Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 éves lányotokat elengednéte...

16 éves lányotokat elengednétek egyedül angliai nyelvtáborba?

Figyelt kérdés

A lányom egyik iskola barátnője nyáron részt vett egy angliai, 8 napos nyelvtáborban. Nagyon jó élményekkel tért haza, és azóta a lányom a fejébe vette, hogy jövő nyáron ő is menni szeretne. A barátnő már majdnem 18 éves, a lányom májusban tölti a 16-ot.

A tábor 16-19 éves fiataloknak szól, Angliában van, és a világ bármely részéről fogadnak jelentkezőket. Intenzív nyelvi kurzust foglal magában, a szállás pedig angol családoknál lesz megoldva, ahol van hasonló korú tinédzser. Szerveznek egyéb programokat is (londoni városnézés, kirándulások).

A lányom imádja az angolt, kalandvágyó, talpraesett. Megértem, hogy menni szeretne. Anyagilag megengedhetnénk magunknak, és a nyelvtudása biztos sokat fejlődne.

Viszont én nagyon aggódom, hogy még túl fiatal ehhez. Egyedül utazna, legalábbis eddig nem talált a barátai között senkit, aki menne vele. A tábor kezdete előtt 1 hónappal tölti be a 16-ot. Elengednétek Angliába úgy, hogy egyedül kellene utaznia (bár Londonban már tudnának neki segíteni,mert vannak kint ismerőseink), majd 8 napot eltöltenie egy nemzetközi táborban?

Még nem vett részt hasonló táborban, de amint mondtam, nagyon talpraesett, feltalálja magát.

Vélemények? Köszönöm.

2015. okt. 21. 15:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Belinkelnéd ezt a tábort?
2015. okt. 21. 22:02
 12/18 anonim válasza:
100%

Ha anyagilag megengedhetitek magatoknak, akkor ne foszd meg egy ilyen élménytől! Én is voltam és imádtam! Azóta is a vissza utat tervezem..

17/L

2015. okt. 22. 18:37
 13/18 anonim ***** válasza:
25%
8 nap alatt azért ne meséld be magadnak, hogy annyi sokat fejlődne a nyelvtudása, ez inkább kaland, új barátok és sok egyéb program Angliában. Inkább nagyobb probléma, hogy tök egyedül menne ki, ha ilyen jól álltok, egyikőtök kirepülhetne vele Londonba, nem akkora tétel pl. egy Wizzair jegy.
2015. okt. 23. 19:53
 14/18 pörölycápa válasza:

Azt én sem tudom, hogy 8 nap alatt mennyit fejlődhet a nyelvtudása, elég rövid idő. Én annak idején 14 évesen voltam 1 hetes nyelvtáborban Angliában, igaz, én nem egyedül utaztam hanem azzal a csoporttal, akikel a nyelvtáborba mentem. Az az 1 hét nem tett csodát az angoltudásommal, de mindenképp egy nagyon jó élmény volt, szép helyeken jártam, jól éreztem magam. És nem volt semmi probléma, szóval szerintem simán be lehet vállalni. Ha már korábban utazott repülőn, akkor azzal sem lesz baj (ha még nem, akkor sem hiszem hogy baj lenne, majd kér útbaigazítást ha nem biztos valamiben).

Szóval ha szeretné a leányzó, akkor szerintem simán mehet :)

2015. okt. 24. 00:42
 15/18 anonim ***** válasza:
Ebben csak te tudsz dönteni. Te tudod, a lányod milyen. Kellően önálló már, tud felelősségteljesen dönteni , stb. nem a 16 év számít.
2015. okt. 24. 11:47
 16/18 anonim ***** válasza:

Mindenképp elengedném, nagyon jó élmény és tapasztalat lenne neki, sokat tanulna belőle.

Arra is kitűnő alkalom lenne, hogy kicsit a saját talpára álljon, feltalálja magát a szülők nélkül is nehzebb helyzetekben.

Úgy tűnik, hogy ismered a tábort, megbízható, ismerős is járt már ott, így szerintem nincs min aggódni.

Ismertem egy testvérpárt, akik ennél fiatalabban is jártak külföldi táborokba szülők nélkül, nagyon talpraesett fiatal felnőttek lettek.

2015. okt. 26. 16:26
 17/18 anonim ***** válasza:
17 vagyok (lány), nálunk olyan lehetőség lett volna, hogy a 3 hetes nyári gyakorlatot Valenciában lehet elvégezni. Végül egyéb okok miatt nem jutottam be, de anyum simán elengedett volna.
2015. okt. 28. 19:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha olyan, akit el lehet engedni, persze! Neked kell tudni, mennyire bizol meg benne!
2015. nov. 10. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!