Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A szülő megtilthatja-e a...

A szülő megtilthatja-e a gyermekének, hogy sportoljon?

Figyelt kérdés
Nem arra vagyok kíváncsi, hogy nálatok ez hogy megy, hanem hogy ez hogy van leírva a törvénykönyvben.

2015. aug. 17. 19:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Esetleg megírod érthetően?
2015. aug. 17. 19:43
 12/19 anonim ***** válasza:
90%

Nincs arra jogszabály, hogy a szülőnek kötelessége sportoltatni a gyerekét. Nem kötelessége fizetni sem.

A gyámhatóságot nem fogja érdekelni. Ez nem az alapvető szükséglet kategória.

Ha lenne rá jogszabály, mindenkinek kötelező lenne a sport, annak is, aki nem akar menni.

Vagy úgy gondolod, hogy törvény szabályozza, hog a szülőnek kötelessége azt tenni, amit a gyereke épp altuálisan kitalál?

Az, hogy a szülő köteles biztosítani a gyerek testi, lelki fejlődését, az nem az jelenti, hogy ha nem irat be focira, akkor ráküldöd a gyámhivatalt.

Nem ártana kicsit a gyerekek kötelességein eltöprengened.

Mondjuk kezd a tiszteld apádat, anyádat résszel...

2015. aug. 17. 20:01
 13/19 anonim ***** válasza:
2015. aug. 17. 20:08
 14/19 anonim ***** válasza:
90%
Nincs rá jogszabály, a gyámügyet sem érdekli. Azzal a családdal sem csinál semmit a gyámügy, ahol apuka minden este holtrészegen veri az asszonyt meg a feleségét. Akkor gondolod, majd a szüleiddel elbeszélget, hogy miért nem engednek focizni? Ne nevettess már.
2015. aug. 17. 20:08
 15/19 anonim ***** válasza:
90%

A gyámügynél kiröhögnek.

Amúgy nem köteles fizetni érte egy fityinget se, valamint ha veszélyesnek ítéli, minden további nélkül mondhatja hogy nem csinálhatod, amennyiben kiskorú vagy. Nyilván egy 19 évesnek már nem mondhatja anyuci hogy "ne menj futni".

2015. aug. 17. 20:11
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Leírjhatnád végre, hogy mit szeretnél sportolni,illetve mit mondtak miért nem engedik.
2015. aug. 17. 20:39
 17/19 anonim ***** válasza:

Sok dologtól függ, például hogy milyen sporttól tiltanak illetve hogy miért, mert biztos oka is van.

Ne a törvényeket olvasd, inkább írd le hogy mi lehet az oka annak hogy így döntöttek,így sokat nem tudunk segíteni.

2015. aug. 17. 22:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekem megtiltották annak idején, de annál jobban akartam csinálni, volt, hogy heti 8 edzésen voltam, csak hogy ne kelljen otthon lenni, háromszor nyertem országos bajnokságot. Ha tiltják, hát tiltják, akkor kezdődik valami énekkar az iskolában vagy rajzszakkör vagy mittudomén.
2015. aug. 17. 22:22
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőmet eltiltották nyáron a sporttól, mert tavaly majdnem megbukott egy tantárgyból, és úgy gondolták a sport a tanulás rovására ment, amíg nem javítja ki a jegyeit, nem is sportolhat. Bár valószínűleg nem a sport tehet a rossz jegyeiről, mert én sport mellett is minden évben kitűnő voltam. Csak most inkább mással foglalkozna.(fiúk...:D)

Szóval, ha ilyesmi miatt tiltottak el, nyugodtan mondhatod, hogy javítani fogsz(azért ne hazudj, próbáld is meg), de a sporttól ne tiltsanak, mert nagyon sok haszna van, többekközt segít a koncentrálásban, tanulásban is!

2015. aug. 18. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!