Már kezdek félni a világtól. Ez normális?
Mostanában a híradó, internet, újság tele van gyilkosságokkal, (szándékos) balesetekről, ámokfutásokról, háborúkról, harcokról, rablásokról.
Néha már félek neki indulni egy hosszabb útnak.
Meg az jutott eszembe ha most ez van akkor pár év múlva mi lesz?
18/l
Igaza van itt az egyik válaszolónak, ilyesmi dolgok mindig is voltak, csak nem volt olyan média, ami a világ minden tájára eljuttathatta volna a híreket. Ugyanúgy voltak gyilkosságok, háborúk, elmebeteg közveszélyes emberek.
Ha megnézed, a mai szörnyű hírek nagy része más országokból, más földrészekről érkezik. Ezekről most mind értesülünk a modern hírforrásoknak köszönhetően. Régen ha pl. Malajziában történt egy tömeges haláleset, a magyarok soha nem tudtak róla.
Szóval részben ezért tűnik úgy, hogy manapság rosszabb és veszélyesebb a világ, de sajnos régen is rengeteg probléma volt.
Ami viszont tényleg aggasztó és félelmetes: manapság már olyan technológia, olyan fegyverek vannak, hogy ha tényleg kitör egy nagyobb háború, nem tudom mi marad a világból...
Szia!
Szintén 18 éves lány vagyok, és teljesen normális.
Én általában nem félek, hanem depressziós vagyok a világtól.
Nemi erőszak, gyilkosság, állatkínzás.
Olvasom a híreket, és szégyenlem, hogy ember vagyok, fáj, hogy hiába vagyunk gondolkodó lények ösztönlények helyett, a legtöbbünk semmi empátiával nem rendelkezik, rengeteg a gonoszság, sokan lelik élvezetüket más fájdalmában.
Egyszerűen undorodom ettől, és mélységesen elszomorít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!