Válaszolnátok a karácsonnyal kapcsolatos kérdéseimre?
Mielőtt a kérdéseket feltenném, hogy ezekre mindössze azért vagyok kíváncsi, mert szeretek más családok karácsonyi szokásairól olvasni, főleg ha velem korúak. Ha valamelyik kérdésre nem szeretnétek válaszolni azt nyugodtan ugorjátok át. Köszönöm :)
1. Várjátok már a karácsonyt?
2. Amennyiben hallgattok karácsonyi zenét, mikor kezditek el hallgatni és mi a kedvenc dalotok?
3. Fel szoktátok-e díszíteni a házat, ha igen mikor? (Van kedvenc dekorációtok?)
4. Mikortól kezdtek aktívan készülődni az ünnepekre (ajándék vásárlása, menü megtervezése stb) ?
5. Kértetek valamit karácsonyra idén (ha igen, mit) ?
6. Tudjátok már mit adtok a rokonaitoknak/barátaitoknak ajándékba?
7. Kivel szoktátok tölteni a szentestét (szűk-nagycsalád)?
8. Van valamilyen állandó szokásotok karácsonykor?
9. Szenteste először esztek vagy ajándékot bontotok?
10. Meddig szoktatok ébren lenni szenteste?
11. Mi volt az eddigi legjobb ajándék, amit karácsonyra kaptatok?
12. Mit csináltok 25-26-án?
13. Általában meddig eszitek a 24-i maradékokat? :D
14. Mi a kedvenc részetek a karácsonyban?
15. Mi a kedvenc karácsonyi filmetek?
16. Általában milyen a hangulat nálatok ebben a három napban?
Kort és nemet is írjatok légyszíves! :) 14/L
20-as váélaszoló vagyok, 18 évesen elköltöztünk mostohaanyámékhoz, és onnantól a válaszaim:
- nem
- 24-én, de csak a szobámban, máshol nem lehet
- nem, inkább idegbeteg módra takarítani kell 24-én
- egy hónappal előtte, kb.
- minek, úgysem azt kapnám meg (tavaly egy köntöst kaptam libafos színben)
- apróság, bonbon
- mostohaanyám családja+apa
- nagytakarítás, ordibálással egybekötve
- evés
- attól függ, de kaja után megyek a szobámba
- ezüst karkötő (kivételesen, és tetszett is)
- mostohaanyám rokonaihoz megyünk egész napra, a mieinkehz max. fél órára
- 2-3 nap
- leginkább, mikor elvonulhatok a szobámba (vagy el a házból) és nem kell az üvöltözést hallgatni
- nincs
- veszekedés, kiabálás, művigyor, jópofizás > nagy szr
1. Nem igazán.
2. Van egy kedvencem, azt meghallgatom párszor 24-én, és ennyi.
3. Nem, csak a karácsonyfa szokott lenni.
4. December folyamán megveszem az ajándékokat, aztán ezzel részemről le van tudva a készülődés. Amúgy még szoktam anyának segíteni sütni-főzni.
5. Én azt kértem, hogy ne költsenek rám sokat, mert felesleges pl. új telefont venni, nem érzem, hogy szükségem lenne egy okostelefonra.
6. Anya ajándékát már megvettem, apukámét és húgomét még ki sem találtam, hogy mi legyen.
7. Szűk család.
8. A Reszkessetek betörők! az állandó. :D
9. Mikor hogy.
10. Miért, olyankor szokás tovább fenn maradni?
11. Ebook olvasó.
12. 25-én elmegyünk mamámhoz, és ha szerencsénk van, pont elkerüljük a rokonokat (és ezzel a kínos csevejeket ugyebár). 26-án már nekem nincs is ünnepi hangulat, olyankor ugyanazt csinálom, mintha simán egy hétvége lenne.
13. Nem szoktunk őrült sok kaját felhalmozni, 26-ára szerintem minden el szokott kopni, süti esetleg egy pár nappal később még akad.
14.-15. A Reszkessetek betörők!
16. Ez változó. Volt már ordináré nagy veszekedés is 24-én, meg volt olyan is, mikor civilizált emberek módjára el tudtuk tölteni.
