Szülők ti heti hányszor engednétek a lányotoknak, hogy a barátjánál aludjon?
Két véglet van az ismeretségi körben: az egyik lány megértette, hogy nem mászkál el kénye-kedve szerint attól, mert elmúlt 18 éves. Hiszen nincs munkája, tanul, gimnazista még. Pedig van barátja, csak hétvégén találkozhatnak.
A másik meg szinte összeköltözött a 38 éves pasijával, heti 5 napot tuti, hogy nincs otthon. Idén érettségizik... Anyuka szerint jó ez így.
"bakker, 18 eves felnott ember, azt csinal amit akar."
Azért ez nem ilyen egyszerű...Az hogy 18 éves egy dolog,nem azt jelenti hogy felnőtt.Majd akkor lesz felnőtt ha a gondolkodásmódja is az lesz.Legyen fiú vagy lány egy 18 éves k..vára nem felnőtt még legalább is szerintem..Az esetek többségében felelőtlenek.Tanácsot lehet adni nekik amit vagy megfogad vagy nem (70%ban NEM fogadják meg)ilyenkor kell rávilágítani a dolgokra elmagyarázni nekik hogy ha sokat vagy a barátoddal és emiatt nem lesz érettségid akkor mehetsz havat lapátolni éhbérért vagy 4 műszakos munkarendbe robotolni.Egy 18 éves ezekbe nem gondol még bele lesz@rják mi lesz "élj a mának"egyszer vagy fiatal"utána meg vakarják fejüket hogy miért vagyok én a mekiben a zsíros büdös konyhán?Lényeg a lényeg tiltani nem lehet nem is szabad egy 18 évesnek de azért fél szemmel rajtuk kell tartani a szemet ha azt akarjátok hogy EMBER legyen belőlük.
20 vagyok. érettségi évében is együtt voltam a mostani barátommal. tudtam, hogy tanulnom is kell, így akkor találkoztam vele hétköznap, amikor másnapra nem kellett sokat tanulni. + néha volt, hogy nála is tanultam amíg ő mást csinált. de mi akkor már régebb óta voltunk együtt, a barátomnak is fontos volt,hogy tanuljak, sokszor ő motivált.
DE volt olyan barátnőm 12.-ben, akiknek akkor lett barátja érettségi évében. kegyetlenül elhanyagolta a sulit a fiú miatt..aztán nem vették fel sehova tovább tanulni és a fiúval is szakítottak..megérte..
de ha valakinek megvan a magához való esze, akkor ugyanúgy ellátja a feladait, akkor is,hogyha van barátja..szóval ha jól nevelted a lányod akkor nem hiszem,hogy gond lesz.
az érettségi amúgy se annyira nagy dolog, utólag mindenki ezt mondja. igaz is..
Én tavaly végeztem, hetente max. 3-szor aludtunk együtt a barátommal, hétköznap csak akkor, ha másnap nem korán reggelre kellett mennem (max heti egyszer)
Az osztályomban sok embernek volt kapcsolata, a legtöbb helyen ez vagy ennél lazább tendencia volt, volt, akik szinte minden nap együtt aludtak, volt akik csak hetente egyszer, hétvégén.
Túl nagy különbségek vannak már szerintem ebben a korban ahhoz, hogy ennyi alapján meg lehessen mondani, de az tény, hogy ha rendes, akkor több együtt alvással is rendes lesz. Ha nem, akkor neked kell tudnod, de szerintem akkor a tiltástól csak még kevésbé lesz az. Szerintem teljesen tartható kompromisszum, hogy ha csak hétvégén szabad együtt aludniuk, (+1 napot) de ami fontos, hogy előre beszéljétek meg a határokat, hogy legyen mihez tartania magát neki is, nektek is.
(Az érettségin tényleg ne aggódj, a heti 3-szoros rendszerrel (Ez 2-3 hetente egy nem otthon töltött hétvégét jelentett) meglehetősen kiemelkedő volt a tanulmányi eredményem..:))
Érettségire mit kell készülni?
Halál komolyan kérdezem. Minden forrást a kezébe nyomnak majd, főleg írásbelin, de szóbelin is vannak szöveggyűjtemények, atlasz, stb. Egy percet nem készültem érettségire, és minden 85% fölött lett... :D
Amúgy se azon múlik, hogy a barátjával van-e, én pl középsuliban dolgozatokra pont a barátommal együtt tanultam, ha nem volt velem, akkor nem volt aki nyaggasson hogy tanuljak, plusz csak ábrándoztam, hogy mi lehet vele és nem tudtam koncentrálni.
Én a helyedben engedném simán, heti 1-2 éjszakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!