Miért hagyja, hogy mindenre meghívjam, amikor nekem az össze vagyonom 5 ezer, neki meg 630?!
Van egy barátnőm, a számláján van 400 forint, és készpénzben még 230, mégis sokszor burkoltan, de elvárja, hogy meghívjam mondjuk a mekiben, vagy ha fagyizni megyünk. Mondván, hogy "jajj, nem hoztam pénzt".
Mit tegyek? Nekem nincs ennyi pénzem, nem kapok zsebpénzt, csak kapok néha, ha kell valamire. Jelenleg van 5ezrem, és előre tudom mi lesz, ha holnap beülünk suli után mekibe... (lesz egy program, ami miatt nem tudunk hazamenni suli után kajálni, csak ha beülünk valahova..)
Miért csinálja ezt, és én mit csináljak? Nem akarok enni előtte és nézni, hogy ő éhes..
17L
Ne egyél előtte. Ha neki nincs pénze enni, akkor ne egyetek együtt. Nem kell mindig együtt lenni amúgy sem. Ha meg kunyerál, megmondod, hogy neked sincs sok, és neked sem azért adnak a szüleid, hogy mást etess belőle.
Nekem volt olyan osztálytársam régen, aki mindig kuncsorgott a pénzünkért, a kajánkért. Egy idő után senki se bírta.
Kedvesen és udvariasan mondd meg neki, hogy sajnos most nem tudod meghívni.
Vagy mondd neki, hogy a múltkor te fizettél most ő jön.
Vagy, jó meghívod, de akkor legközelebb ő fizet.
"a számláján van 400 forint, és készpénzben még 230"
akárhogy számolom, ez 630 forint , bár igaz régen volt már a 3. osztály...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!