Hogyan barátkozzak össze a két kislánnyal? ( illetve egy
nagylány egy kislány)
Figyelt kérdés
párommal most költöztünk össze. a volt feleségével van 2 lányuk ( 14 éves és 5 éves).
A kicsiel nem lesz gond. Imádom a gyerekeket. Óvónő vagyok. A nagylány viszont iszonyatosan haragszik rám. Engem hibáztat hogy szét ment a család. Párommal tervezünk közös babát. Nem szeretném hogy rosszba legyen a lányaival, szivesen látom őket nálunk is bármikor. De sose jönnek miattam.
Most megyünk Egyiptomba kirándulni. Úgy alakult hogy jön a két lány is. Hogyan barátkozzak a naggyal össze?
22/N párom 41/F
2015. júl. 17. 18:17
1/8 A kérdező kommentje:
a volt feleség természetesen nem kedvel engem. Jót a gyerekek rólam nem hallanak tőle
ő helyre akarta hozn a házasságukat ( ami nem miattam ment tönkre). De a parom engem szeret.
2015. júl. 17. 18:19
2/8 anonim válasza:
Szerintem egyszerűen csak legyél korrekt és türelmes vele.
Ha morcos, dacos, hagyd rá.
Hívd segítségül a humort, ha kell.
Törekedj arra, hogy apjukkal jóban legyen, és szépen teljen a nyaralás. Ha mindenki jól érzi magát, a nagylány is lazítani fog valamennyire (teljesen úgysem, mert úgy érzi, elárulja az édesanyját, ha bratyizik veled).
2015. júl. 17. 18:23
3/8 anonim válasza:
Próbáld megértetni vele hogy elsősorban az apja barátnője vagy és nem az ő mostohaanyja és hogy nem akarsz beleszólni az életébe vagy az anyját helyettesíteni. Kor alapján akár a nővére is lehetnél, ha kedves keszel vele akkor akár barátság is kialakulhat. Sok sikert kívánok neked! :)
2015. júl. 17. 19:55
4/8 anonim válasza:
Minden nevelési részt hagyj rá az apukájára, sose büntesd vagy viselkedj úgy mintha az anyukája lennél.
Ettől függetlenül biztos ellenséges lesz veled egy picit, de ha belátja, hogy te kedves vagy és semmi rosszat nem tettél ellene, akkor idővel ugyan, de meg fog veled békélni.
Sok sikert!:)
2015. júl. 18. 01:25
5/8 anonim válasza:
Te próbáltál vele közös programot szervezni?
2015. júl. 18. 10:56
6/8 anonim válasza:
Valóba, jobb ha a nevelés részét az apja csinálja, de ha mondjuk tiszteletlenül beszél veled vagy ilyenek, azért azt ne hagyd rá. Esetleg ha csináltok együtt 'csajos' dolgokat, az közelebb hozhat, de egyébként idővel biztos jobb lesz, főleg ha látja, hogy semmi rosszat nem csinálsz.
2015. júl. 19. 16:36
7/8 anonim válasza:
most mindenki a kérdezőt védi, de azért gondoljuk bele a lány helyzetébe. oké, hogy a férj amúgyis elakarta hagyni a feleségét, de gyakorlatilag akárhogy nézzük miattad hagyta el, mert már téged szeretett. ezért az ő valószínűleg bármit csinálsz sosem fog kedvelni, ami azért valahol érthető, persze csak ha a lány szemszögéből nézzük.
2015. júl. 20. 19:57
8/8 anonim válasza:
Utolso, nekem pl semmi bajom anyukam uj parjaval.. es igen, lehet, hogy kell par ev, hogy rajojjon erre a lany, de valoszinuleg ha a szulei egyutt maradtak volna, a veszekedesek stb megviseltek volna, igy konnyebb a szuloknek is jo kapcsolatot apolni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!