17/L
1. Igen, nagyon.
2. Téli szünetben szoktam hallgatni, de már november végén is karácsonyi dalokat énekeltem.
3. Igen, december elején.
4. December elején.
5. Nem, szeretem ha meglepetés az amit kapok.
6. Félig, van akinek már tudom mit veszek és van akinek még ötletem sincs.
7. Szűkcsalád
8. Nincs
9. Mi reggel ajándékozunk és előbb ajándékok utána meg reggeli.
10. Változó
11. Nem tudom.
12. Rokonokhoz megyünk.
13. Pár napig
14. Nekem a hangulat, a zene, díszek, az ajándékbontás (nem az ajándék, az annyira nem fontos nekem,hogy jó dolgot kapjak, bármi megteszi, csak szeretek ajándékot bontani)
15. Imádom a karácsonyi filmeket, szóval nagyjából mindet szeretem.
16. Karácsonyi:)
14/l
18L
1.Nem
2. semmikor nem kezdem el hallgatni, már egy hónapja mindenhonnan hallom
3. igen, kb jövőhéten kezdődik a karácsonyi díszítés
4. december második felében
5. semmit :D
6. abszolút nem tudom kinek mit csinálok :D
de a legtöbb haveromnak szerintem mézeskalácsot csinálok, és mindenkinek rápingálom a nevét
7. anyával és apával hármasban
8. megnézzük a reszkessetek betörőket :D
9. hát igazából nincs nagy karácsonyi haccacáré, szóval mikor mennyire vagyunk éhesek
10. mind máskor, 11-12
11. nem tudom
12. megnézzük a reszkessetek betörőket és szabadfoglalkozás van
13.semeddig, nem szeretjük a másnapos kajákat :D
14. az amikor összeveszünk hogy melyik fát vegyük meg, majd 24én reggel megvesszük a legcsúnyább fának csúfolt botot
15. reszkessetek betörők
16. feszültség, stressz :D
21/L vagyok, de pár éve, kamaszkoromban teljesen ugyanígy éreztem, szóval talán válaszolhatok :D
1. Nem.
2. Utálom a karácsonyi dalokat, az egyetlen amit elviselek az a Queen - Thank God it's Christmas
3. Igen, muszáj. A kinti világítást ma tettük fel (dec. 5) általában valamelyik napos adventi hétvégén szoktuk.
4. Utolsó pillanatra hagyom az ajándékokat.
5. Sose kértem semmit konkrétan.
6. Fogalmam sincs
7. Szüleimmel.
8. Nincs
9. Először eszünk, ajándék meg nem is mindig van. Általában az az ajándék, hogy elmegyünk wellness hétvégére karácsonykor
10. Hajnal 2-3 mint minden nap.
11. A legjobb ajándék, ha elhúzunk itthonról, és nem kell karácsonyfát állítani, meg nagy feneket keríteni az egésznek.
12. Vagy meghúzzuk magunkat itthon, vagy szállodában lazulunk.
13. Másnapig.
14. Az, amikor végre vége.
15. Fekete Vipera karácsonyi éneke
16. Mindenki veszekszik mindenkivel, ha itthon vagyunk, ha szállodában vagyunk, akkor meg olyan, mint bármelyik másik szállodában töltött hétvége.
1. Én nagyon!
2. November elején kezdem el hallgatni, a kedvencem a "Békès legyen a karácsony"
3. December elején díszítjük fel fenyőágakkal, mindenféle karàcsonyi dolgokkal.
4. November végén.
5. Én most könyvet kértem, azt rájuk bíztam, hogy milyet.
6. Saját kezűleg készített dolgokat.
7. Szüleimmel, testvéremmel és a közeli nagyszüleim is eljönnek hozzànk 24-én.
8. Hát mindig ugyanazzal a napirenddel zajlanak az ünnepek, konkrét szokàs nincs.
9. Először ajándékot bontunk.
10. A családom 23 óra körül lefekszik, én reggel kettőig is fent szoktam lenni, 25-én hét körül kelek ìgy az ünnepekkor nem sokat alszom de sosem vagyok fáradt.
11. Hát, sok mindennek örültem, a kedvencemet azomban nem árulom el. :)
12. Itthon vagyunk, vendéglátjuk a rokonokat
13.27-28-áig is kitartanak(húsleves, három második, tiz tálca süti, ami vízkeresztig is bírja)
14. A karácsonyi hangulat.
15. Reszkessetek betörők!
16. Nagyon nagyon jó és boldog.
12l
1: Igen
2: Augusztustól hallgatom őket, kedvencem a megjött a mikulás és az ember ember december.
3: Advent első varárnapján felkerülnek az első díszek. A kedvencem a futófényes égősor.
4: Már októberben, novemberben.
5: Még nem.
6: Passz, sztem valami saját készítésűt.
7: Én, anya, mama, nagynéni, unokatestvér.
8: Folyton futófényen van az égősor, és csak "kará"-nak rövidítem a karácsonyt, mikulássapkát veszek fel, a plüss kutyám nyakába boát akasztok, és szoktunk valamivel játszani, pl. monopoly.
9: Először evés utána bontás.
10: 21 óráig kb.
11: Utazás, kutya(élő)
12: Nagynénémnél, mamánál vagyunk.
13: Amíg el nem fogy(pl. szaloncukor)
14: A karácsonyfában gyönyörködés és az ajándékbontás.
15: Nem tudom
16: Vidám, karácsonyi.
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!