Születésnap előtt depresszió? Mennyire jellemző ez és mi lehet rá a megoldás?
A nagyobbik lányom holnap lesz 18 éves. Már előre szólt, hogy nem akarja semmilyen formában megünnepelni.Sajnos ez nem most kezdődött, már 13 évesen is utálta az októbert, mert ekkor van a születésnapja. Rendszerint ilyenkor befordul, mondhatni depressziós. Sose mondta még, hogy miért, de van egy tippem. 11 éves koráig a volt férjemmel éltünk, aki alkoholista és ezért anyagi gondjaink voltak, nem volt mindig túl boldog nap az október 28-a számára.
Viszont mióta külön vagyunk minden évben próbálom a legtöbbet kihozni ebből a napból, de hiába.
Egyszer lesz csak 18. szülinapja, nem szeretném, hogy ezt is sírva, elzárkózva ünnepelje.
Találkozott már más is ilyen problémával?
Első körben beszélnék vele, hogy mi lehet a gond. Felesleges addig tippelgetni.
Én sem vagyok oda a születésnapokért, ismerősök kb meg sem köszöntenek, kb soha nem is ünnepelte velem senki, max a család köszöntött meg. Semmi buli, semmi személyre szóló ajándék, gyakorlatilag csak tudatják velem hogy 1 év elment az életemből megint.
Én is meg voltáam zuhanva már 16 évesen. A születésnapban semmi ünnepelni való nicns, hiszen öregszünk.
Ráadásul ilyen múlttal nem csodálom, hogy ki van. Lehet azért egy pszichológus nem ártana neki.
én egyszerre várom,meg utálom.Nekem kb. a 14. születésnapomtól kezdődött,mert olyan jó volt 13 gyereknek lenni,éppen csak kezdtem kamaszodni.Most novemberben leszek 17,és ezt sem akarom nagyon,mert egyre közelebb kerülök a felnőtté váláshoz,meg a húszas éveimhez.Régen mindig ezt vártam,de most olyan jó lenne 16 éves gimis lánynak maradni,ez volt életem egyik legjobb éve.Mondjuk azért depresszióba nem estem.
Ha ismered a barátait kérd meg,hogy menjenek el este kicsit beülni valahova,ha nem ismered,akkor te vidd el pl. moziba délután,főzd a kedvenceit..stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!