Ti nem utáljátok amikor meg akarják mondani, hogy nézzetek ki?
Első, ezek a """""barátnők""""" (szándékosan van hatmillió idézőjelben, mert ezek nem barátnők) inkább rombolni akarják a magadról alkotott képedet, mintsem segíteni rajtad. Ez nem feltétlenül jó neked.
A helyedben otthagynám őket a fenébe, és keresnék olyanokat, akik tőlük nagyon különböznek.
(Ui.: Nálunk is vannak ilyenek, egy ideig velem is csinálták, de a sarkamra álltam.)
14/L
A szüleim(és a rosszindulatú keresztanyám) sokáig megakarták határozni,hogy én miket hordjak,mit csináljak,hova menjek,hogyan éljek,mit gondoljak.Az utóbbival sikertelenül jártak,de sokáig rám erőltették azt,amiket ők jónak találtak.Generációs szakadék van,mert ők idősebbek(örökbefogadtak engem,és így jön a nagy korkülönbség).Az ember kiskorában sokáig kénytelen elfogadni a szülei,a barátai,a rokonai,az ismerősei verzióit,akik biztos,hogy elfojtják a gyerek valódi személyiségét(legalábbis a legtöbb ismerős ezt csinálja).Valaki öntudatlanul,valaki tudatosan.Az ilyen személyek hiába néznek ki jól,hiába "tökéletes" mindenük,belül egyetlen dolog akad meg náluk:kivetítenek,azaz projektálnak.A saját elégedetlenkedésüket akarják kivetíteni rád,hogy te is legyél elégedetlen magaddal.Vannak tanácsok,amiket jobb,ha megfogadsz,és vannak,amik csak az önbizalmad csökkentésére szolgálnak,ezekre ne figyelj!A kettő között úgy tehetsz különbséget,ha azt látod,hogy őszinte köztetek a barátság,vagy egyéb kapcsolat.Ha ez nem őszinte,és a viselkedéséből leszűröd,hogy valójában nem elégedett magával,akkor nem nálad van a gáz,és engedd el nyugodtan a füled mellett a tanácsát!
Ajánlok valamit:Miután valami rosszul esett(mert ez tagadhatatlan,hogy rosszul esik egy érző embernek,ha erősen kritizálják),azután gondolkozz rajta tovább!Nézz a tükörbe,hogy vajon igaz lehet-e,amit a másik ember hibaként felhozott.Amikor pedig a belsődet kritizálja valaki,a tulajdonságaidra mászik rá,akkor is gondold át,hogy veled van-e a hiba,vagy az adott ember akarja a te önbizalmadat is lerombolni,hogy azon a szinten legyél,mint ő.
Sok szerencsét,erősítsd a személyiséged,legyél öntudatos,céltudatos,élj úgy,ahogy te szeretnél,érezd jól magad!Amikor nem érzed jól magad,akkor próbálj arra gondolni,hogy minden rossz előbb,utóbb elmúlik,legyen ez egy konfliktus,legyen ez egy rossz érzés,legyen ez egy esemény.
19/L
Ha te kéred ki a véleményüket, akkor oké, hogy megmondják, de ha csak úgy kiritizálnak folyamatosan az már nem jó szándékú tanács. Vagy csak nem veszik észre, hogy neked ez nem feltétlenül jó.
Sokakat zavar ha valaki kicsit is "kilóg a sorból" és megpróbálják visszaterelni a többi birka közé. Ne hallgass rájuk, legyen egyéniséged, saját stílusod!
Én is sokat kaptam már a fejemre, mert magas szárú tornacipőben járok és nem magas sarkú cipőben, egyszerű szabású pólóban és kapucnis pulcsiban vagy kockás ingben, nem olyan megmagyarázhatatlan ruhakölteményekben mint a többiek. Megmondtam nekik hogy nekem ez a stílusom, nem érdekel mit problémáznak, és egy idő után egyszerűen abbahagyták a kritizálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!