Miért baj itt néhány embernek, ha egy kamasz nem dolgozik?
Nem értem. Szinte minden kérdésnél, ahol az a kérdés, hogy egy kamasz szeretne valamit megvenni és erre kérne pénzt a szüleitől, vagy ha csak kiderül, hogy esetleg igyekszenek mindent megadni neki, azonnal olyan válaszok jönnek, hogy menjen el dolgozni és vegye meg maga...
De nem értem, egy 16-18 éves lány, vagy fiú, mert nem töltheti azzal a szabadidejét, amivel szeretné?
Épp elég ideje lesz dolgozni később, szerintem a legszebb éveit nem diákmunkával kéne elpazarolnia.
Az persze más, ha valaki tényleg rászorul, de az itteni válaszadók kb. minden kérdéshez azt írják, hogy menj dolgozni, tartsd el magad, stb.
Ciki, nem ciki, én itt vagyok 21 évesen és még egy napot sem dolgoztam eddig, mégis mindenem megvan, bármit megvehetek. Mégsem érzem magam ezért kevesebbnek azoknál, akik teszem azt, 16 éves koruk óta dolgoznak.
Szerintem sokkal kevesebb vagy...pl. a gondolkodásod is megmutatja.Biztos vagyok benne hogy az első munkahelyen elhasalsz ha apu nem áll mögötted bukszával.
Nekünk is volt pénzünk de 16 éves koromtól dolgoztam,és volt szabadidőm is. De 19 évesen már saját vállalkozást irányítottam.Te meg egy tányért nem tudsz valószínűleg elmosni magad után.
Én nem azt mondom, hogy ha akar mondjuk egy 140.000 forintos laptopot, akkor keresse meg rá maga a pénzt, mert ez hülyeség.
De igenis tanulja meg a gyerek a munka és a pénz értékét, mert akinek 25 éves koráig mindent az ölébe dobtak a szülei, az rohadtul nem fog tudni bánni a pénzzel és nem fogja értékelni más munkáját sem, mert hozzászokott, hogy mindent megkap.
Ilyenek az unokatestvéreim. A család sz*rban van anyagilag, de a "gyerekeket nem szabad ezzel terhelni", ezért megoldják, hogy megvegyék nekik a legdrágább felesleges szrokat, és még nyáron sem kell felemelniük a feneküket. Mindent tönkretesznek egy éven belül, eltörik, elrontják.
Egyébként meg nyáron egy csomó kérdés arról szól a GYK-n, hogy "nyári szünet van, jaj de unatkozom, mit csináljak". Ezt. Nem kell heti 5 nap 8 órában végigrobotolni a nyarat, a diákmunkával úgy osztja be az ember az idejét, ahogy akarja. Heti 3 napba például nem hiszem, hogy bárki belehalna.
Ha dolgozik egy fiatal, akkor meg az a baj, hogy magára költi a saját keresete nagy részét, nem a szülőknek adja. Itt Gyakorin ne várj fiatal-barát kommenteket az idősebb korosztálytól.
Nem baj, ha nem dolgozol kamaszkorodban, nem kéne hogy elvárás legyen.
Én a "munka nemesít" elvet vallom, 16 éves korom óta dolgozok ha van lehetőségem, mégsem szólom le azokat, akik inkább tanulnak, vagy a hobbijuknak élnek. Sőt! Én vagyok a mocsok, mert minden fizetésem ruhákra, bulizásra, utazásra költöm. Sosem lehet kielégíteni a "kívülállók" vágyait, normális értékrenddel sosem lehet megfelelni az elvárásaiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!