Mit tegyek, ha anya állandóan rajtam vezeti le a napi stresszt?
Tudom, hogy nagyon szomorú dolog, de egyes emberek addig terrorizálnak fizikailag, amíg erősebbnek érzik magukat, amíg úgy érzik, hogy megtehetik.
Engem apám addig a pontig terrorizált, ide értve fizikailag (pofon, fellökés, üvegek közzé belökött ahol a szilánkok megvágtak, deszkával ütött fejbe), amíg vissza nem ütöttem. Pontosabban még csak nem is ütöttem, hanem mikor nekem akarj jönni, akkor lefogtam, aztán mikor el akart lökni, akkor én vittem le a padlóra őt, és addig nem eresztettem el, amíg meg nem adta magát.
Nem okoztam neki semmi sebesülést vagy fájdalmat, csak aktívan megvédtem magam fizikailag. Attól fogva nem próbált megütni, és harmonikusnak mondható a kapcsolatunk.
Sajnos lehet hogy arra lesz szükség, hogy amikor anyád lenyom egy pofont, akkor visszaadd neki, vagy lefogd a kezét. Ha esetleg a bátyád is kezet emelne rád, akkor pedig menj el a rendőrsére, vetess látleletet és jelentsd fel őket. Sajnos vannak emberek, akik egészen addig fognak veled erőszakoskodni, amíg meg nem léped ezt.
te áldozat vagy
ez a szereped a családban
anyukádat biztos sok stressz éri a munkahelyén, ránéz a fiára, és mindezt rajtad vezeti le.
valamiért te lettél a villámhárító
ha kiabál, verekszik, hagyd ott
egyszerüen szó nélkül hagyd ott
mint egy 5 éves hisztis kisgyerekkel, úgy bánj vele.
és ameddig nem közelít normálisan, megbánóan, nem akar normálisan beszélgetni ne is szólj hozzá, egészen addig ne, amig normális hangnemben nem beszél veled
az elején nehéz lesz, mert hozzá van szokva, hogy téged lehet csesztetni, nem fog egyből leállni, ezért következetesnek kell lenned vele, mint írtam akár egy 5 évessel
be fog próbálkozni mint egy 5 éves hiszts kisgyerek
Üvölts rá és pofozd vissza. Aki ilyen a gyerekével az megérdemli.
Azt hiszed, hogy azzal elérsz valamit ha megteszed amit parancsol? Francokat.
Te majd akkor teszel neki szívességet aranyom, ha hajlandó ha nem is úgy kezelni ahogy a gyerekét, de legalább emberszámba vesz.
Sok sikert, erős legyél <3
Ha úgyis szívesen vagy máshol akkor menj oda. Idegbeteg, az idegbetegeket pedig fel kell idegesíteni, hogy aztán lehiggadjanak. Majd 10 szer a falba veri a fejét, aztán mire hazajössz megnyugszik. Csak köszönj be neki, és ha idegbetegen köszönt kimész és visszajössz később. Kétlem, hogy üldözőbe venne, de ha igen eltudsz futni.
Sajnos az emberek 99%-a azt hiszi ő a jó és a többiek a hülyék. Pláne egy szülő, aki úgy van vele, hogy ha szült egy gyereket akkor ő már mindent tud.
Sajnos nem így van, és mivel ennyi idős embernek nem lehet változtatni a jellemén, ezért nem szabad foglalkoznod vele. Majd ha nem működik az amit eddig csinált kénytelen lesz változtatni. Vagy nem fogja tudni feldolgozni és felakasztja magát. De ennyire fogyatékos ember nem lehetne szülő
Hasonló helyzetben vagyok én is, annyi különbséggel, hogy engem sosem ver meg, de mindenért ordibál velem, bezzeg a bátyám az születése óta egy szent, pedig semmit nem csinál itthon... nekem erre még van egy "drága" mostoha apám is.. aki lelki terrorban tart brtuális, amik szoktak menni. Szóval hidd el... nem vagy egyedül!!! :( Kiskoromtól fogva irigykedve, könnyes szemmel nézem az olyan szülőket, akik ölelik, puszilják a gyereküket.. De magadat tényleg ne hibáztasd sose, én 4,7-es átlaggal is ugyanúgy fekete bárány vagyok, mint 3,8-assal voltam, szóval szerintem ennek nincs hozzá köze. Mást nem tudunk csinálni, mint beletörődni és várni, hogy minél előbb saját lábra tudjunk állni... am azt csináld ilyenkor, ha üvöltözik, hogy teljes lelki nyugalommal hagyd ott. Nálam ez beválik. Van, hogy utánam jön. Akár az ágyából is képes felkelni, de utánam jön.:D Ilyenkor vagy kimegyek a házból, vagy pl. este szimplán levegőnek nézem... majd megunja.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!