Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális ez? Miért akar...

Normális ez? Miért akar anyukám ennyire befolyásolni? 16L

Figyelt kérdés

A barátom az egyetlen olyan fiú, aki megért és vele bármit meg tudok osztani. Jó a humorérzéke, szeret engem, véd, és okos, csak egy baj van: nem szeret tanulni és emiatt nem sikerült az érettségie. Nem olyan, aki folyton az utcán log, drogozik, folzton részeg vagy cigizik. Ő egy normális fiú. Anyukám folyton le akar beszélni róla, azt mondja, hogy nem nekem való, nem lesz jó családapa. Ha nem lesz meg az érettségije, ha nem fog járni egyetemre, akkor nem ér el semmit az életben. Én egyszer elbeszélgettem a barátommal az ilyen "családos dolgokról". Azt mondta, hogy ő szereti a gyerekeket, majd ha eljön az ideje, neki is kéne. Mikor elmegy valahova, és ott van kicsi baba, folzton vele foglalkozik. Anya erről nem tud.

Mostanában anya csak fintorog, ha valahova el szeretnék menni a barátommal. Folyton rossz véleményeket mond róla. Mit csináljak, hogy ne akarjon befolyásolni? Ha elmegyek máshova miközben beszél, ordibál rám, hogy figyeljek arra amit mond. Anyával megbeszélni nem tudok semmit, még a véleményem se mondhatom el, mert akkor azt mondja, hogy pofátlan vagyok, és ordibál, én meg nem birom ki, hogy ne sirjak.

A barátommal fél éva vagyok együtt. Egyben a legjobb barátom is, és nagyon szeretem

2015. aug. 23. 11:30
1 2
 11/11 anonim válasza:

Van két diplomám és nagyon jól keresek, de egy dolog mégis szemet szúrt: miért hiszi anyukád azt, hogy csak az egyetemet végzettek érhetnek el valamit, csak belőlük lesz valaki? Épp az a gond, hogy már hiány van a jó szakmunkásokból. Nevelőapámnak se volt érettségije, mégis éjjel nappal dolgozott, eltartott minket (és közben még fizette a gyerektartást is a nagyobb gyereke után).

Azért ha már eljutott az érettségiig, akkor azt illene letennie, majd ha nem akar tovább tanulni, akkor még mindig rengeteg OKJ-s képzés közül választhat.

Anyád áskálódásait meg engedd el a füled mellett.

2015. aug. 24. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!