Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan fogadtassam el a...

Hogyan fogadtassam el a szüleimmel, hogy megbuktam tesiből?

Figyelt kérdés

A többi tantárgyból javítottam 1-2 jegyet. Testnevelésből pedig 3 jegyet kaptam, csak ilyen ügyességi gyakorlatokból (szóval nem futás, felülés stb). Így nem értem el a 2.0-t és megbuktattak.

Tavaly 3-as voltam, most is javítottam volna szívesen, de pont azokat csináltuk amihez nem értek. Én igyekeztem, meg sosem voltam szemtelen a tanárral, egyszerűen csak így alakult.

A szüleim pedig ahelyett, hogy nevetnének rajta, itt problémáznak, fenyegetőznek.

2015. jan. 22. 15:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

:D Kérdezd már meg a dirit, hogy évet kell majd ismételned? Nem mehetsz érettségire, mert megbuktál futásból? :D

Kisfiam, márpedig te addig leszel ennek az iskolának a tanulója, míg meg nem tudsz csinálni 10 békaugrást! :D

2015. jan. 22. 19:33
 12/21 anonim ***** válasza:
15%
Ez kamu, nekem is buktak osztálytársaim tesiből, beszéltünk is erről a tanárral. Te nyilvánvalóan sarkítod a sztorit. Valószínűleg azokat a gyakorlatokat meg sem próbáltad, visszafeleseltél, vagy át sem öltöztél sokszor. Nálunk is az összes lány itt veri a nyálát, hogy ők bizony mindent megtettek, az igazság meg az, hogy a fele tesiórákra át sem öltöztek, a másik felükön meg csak dumáltak a sarokban.
2015. jan. 23. 14:21
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó,hármas vagyok tesiből pedig át se öltözök és végig ülök:DDDD szóval a semmivel is megvan a közepes.

De amúgy elképzelhető,hogy próbálkozott a kérdező csak a tanár ilyen.

2015. jan. 23. 20:28
 14/21 A kérdező kommentje:

Év eleje óta minden tornaórán átöltöztem, felmentésem nem is volt. Amikor játék volt akkor is "játszottam", fociztam. Egyszerűen béna voltam, bevallom. Lehet, hogy befognak menni a szüleim.

Csak tesiből buktam, szóval még azt sem mondhatjátok, hogy azért buktatott meg mert, úgyis buktam 2 másikból...

Nem vagyok se mozgássérült se túlsúlyos, semmi betegséget nem is diagnosztizáltak nálam. Egyedül az izmaim nagyon kötöttek. Meg állandóan fáradt vagyok, szóval az elmúlt években a reflexeim is sokat tompultak.

2015. jan. 24. 14:04
 15/21 anonim ***** válasza:

Én is 4-5-s tanuló vagyok középiskolában, mégis minden évben majdnem megbuktam tesiből :D igaz, mi páran nem is csinálunk semmit órán, csak a szertárban takarítunk, vagy a konditeremben beszélgetünk. Csak a kötelező feladatokat csináljuk meg, amiket osztályoznak. Pl. kötélmászás, ingafutás, meg ilyenek, de amiket nem tudok megcsinálni, arra kérem, hogy írja be az egyest. Volt olyan, hogy szekrényre fel kellett ugrani, azon bukfencezni és leugrani a végén. Több, mint fél osztály az egyest kérte, pedig aki már felugrott a szekrényre, meg a másikon oldalán leugrott, ő már 3-ast kapott. Labdajátékokat nem szeretem, igazából az a baj velem, hogy nincs annyi önbizalmam, félek, hogy beégek, inkább egyest kérek.

Ha valaki suli után háromszor ott marad a konditerembe egy órát, arra kap ötöst. Így szoktam javítani, meg ofőm mindig háborog, hogy jó tanuló vagyok, hogy néz ki a bizonyítványomban a kettes.

2015. jan. 24. 18:31
 16/21 anonim ***** válasza:

"Nem vagyok se mozgássérült se túlsúlyos, semmi betegséget nem is diagnosztizáltak nálam. Egyedül az izmaim nagyon kötöttek. Meg állandóan fáradt vagyok, szóval az elmúlt években a reflexeim is sokat tompultak."

És ezt el is mondtad a szüleidnek is?

(Nem feltétlenül a bizonyítvány kézhez vétele után, hanem még előtte, amikor ezt a problémát te magadon felfedezted!?)

2015. jan. 25. 14:51
 17/21 A kérdező kommentje:

#15 A szekrényes pont az egyik kedvencem, amit lazán megcsinálok! Szóval pl ha ilyeneket veszünk akkor kitudom javítani a jegyeim és pont ezt magyaráztam itthon is.

#16 Nem, azt gondoltam ez addig ilyen lesz amíg iskolába járok. De most akkor talán ideje lenne szólnom.

2015. jan. 25. 18:04
 18/21 anonim ***** válasza:

"#16 Nem, azt gondoltam ez addig ilyen lesz amíg iskolába járok. De most akkor talán ideje lenne szólnom."

Tehát akkor azt elismered, hogy nem tettél meg mindent annak érdekében, hogy a problémát idejében elkezd kezelni, esetleg megoldani, igaz?

Ebből a szempontból meg tudom érteni a szüleidet, mert ezzel, hogy ezt beismerted, elismerted, hogy te is hibáztál.

Azt jól jegyezd meg, hogy minden elcseszett dolog úgy kezdődött, hogy..."Azt hittem, azt gondoltam..." ezek ugyanis nem eredményeznek cselekvést. Sajnos.

Nem rossz szándékból írom, csak az első dolog az önvizsgálat, mielőtt a szüleid intoleranciájára, vagy a tesitanárod fhaszkhodását teszed szóvá. Megértelek, de emellett nem tudok elmenni.

A kötött izmaidat pedig el kellene kezdeni kezelni. Van sportmasszőr, sportgyúró ismerősöd?

2015. jan. 25. 18:48
 19/21 A kérdező kommentje:

9. osztályban kezdtem valahogy "leépülni" addig tele voltam energiával. Most ha leesik valami előttem nem elkapom, hanem inkább végignézem ahogy leesik.

Nincs ilyen ismerősöm, de vettem a célzást.

2015. jan. 25. 21:08
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Idővel azért változik az ember is, tehát erőnléti ingadozások előfordulhatnak. Ezt az úm. "leépülést" már akkor el kellett volna kezdeni megállítani, amikor feltűnt neked! Most már késő, szakemberre lesz szükséged ahhoz, hogy rágyere, mitől van ez!? Az izmaid csak a dolog egyik fele. A másik dolog az energiád elvesztésének okait kideríteni. Van pár tippem, mit tégy. Ha érdekel,keress meg privát üzenetben!
2015. jan. 25. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!