Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszfiúk és lányok volt...

Kamaszfiúk és lányok volt olyan, amikor szüleitek próbálták tiltani valamilyen zene hallgatását vagy szóltak, hogy halkítsátok le? Ha igen milyen stílusú zene volt az?

Figyelt kérdés
2014. szept. 16. 22:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csak néha bejöttek megnézni, hogy nem vágtam-e fel az ereimet :') Szimfonikus metált, metalcore-t, meg goth zenéket hallgattam régen, koncertekre is jártam. Annak nem örültek. Most is hallgatom, de már nem aggódnak, mert legalább a kamaszkort túléltem.
2014. szept. 16. 22:12
 2/9 anonim ***** válasza:
33%
15l vagyok...kb 2 éve rockzenét hallgatok,ez a stílus fogott meg a legjobban. Namármost anyámék nem nagyon követték nyomon zenei ízlésem alakulását,így anyukámnak kb. fél éve esett le h a rockot szeretem...persze ezt ő egyből az akkori barátom hatásaként fogta fel (és még sok minden mást is-alaptalanul),szal akkoriban elég erősen ellenezte ill. kritizálta zenei ízlésem. Apukám is idén nyáron jött rá, ő örömmel fogadta xd Hozzáteszem,soha nem hallgattam zenét hangosan,max. fülhallgatóval vagy gépen ,de az is halk volt (a szobám másik végében már nem is lehetett hallani),szal nem ez volt a baj,hanem h "agresszív piás drogozós zene" -anyukám megfogalmazásában.
2014. szept. 16. 22:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Szerintem ez így hülyeség már elnézést a kifejezésért. Piás, drogos zene. Ilyen alapon színházba se menj, mivel a legtöbb színész kicsapongó életet él. Nem azért tisztelünk egy művészt ahogyan él, hanem amit letett az asztalra (és most nem a söröskorsóra gondoltam). A rockzene igényes mind a mai napig és ha te nem válsz alkoholistává, kábítószeressé akkor nincs ezzel gond.
2014. szept. 16. 22:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem. Tiltani azért durva lenne, az ízlés (mindegy miben) nem egy olyan dolog, amibe egy szülő beleszólhat, és ezt az enyémek tudják is. Viszont, ha hangosan hallgatnám a zenét (nem szoktam), és megkérnének, hogy halkítsam le, azt megérteném, elvégre nem biztos, hogy a többiek is az általam kedvelt zenéket szeretnék hallgatni.
2014. szept. 16. 22:27
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Csak akkor szólnak hogy halkítsam le, amikor nem értik mit mondok, olyan hangos a zene. De ez nem a műfaj miatt van, hanem a hangerő miatt.:D Mindent meghallgatok, de komolyan, tényleg mindent, ha épp ahhoz van kedvem. Amúgy tiltani a zenét/zenei ízlést a lehető legnagyobb baromság, ami létezik manapság a világban. 17/L
2014. szept. 16. 22:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Mindenkinek teljesen igaza van. Inkább csak erős vallásos szülők szokták tiltani a gyerekeiknek.
2014. szept. 16. 23:05
 7/9 anonim ***** válasza:
A vallásos sztori nem feltétlen igaz. Az én családom az, és én is az vagyok, de attól még szeretem pl a rockot, meg olyat is hogy Korn, hasonlók. Ötödik voltam.
2014. szept. 17. 12:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk az akoncepció, hogy egymás előtt nem hallgatunk zenét, mert mind az ötünknek (anyu, apu, bátyám, öcsém, én) nagyon más az ízlése. Anyu 60-as évekbeli, magyar zenét hallgat; apu bluest; a bátyám metált; én punk rockot; az öcsém pedig főlegrapet, de neki még alakul az ízlése. Tiltani sosem tiltották, hogy valamilyen zenét hallgassunk. :) 16/l
2014. szept. 17. 16:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Tiltani sose tiltottak. Lehalkítani meg nap mint nap feljönnek szólni, ugyanis nagyon nagy zenehallgató vagyok:) Egyrészt audiophileségem készíti ki őket...

"-Minek abba a lemezjátszóba 30 rugós tű?

-Ne izéljetek már ez még csak a belépőkategória az MM tűkbe..."

Illetve elég érzékeny nagy teljesítményű hangfalaim vannak, egy sztereó háromutas tervezett-épített csoda, persze van itt 30 centis mélynyomó is. Namost erre van egy Yamaha AX-900-as erősítőm. (Hozzánemértőknek: nem kispálya.)

Tömören: Nem szeretik ha nem tudnak beszélgetni a földszinten:D Pedig hangszigetelt szobám van. Szóval rendszeresen szólnak, hogy kusti van:D

2014. szept. 17. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!