Miér kiabál velem a 11 éves lányom? A serdülőkor?
Akkor sem kiabálhat a szüleivel, ha serdül. Értesd meg vele, hogy ez a viselkedési forma nem válik előnyére - és itt úgy jársz el, ahogy akarsz, a lényeg, hogy sikert érj el. És ezt minél hamarabb kezdd el, lehetőleg MOST! Nem kell szeretnie a szüleit, ha már ilyen világban élünk, szót fogadni nekik viszont kötelessége. Beszélgessetek sokat, de nem úgy, hogy főzés közben bekiabálsz a szobába, hogy "mi volt iskolában kislányom?", meg ehhez hasonlók, mert ennek semmi értelme. Beszélgessetek olyan dolgokról, amik felkeltik az érdeklődését, próbáld meg átadni neki az élettapasztalataidat, legyetek közeli "barátságban". Persze biztos nem könnyű leültetni, hogy beszélgessetek, hiszen ki tudja, hol csavarog egész nap, igaz? Na, ha ez így van, akkor az a Te hibád sajnos. Ezen is változtatni kell, ha így van. Ne érdekeljen, ha úgy érzed, gyűlöl a gyereked. A gyűlölete iránti érdektelenségeddel el fogod érni a célodat. Először azt fogja belátni, hogy hiába próbálkozik, nem tud kihozni a sodrodból, utána pedig azt, hogy "normálisan" és nyugodtan élni nagyon kellemes dolog.
Nos, hirtelen ennyi. Nem kell semmit megfogadni, csak amivel egyetértesz. Remélem, segítettem.
Ja, egy kérdés: mikor pofoztad fel utoljára a lányodat? És akkor használt?
Előző vagyok.
Elfelejtettem mondani, hogy azért itt nem 1-2 nap alatt oldódik majd meg a probléma, de erre biztos rájöttél már magadtól.
Sok sikert!
Én a helyedben mikor kiabál,fognám magam,és elmennék előle,mint akit nem érdekel.3 nap szótlanság(a legnagyobb büntetés szerintem).Utána fontos,hogy higgadtan megbeszéljétek.
Én nem vagyok híve a pofozkodásnak...a végén azt is eltanulja.
De ezt miért egy anya kérdezi?
Már ne haragudjon kedves kérdező, de vagy ön nem neveli jól a lányát, vagy nem tudom...
jó két nagy büdös pofon talán segítene
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!