a mostani barátommal. tudtam, hogy tanulnom is kell, így akkor találkoztam vele hétköznap, amikor másnapra nem kellett sokat tanulni. + néha volt, hogy nála is tanultam amíg ő mást csinált. de mi akkor már régebb óta voltunk együtt, a barátomnak is fontos volt,hogy tanuljak, sokszor ő motivált.

DE volt olyan barátnőm 12.-ben, akiknek akkor lett barátja érettségi évében. kegyetlenül elhanyagolta a sulit a fiú miatt..aztán nem vették fel sehova tovább tanulni és a fiúval is szakítottak..megérte..

de ha valakinek megvan a magához való esze, akkor ugyanúgy ellátja a feladait, akkor is,hogyha van barátja..szóval ha jól nevelted a lányod akkor nem hiszem,hogy gond lesz.

az érettségi amúgy se annyira nagy dolog, utólag mindenki ezt mondja. igaz is..

2016. jan. 8. 19:46
 25/28 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hogy otthonmaraszttalod-e vagy sem, ha nem akar tanulni az érettségire, akkor ha cigánygyerekek potyognak az égből sem fog tanulni, ha pedig tanulni akar, akkor tanulni fog. Nekem minden év végén kisérettségim van 3 tantárgyból, arra kb 1 héttel a vizsgák előtt kezdet el készülni. Ettől függetlenül tavaly pl mind a 3 tantárgy 5-ös lett.
2016. jan. 8. 22:58
 26/28 anonim ***** válasza:

Én tavaly végeztem, hetente max. 3-szor aludtunk együtt a barátommal, hétköznap csak akkor, ha másnap nem korán reggelre kellett mennem (max heti egyszer)

Az osztályomban sok embernek volt kapcsolata, a legtöbb helyen ez vagy ennél lazább tendencia volt, volt, akik szinte minden nap együtt aludtak, volt akik csak hetente egyszer, hétvégén.

Túl nagy különbségek vannak már szerintem ebben a korban ahhoz, hogy ennyi alapján meg lehessen mondani, de az tény, hogy ha rendes, akkor több együtt alvással is rendes lesz. Ha nem, akkor neked kell tudnod, de szerintem akkor a tiltástól csak még kevésbé lesz az. Szerintem teljesen tartható kompromisszum, hogy ha csak hétvégén szabad együtt aludniuk, (+1 napot) de ami fontos, hogy előre beszéljétek meg a határokat, hogy legyen mihez tartania magát neki is, nektek is.

(Az érettségin tényleg ne aggódj, a heti 3-szoros rendszerrel (Ez 2-3 hetente egy nem otthon töltött hétvégét jelentett) meglehetősen kiemelkedő volt a tanulmányi eredményem..:))

2016. jan. 10. 18:45
 27/28 anonim ***** válasza:

Érettségire mit kell készülni?

Halál komolyan kérdezem. Minden forrást a kezébe nyomnak majd, főleg írásbelin, de szóbelin is vannak szöveggyűjtemények, atlasz, stb. Egy percet nem készültem érettségire, és minden 85% fölött lett... :D

Amúgy se azon múlik, hogy a barátjával van-e, én pl középsuliban dolgozatokra pont a barátommal együtt tanultam, ha nem volt velem, akkor nem volt aki nyaggasson hogy tanuljak, plusz csak ábrándoztam, hogy mi lehet vele és nem tudtam koncentrálni.

Én a helyedben engedném simán, heti 1-2 éjszakát.

2016. jan. 21. 21:43
 28/28 anonim ***** válasza:
Heti 3 napot alhattam a baratomnál. 17 voltam amikor összejöttünk. 20eves koromig voltunk egyutt. P sz v aludtam ott. Hétfőn egyutt mé tunk suliba.(érettségi utan egy osztályba jártunk) ekkor segitettem náluk,mentünk bicajozni meg ilyenek..(kertvárosban lakott a srác,nalunk a belvárosban nem lehetett.) mentünk bevásárolni meg segített a tételek kidolgozásában,tanultunk sokat...szulo vagyok..31n
2017. márc. 22. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!